Κανάλι νέων (RSS Feed) του άρθρουΤρέχον άρθρο

ΔΟΕ: Άδικες και προσβλητικές κατηγορίες εναντίον εκπαιδευτικού

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. δηλώνει τη συμπαράστασή του στη συνάδελφο Αθηνά Κρητικού, δασκάλα του 5ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Σμύρνης, που παραπέμπεται στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικόdoe, μετά από καταγγελία γονέα, με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος «με βάση το άρθρο 13 παρ. 8  του ΠΔ 201/1998 το οποίο ορίζει με σαφήνεια ότι οι σωματικές ποινές δεν επιτρέπονται».

Η συνάδελφος έχει την αμέριστη συμπαράσταση του Συλλόγου Διδασκόντων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Σμύρνης, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Νέας Σμύρνης αλλά και του Συλλόγου Γονέων του 5ου Δημοτικού καθώς και των γονέων της τάξης της. Οι κατηγορίες εναντίον της είναι παντελώς αβάσιμες, άδικες και προσβλητικές.

Οι εκπαιδευτικοί, εργάζονται κάτω από δύσκολες συνθήκες και δίνουν την ψυχή τους για τη λειτουργία του εγκαταλειμμένου, από την πολιτεία, Δημόσιου Σχολείου. Στην προσπάθειά τους αυτή  θα πρέπει να στηρίζονται και όχι να καταδιώκονται  και να ενοχοποιούνται για τις τραγικές ελλείψεις του εκπαιδευτικού συστήματος. Την, όποια δίκαιη, οργή για τα προβλήματα των σχολείων πρέπει να την εισπράττουν αυτοί που είναι πραγματικά υπεύθυνοι, η κυβέρνηση  και το Υπουργείο Παιδείας, και όχι οι εκπαιδευτικοί.

Η συνάδελφος Αθηνά δεν είναι μόνη.

Η υπόθεση αυτή αφορά όλους και όλες μας.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας και δηλώνουμε ότι θα την στηρίξουμε με όλους τους δυνατούς τρόπους.

Ζητάμε την αθώωσή της και την απαλλαγή της από τις άδικες κατηγορίες.

Trackback URL



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *