Κανάλι νέων (RSS Feed) του άρθρουΤρέχον άρθρο

ΔΟΕ: Πραγματοποίηση σεμιναρίων ΠΕΚ εκτός εργασιακού ωραρίου για τους αναπληρωτές της παράλληλης στήριξης

Με ανακοίνωση του, στις 22-12-2014, με αφορμή την ενέργεια  Διεύθυνσης Π.Ε  να καλέσει τους αναπληρωτές συναδέλφους της παράλληλης στήριξης, που δεν είχαν παρακολουθήσει σεμινάρια των Π.Ε.Κ., να το doeδηλώσουν  και να τα παρακολουθήσουν εκτός του εργασιακού  τους ωραρίου, το Δ.Σ της Δ.Ο.Ε. είχε επισημάνει το απαράδεκτο του γεγονότος  να υποχρεώνονται οι συνάδελφοι σε επιμόρφωση σε χρόνο εκτός του ωραρίου εργασίας.

Το ίδιο φαινόμενο επαναλαμβάνεται τώρα, σύμφωνα με καταγγελίες Συλλόγων, στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Πελοποννήσου και Κρήτης.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. τονίζει, για μια ακόμη φορά, ότι η συγκεκριμένη πρακτική είναι απαράδεκτη και απαιτεί τα σεμινάρια, να γίνουν εντός του εργασιακού ωραρίου με απαλλαγή των εκπαιδευτικών από τα διδακτικά τους καθήκοντα.

Καλούμε τις Περιφερειακές Διευθύνσεις και τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης που εμπλέκονται στο νέο κύκλο επιμορφώσεων να φροντίσουν για την άμεση  επανόρθωση, δίνοντας απαλλαγή από τα διδακτικά καθήκοντα στους συναδέλφους ώστε να επιμορφωθούν, σύμφωνα με  την πάγια θέση του κλάδου.

Πέρα από τα παραπάνω, με αφορμή  σχετικό έγγραφο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λακωνικής, καλούμε την Περιφερειακή Διεύθυνση Πελοποννήσου να φροντίσει ώστε να συγκροτηθεί από το ΠΕΚ Τριπόλεως εξακτινωμένο τμήμα στο έδαφος της Λακωνίας (περιοχή Σκάλας) προκειμένου να παρακολουθήσουν την Α΄ και Β΄ φάση των υποχρεωτικών σεμιναρίων επιμόρφωσης οι αναπληρωτές που τοποθετήθηκαν και διαμένουν σε πόλεις και χωριά της Λακωνίας που απέχουν από μιάμιση έως και τέσσερις ώρες οδικώς από την Τρίπολη.

Τη μέριμνα, για συγκρότηση εξακτινωμένων τμημάτων Π.Ε.Κ., θα πρέπει να λαμβάνουν όλες οι Περιφερειακές Διευθύνσεις σε ανάλογες περιπτώσεις, ώστε, ιδιαίτερα σε περίοδο οικονομικής κρίσης, να μην υποχρεώνονται οι αναπληρωτές συνάδελφοί μας σε δαπάνες για τις οποίες είναι εξαιρετικά αμφίβολο το πότε και σε ποια έκταση πρόκειται να αποζημιωθούν.

 

Trackback URL



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *