Κανάλι νέων (RSS Feed) του άρθρουΤρέχον άρθρο

ΔΑΚΕ ΠΕ: Γιατί έσπευσε το Υπουργείο Παιδείας να ανακοινώσει ποσοστά συμμετοχής στην απεργία της 04/02/2016;

Θυμηδία, οργή και προβληματισμό δημιούργησε η πρωτοφανής ενέργεια του Υπουργείου Παιδείας που έσπευσε το βράδυ της μεγάλης απεργίας της 4ης Φεβρουαρίουdakepe 2016 να ανακοινώσει ότι σύμφωνα με στοιχεία που το ίδιο συγκέντρωσε, η συμμετοχή στην απεργία «ανήλθε στο ποσοστό των 18,43 % επί του συνόλου των εργαζομένων» (βλ. http://www.esos.gr/arthra/42232/ypoyrgeio-1843-symmeteihe-stin-apergia).

Το Υπουργείο «αποτίμησε με τα δικά του μέτρα και σταθμά» τις μεγαλειώδεις και μαζικές συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Λαμία, Σέρρες, Ιωάννινα, Πάτρα, Αλεξανδρούπολη καθώς και σε δεκάδες άλλες πόλεις σε όλη την χώρα που επιβεβαίωσαν την πλήρη αντίθεση των εργαζομένων και της κοινωνίας ολόκληρης, όχι μόνο απέναντι στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης αλλά και σε όλα τα αντεργατικά μέτρα που αυτή η κυβέρνηση σκοπεύει να ψηφίσει και να εφαρμόσει.

Τα νούμερα που, μέχρι αυτή τη στιγμή, έχει συγκεντρώσει η Διδασκαλική Ομοσπονδία από 45 συλλόγους εκπαιδευτικών, με τα ποσοστά να κυμαίνονται από 35% έως και 75% διαψεύδουν την εικόνα που προσπάθησε τεχνηέντως αλλά ανεπιτυχώς να δημιουργήσει το Υπουργείο Παιδείας.

Το μεγάλο ερώτημα είναι, τι ήταν αυτό που οδήγησε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, ενάντια στη λογική (αφού ήταν αδύνατο όταν ανακοίνωσε το ποσοστό της να έχει πλήρη εικόνα) αλλά και ενάντια στη βούληση των εκπαιδευτικών (οι οποίοι συμμετείχαν μαζικά στην απεργία και τις συγκεντρώσεις) να προχωρήσει σε μια εξόφθαλμη προσπάθεια χειραγώγησης κάνοντας το άσπρο, μαύρο;

Η απάντηση είναι απλή. Ο φόβος απέναντι στην αντίδραση των εκπαιδευτικών. Ένας φόβος που πίσω του κρύβει τον τρόμο για την ακόμα πιο σκληρή αντίδραση απέναντι στους σχεδιασμούς του Υπουργείου για αυξήσεις στο ωράριο των εκπαιδευτικών και τον αριθμό των μαθητών στην τάξη καθώς και για την καταστρατήγηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων αφού οι τόσες φορές ανακοινωμένοι μόνιμοι διορισμοί δεν πραγματοποιούνται και τα κενά δεν καλύπτονται με… λόγια.

Η Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης καταδικάζει την προσπάθεια επικοινωνιακής χειραγώγησης και απαξίωσης της απεργιακής κινητοποίησης της 4ης Φεβρουαρίου 2016 από πλευράς Υπουργείου Παιδείας.

Δηλώνει ότι θα εξακολουθήσει να είναι στην πρωτοπορία των αγώνων.

Όλοι μαζί θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να μην περάσουν τα αντιλαϊκά και αντιεκπαιδευτικά μέτρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που θα γυρίσουν την εκπαίδευση πολλά χρόνια πίσω.

Από τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.

Trackback URL



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *