Τη Δευτέρα, 5-12-2016, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας για τα Άτομα με Αναπηρία, το Σχολείο μας, με την καθοδήγηση της γυμνάστριας Εωργίας Λουλούδη, διοργάνωσε Αγώνα Δρόμου με σύνθημα «Τρέχουμε για αυτούς που δεν μπορούν…». Έτρεξαν οι μαθητές των Γ΄και Δ΄τάξεων 1100 μ. και των Ε΄και Στ΄τάξεων 1600 μ. Στο τέλος όλοι οι συμμετέχοντες πήραν από το Δήμαρχο, κ. Πανορμίτη Κονταράτο, ένα όμορφο, αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής.

Ευχαριστούμε τον Αστυνομικό Σταθμό Αστ/λαιας για τη συνεργασία και συνδρομή του στην ασφάλεια των μαθητών καθώς και το Δήμαρχο που παραβρέθηκε στην εκδήλωση του Σχολείου.

DSC_1538

Δεκ 16
13

Κάθε χρόνο την Πρωτοχρονιά σε όλα τα σπίτια της χώρας μας κόβουμε την πολυαγαπημένη μας βασιλόπιτα και ανυπομονούμε να δούμε ποιος θα βρει το φλουρί. Από πού προήλθε όμως αυτό το έθιμο; Πατήστε το σύνδεσμο για να μάθετε την ιστορία της βασιλόπιτας.ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ-300x282

basilopita

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (International Day of Persons with Disabilities) καθιερώθηκε το 1992 με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ και τιμάται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου.

Η επιλογή της ημερομηνίας αυτής συνδέεται με την υιοθέτηση από το διεθνή οργανισμό στις 3 Δεκεμβρίου 1982 του προγράμματος δράσης για τα ΑΜΕΑ, το οποίο οδήγησε στην υπογραφή της διεθνούς Σύμβασης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία στις 30 Μαρτίου 2007 (Η Κύπρος την κύρωσε το 2011 και η Ελλάδα το 2012).

Η Ημέρα αυτή δίνει την ευκαιρία στις κυβερνήσεις, στους οργανισμούς και στις κοινωνίες να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ (2014), γύρω στο 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πάσχουν από κάποιας μορφής αναπηρία, το 80% των οποίων ζει στις αναπτυσσόμενες χώρες.

 

Νοέ 16
18
Κάτω από (Εκδρομές) από στις 18-11-2016 και με ετικέτα

Η εκπαιδευτική μας εκδρομή στην Βουλή των Ελλήνων περιλάμβανε και φέτος επισκέψεις και δραστηριότητες ώστε οι μαθητές μας να αποκτήσουν νέες εμπειρίες και γνώσεις, να καλλιεργηθεί η παρατηρητικότητα,η κριτική σκέψη, η δημιουργικότητα και η φαντασία τους.

DSC_0930

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Δημιουργία Πάρκου αναψυχής

Στα πλαίσια του πιλοτικού εκπαιδευτικού προγράμματος «Νοιάζομαι και δρω», που συμμετέχει το σχολείο μας, πραγματοποιήσαμε στις 1-4-2016, δεντροφύτευση σε γειτονικό αλσύλλιο. Σε συνεργασία με το Δήμο προχωρήσαμε σε κατάλληλη διαμόρφωση του χώρου, φέραμε χώμα, κοπριά και τοποθετήσαμε παροχή νερού για πότισμα.

Στη συνέχεια αφού οι μαθητές συγκέντρωσαν γεωργικά εργαλεία, δέντρα, λουλούδια και κουβάδες για πότισμα ξεκινήσαμε για τη δεντροφύτευση μας. Πρώτα οι μεγάλες τάξεις και στη συνέχεια οι  μικρές.

Στόχοι μας ήταν οι μαθητές :

  1. Να γνωρίσουν με βιωματικό τρόπο την έννοια του εθελοντισμού
  2. Να συνεργαστούν και να αναπτύξουν πνεύμα ομαδικότητας
  3. Να γνωρίσουν τη διαδικασία φύτευσης δέντρων και φυτών
  4. Να συνειδητοποιήσουν τις ανάγκες των φυτών, ώστε να συνεχίσουν να τα φροντίζουν.

Φυσικά δεν τελειώσαμε εδώ. Οι μαθητές με τους δασκάλους τους συνεχίζουν τη φροντίδα των φυτών με τακτικά ποτίσματα και περιποίηση.

Φωτογραφίες στην ιστοσελίδα του σχολείου μας:Δ.Σ Αστυπάλαιας