Κανάλι νέων (RSS Feed) του άρθρουΤρέχον άρθρο

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΒΟΡΕΙΑΣ ΡΗΝΑΝΙΑΣ-ΒΕΣΤΦΑΛΙΑΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ: Η απάντηση Ζουράρι

 Χθες λάβαμε την ακόλουθη δήλωση από το γραφείο του Υφυπουργού Παιδείας κ. Ζουράρι: «Αξιότιμοι Κύριοι, Αναφορικά με τα όσα περιγράφονται στα υπομνήματα που μας απέστειλε η Ομοσπονδία σας στις  27/11/2017 καθώς και στις 30/11/2017, περί σχεδίου μετατροπής των “ισχυρού τύπου” δίγλωσσων ελληνικών σχολείων σε “ασθενούς τύπου” δίγλωσσων Γερμανικών σχολείων, το Γραφείο Υφυπουργού Κ. Ζουράρι τονίζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι καμία ενέργεια αυτού του τύπου δεν έχει πραγματοποιηθεί και καμία συζήτηση επί του επίμαχου άρθρου 26 του ν.4415/16, δεν έχει διενεργηθεί.

Με βάση τα παραπάνω, θεωρούμε δεδομένη την από μέρους σας οριστική αναβολή τυχόν κινητοποιήσεων και καταλήψεων.  

Με εκτίμηση, Α. Μιχαηλίδου
Δ/ντρια Γραφείου Υφυπουργού Κωνσταντίνου Ζουράρι»


Η παραπάνω δήλωση μάς καλύπτει μερικώς, όσον αφορά την μετατροπή των σχολείων μας από την επόμενη σχολική χρονιά σε Γερμανικά Δίγλωσσα. Μια δήλωση, που θα μπορούσε κάλλιστα να είχε γίνει προ πολλού από το γραφείο του Υπουργού και να μην είχε προκληθεί τόσο μεγάλη αναστάτωση στην Ομογένεια.

Και εφόσον από την πλευρά του Υφυπουργού θεωρούν δεδομένη την από μέρους μας οριστική αναβολή των κινητοποιήσεων μας, μπορούμε να θεωρήσουμε κι εμείς με τη σειρά μας ως δεδομένο ότι θα ματαιωθεί οριστικά η ενεργοποίηση της παραγράφου για μετατροπής των σχολείων μας σε δίγλωσσα.

Ευχαριστούμε τον Υφυπουργό, αλλά και την Διευθύντριά του για την πρωτοβουλία της.

Ευχαριστούμε όλους τους προέδρους των Συλλόγων Γονέων των σχολείων μας, αλλά και τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του αγώνα μας. Οι συντονισμένες ενέργειες όλων τους, η αδιάκοπη επικοινωνία με όλους, τα αμέτρητα e-mails, τα τηλέφωνα και τα ξενύχτια απέδωσαν.

Ευχαριστούμε επίσης όσα κόμματα, φορείς και ιδιώτες μας συμπαραστάθηκαν.

Στη συνέχεια δηλώνουμε, ότι απομένουν να ικανοποιηθούν τα συνταγματικά δικαιώματα των παιδιών μας, που αφορούν την ισονομία τους απέναντι στα παιδιά της Ελλάδας ήτοι: (Κατάργηση της βάσης στις Πανελλήνιες, Δικαίωμα στις μεταγραφές εσωτερικού, Επαναληπτικές Πανελλήνιες).

Είμαστε σίγουροι, ότι η Ελληνική Πολιτεία θα πράξει το αυτονόητο και ότι δεν θα χρειαστεί οι Ομογενείς να καταφύγουμε σε Συνταγματικό Δικαστήριο.

Επίσης ελπίζουμε σε άμεση κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών που αντιμετωπίζουν τα σχολεία μας και χαιρετίζουμε τις πρωτοβουλίες του Υφυπουργού για κάλυψη των θέσεων αυτών, όπου δεν υπάρχει ζήτηση, με επιτόπιο προσωπικό.

Αγαπητοί γονείς, αγαπητά παιδιά και αγαπητοί μας συμπατριώτες: Η Παιδεία είναι δικαίωμα, όχι προνόμιο. Παραμένουμε σε συνεχή επαγρύπνηση και δηλώνουμε την αποφασιστικότητα μας να υπερασπιστούμε τα σχολεία μας και τα δικαιώματα μας σαν Έλληνες.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΒΟΡΕΙΑΣ ΡΗΝΑΝΙΑΣ-ΒΕΣΤΦΑΛΙΑΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

Μετά τιμής

Ο πρόεδρος    
Ι. Μπαλαγιάννης     Ο Γραμματέας
Χ. Νικολάου

Την επιστολή προσυπογράφουν οι Πρόεδροι των Σχολικών μονάδων:

Δημοτικό Ντίσελντορφ – Ευαγγελία Μπότσου
Γυμνάσιο Ντίσελντορφ – Νίκος Μήτρογλου
Λύκειο Ντίσελντορφ – Σταυρούλα Τσεντίδου
Δημοτικό Βουπερταλ – Αννυ Λιγνού
Γυμνάσιο Λύκειο Βούπερταλ – Σοφία Θεοδώρου
Δημοτικό Γυμνάσιο Λύκειο Μπίλεφελντ – Γιάννης Μπαλαγιάννης
Δημοτικό Γυμνάσιο Λύκειο Ντορτμουντ – Απόστολος Πουτουλούδης
Γυμνάσιο Λύκειο Κολονίας – Μανώλης Μανουσέλης

Trackback URL



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *