Κανάλι νέων (RSS Feed) του άρθρουΤρέχον άρθρο

Ενημερωτικό του Αιρετού ΠΥΣΠΕ Κέρκυρας Π. Ποζίδη

Συνάδελφοι, Με αφορμή τα σοβαρά ζητήματα που προκύπτουν, εξαιτίας της κατάστασης στην πολιτική ζωή και λόγω των επιπτώσεων που έχουν στην εκπαίδευση, που φαίνεται ότι θα είνedu.jpgαι θύμα της θα προσπαθήσω το επόμενο διάστημα να σας παρέχω άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που είναι απαραίτητο και σχετίζονται με τη λειτουργία του ΠΥΣΠΕ.

Σας ενημερώνω, λοιπόν, ότι αυτήν την ώρα η κατάσταση στα θέματα των υπηρεσιακών μεταβολών βρίσκεται στο εξής σημείο:

Μεταθέσεις
1. Έγιναν το καλοκαίρι οι μεταθέσεις δασκάλων και νηπιαγωγών (εντός και εκτός ΠΥΣΠΕ).
2. Έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα οι μεταθέσεις ειδικοτήτων εκτός ΠΥΣΠΕ και εκκρεμούν οι μεταθέσεις εντός ΠΥΣΠΕ, για τις οποίες υπάρχουν δύο προβλήματα: Η αναστολή των υπηρεσιακών μεταβολών των δημοσίων υπαλλήλων, το οποίο θα λυθεί πιθανώς σήμερα, Η μη ολοκλήρωση της ίδρυσης των οργανικών θέσεων, οι οποίες σε κάποιες ειδικότητες έγιναν αριθμητικά, αλλά δεν υπάρχει ακόμη αντιστοίχιση σε σχολεία με αποτέλεσμα να μην μπορούν μέχρι τώρα να ενταχθούν στη διαδικασία των μεταθέσεων. Η Διεύθυνση Π.Ε θα πρέπει άμεσα να μεριμνήσει για τη λύση αυτού του προβλήματος.

Είναι αξιοσημείωτος ο παραλογισμός της επιλεκτικής ίδρυσης οργανικών θέσεων Καθηγητών φυσικής αγωγής σε κάποια ΠΥΣΠΕ, ενώ στην Κέρκυρα, παρά την πρόταση για τη δημιουργία 16 θέσεων, δεν ιδρύθηκε καμία, με αποτέλεσμα περίπου 30 συνάδελφοι ΚΦΑ (μετάταξη, διάθεση, μετάθεση) συνεχίζουν να βρίσκονται στον αέρα (διάθεση ΠΥΣΠΕ), παρά τη δέσμευση ίδρυσης οργανικών θέσεων για την τοποθέτηση των μεταταγμένων, τουλάχιστον, συναδέλφων μας.

Αποσπάσεις

Δεν μπορεί να ξεκινήσει η διαδικασία των αποσπάσεων εξαιτίας: του προβλήματος αναστολής των διαδικασιών (που θα επιλυθεί άμεσα), της μεγάλης καθυστέρησης, που είναι σίγουρο, ότι θα υπάρξει στις προσλήψεις των αναπληρωτών. Αυτό έχει ως συνέπεια να μην μπορούν να υπολογιστούν με σαφήνεια τα λειτουργικά κενά και να γίνει με βάση τις πραγματικές ανάγκες η διαδικασία αυτή (ρύθμιση υπεραριθμιών .

Υπάρχουν πολλά λειτουργικά κενά (σύμφωνα με πρόχειρη εκτίμηση πάνω από 100 δασκάλων και 100 νηπιαγωγών). Περισσότερες λεπτομέρειες και ενημέρωση θα έχουμε όταν αρχίσει να λειτουργεί το ΠΥΣΠΕ και προχωρήσει στις διαδικασίες αυτές.

Είναι σίγουρο ότι μέχρι τον αγιασμό δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γίνουν προσλήψεις με αποτέλεσμα να αντιμετωπίσουμε προβλήματα στην έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Την ίδια ώρα ο Διευθυντής Π.Ε ζήτησε από τον Περιφερειακό Διευθυντή τη διάθεση 7 επιπλέον συναδέλφων μας (5 δασκάλων, 1 ΚΦΑ και 1 Καθ. Αγγλικών) στα γραφεία της Διεύθυνσης, ως προσωπικού που πλεονάζει στα σχολεία!

Όλα τα υπόλοιπα μέλη του ΠΥΣΠΕ όταν ενημερωθήκαμε (μετά την υποβολή του εγγράφου) εκφράσαμε τη διαφωνία μας και μείναμε σταθεροί στην άποψή μας ότι πρώτα θα καλυφθούν τα κενά στα σχολεία, θα αναπληρωθούν οι συνάδελφοι αυτοί και μετά θα γίνουν οι όποιες διαθέσεις είναι αναγκαίες για τη λειτουργία των διοικητικών υπηρεσιών της Διεύθυνσης. Είναι αδιανόητο να συζητάμε σήμερα ότι θα διατεθεί στο γραφείο δάσκαλος από σχολική μονάδα με 6-7 κενές θέσεις που θα καλυφθούν (δε γνωρίζουμε αν και πότε) από αναπληρωτές!

Αναπληρωτές

Η απίστευτη ιστορία της επανάληψης της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων των αναπληρωτών (η οποία δεν άρχισε ακόμη) με την ακύρωση της προηγούμενης αίτησης πηγαίνει εντυπωσιακά πίσω το χρόνο πρόσληψής τους. Ακόμη και αν λυθεί σήμερα (2.9.2015) το θέμα της δυνατότητας έναρξης της υποβολής αιτήσεων με το άνοιγμα του συστήματος η προθεσμία που έχει ορίσει η Υ.Α είναι μία εβδομάδα, κάτι που σημαίνει ότι θα ολοκληρωθεί στις 9.9.2015 (μόνο για την κατάθεση των αιτήσεων 25.000 εκπαιδευτικών της Π.Ε). Θα ακολουθήσει ο χρόνος υποβολής ενστάσεων (περίπου 2 ημέρες), η κατάρτιση των οριστικών πινάκων και η πρόσληψη των συναδέλφων.

Ελπίζουμε να καλυφθούν έγκαιρα, όσο γίνεται συντομότερα, όλες οι κενές θέσεις, γιατί θα υπάρξει πολύ σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία πολλών δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων, κυρίως της περιφέρειας. Από όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα θα υπάρξει πρόβλημα στην πρόσληψη αναπληρωτών, αφού δεν βρέθηκαν ακόμη οι αναγκαίες πιστώσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό. Οι πιστώσεις από το ΕΣΠΑ καλύπτουν θέσεις στα ολοήμερα, στα ΕΑΕΠ και στην ειδική αγωγή. Τα κενά σε τάξεις και σε κλασικά νηπιαγωγεία δεν μπορούν να καλυφθούν από τις 12.000 πιστώσεις που υπάρχουν από τα προγράμματα.

Επιλογή στελεχών.

Από τις προηγούμενες επιλογές διευθυντών έμεινε σε εκκρεμότητα η πλήρωση της θέσης στο Δ.Σ Δουκάδων, που καλύφθηκε προσωρινά από συνάδελφο του σχολείου. Η θέση αυτή θα προκηρυχθεί σύντομα.

Δεν έγιναν οι επιλογές προϊσταμένων νηπιαγωγείων (δόθηκε παράταση στη θητεία). Οι επιλογές αυτές θα γίνουν το επόμενο διάστημα. Ταυτόχρονα θα γίνει επιλογή και στα νηπιαγωγεία που δεν υπάρχουν υποψήφιες με τα κριτήρια του νόμου (για ένα σχολικό έτος).

Τοποθέτηση Υπεύθυνου Σχολικών Δραστηριοτήτων

Μετά την επιλογή του συναδέλφου Αν. Καλογερά (τον Ιούνιο) σε θέση Διευθυντή σχολείου και τη δημιουργία κενού πρέπει να κινηθεί διαδικασία αναπλήρωσης, ώστε η θέση αυτή να καλυφθεί άμεσα με δεδομένο το σημαντικό έργο που επιτελείται στις δράσεις αυτές. Στην κατεύθυνση αυτή θα πρέπει να κινηθούν άμεσα η Διεύθυνση Π.Ε και η Π.Δ.Ε Ιονίων Νήσων.

Επομένως σήμερα συνάδελφοι εκκρεμούν: Οι μεταθέσεις εκπαιδευτικών ειδικοτήτων. Οι αποσπάσεις εντός ΠΥΣΠΕ και οι προσωρινές τοποθετήσεις όλων των εκπαιδευτικών (δάσκαλοι, νηπιαγωγοί, ειδικότητες). Οι προσλήψεις αναπληρωτών κ.λπ

Συνάδελφοι,
Η φετινή πραγματικότητα είναι πολύ δύσκολη. Περισσότερο από όλους ταλαιπωρεί τους συναδέλφους αναπληρωτές, που αφού άκουσαν για χιλιάδες μόνιμους διορισμούς, ταλαιπωρήθηκαν περιμένοντας με αγωνία το καλοκαίρι να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους και να βρεθούν όπου επιτάσσει το «κουτάκι» δεν γνωρίζουν αν και πότε θα προσληφθούν. Δυστυχώς!

Σας περιέγραψα ένα δυσάρεστο τοπίο. Ένα περιβάλλον όπου οι υπηρεσιακές μεταβολές μας γίνονται δύσκολες και δεν υπάρχουν τα εχέγγυα ομαλής λειτουργίας των σχολικών μονάδων μας με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Συνάδελφοι,
Θα είμαστε σε διαρκή επικοινωνία και συνεργασία. Περιμένω και πρόσθετη ενημέρωσή σας για πιθανά προβλήματα που αντιμετωπίζουν συνάδελφοι ή τα σχολεία σας.
Σας εύχομαι καλή σχολική χρονιά.

Παναγιώτης Ποζίδης
Αιρετός στο Π.Υ.Σ.Π.Ε Κέρκυρας

Trackback URL



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *