Κανάλι νέων (RSS Feed) του άρθρουΤρέχον άρθρο

ΣΕΠΕ & ΕΛΜΕ Κέρκυρας: Απεργία την Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε πριν από λίγες μέρες και που χαρακτηρίστηκε και νέο μνημόνιο,  επιτείνει την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, διευκολύνει τις απολύσεις στο δημόσιο τομέα,sepe_logo επιταχύνει την καταστροφή μεσαίων στρωμάτων.

Ο όρος εργασιακός μεσαίωνας περιγράφει πλέον με απόλυτη πιστότητα αυτό που συμβαίνει. Τα ποιο ακραία και επιθετικά τμήματα του εγχώριου και του διεθνούς κεφαλαίου υλοποιούν σχέδια που είχαν πολύ πριν την κρίση και τα μνημόνια και που για χώρες μικρές περιφερειακές σαν την Ελλάδα σημαίνουν ενίσχυση των δεσμών εξάρτησης από τα μεγάλα ιμπεριαλιστικά κέντρα, διάλυση κάθε παραγωγικής δραστηριότητας με σημαίνουσα θέση στον διεθνή καταμερισμό, γενικευμένη φτώχια και καταστροφή του κοινωνικού ιστού. Πρόκειται για πόλεμο με θύματα εκατομμύρια μισθωτούς και μικρομεσαίους επαγγελματίες.

Αυτή την πολιτική την συνοδεύει αναπόφευκτα η ενίσχυση του αυταρχισμού που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε φασιστικές μορφές διακυβέρνησης. Οι πρόσφατες αποκαλύψεις για τις γέφυρες που επιχειρούσε να ρίξει ο μέχρι πρότινος Γενικός Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου με την ναζιστική Χρυσή Αυγή φυσικά και δεν ήταν μία ατομική πρωτοβουλία, αλλά ένα οργανωμένο σχέδιο ακροδεξιών κύκλων που φθάνουν μέχρι το περιβάλλον του πρωθυπουργού της χώρας οι οποίοι φλερτάρουν ακόμη και με το ενδεχόμενο επιβολής ανοιχτών ολοκληρωτικών λύσεων.

Κάτω από αυτό το πρίσμα η για άλλη μία φορά λήψη εκτάκτων μέτρων στην εκπαίδευση, με την πέρα ακόμη και από το θεσπισμένο νομικό πλαίσιο επιβολή της αυτοαξιολόγησης, δεν αποτελεί παρά άλλη μία πράξη παραβίασης συνταγματικών άρθρων και νόμων από τις πολλές που έχουν γίνει μετά την επιβολή του μνημονιακού καθεστώτος.

Μόνον μία πορεία ρήξης και αποδέσμευσης από το καθεστώς ελέγχου και χειραγώγησης του ελληνικού λαού και κυρίως με την ΕΕ, όπου οι συνέπειες από την ένταξη μας σε αυτήν τώρα γίνονται σαφείς και καθαρές, μπορεί να διαμορφώσει τις προϋποθέσεις μίας άλλης πορείας για τον τόπο με τον λαό νοικοκύρη σ΄ αυτόν. Αυτό είναι έργο ενός μαχητικού μαζικού λαϊκού κινήματος με σχέδιο προσανατολισμό και θέληση να συγκρουστεί με τα μεγάλα ντόπια και ξένα μονοπωλιακά συμφέροντα που οδηγούν τους εργαζόμενους στη απόγνωση και τον τόπο στην καταστροφή. Η απεργία στις 9 του Απρίλη δεν πρέπει να είναι το κλείσιμο των διαμαρτυριών ή άλλη μία 24ωρη απεργία, όπως θα ήθελαν οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες. Πρέπει να γίνει η αρχή ενός κύκλου που θα αφαιρέσει την πρωτοβουλία από το πολιτικό και συνδικαλιστικό κατεστημένο- που πολύ θα ήθελε να περάσει το μήνυμα πως μία ψήφος στις επικείμενες εκλογές αρκεί-και θα απελευθερώσει την διάχυτη λαϊκή δυσαρέσκεια δίνοντας τον λόγο στις ζωντανές συνδικαλιστικές δυνάμεις που πιστεύουν πως η ανατροπή αυτής της πολιτικής μπορεί και πρέπει να γίνει τώρα και από τα κάτω.

ΣΥΜΜΕΤΈΧΟΥΜΕ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 9 ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΗ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ

  ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

sepe_ypografi

Trackback URL



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *