RSS Feed for This PostCurrent Article

Νέες επιτυχίες στο Science on Stage 2015!

Νέες επιτυχίες Ελλήνων εκπαιδευτικών στο Science on Stage 2015!Στο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ, που φέτος είχε θέμα «Διαφωτίζοντας την εκπαίδευση των Φυσικών Επιστημών» («Illuminating Science Education»), οι Έλληνες εκπαιδευτικοί συμμετείχαν, μαζί με 400 συναδέλφους τους από 24 άλλες Ευρωπαϊκές χώρες και τον Καναδά, σε συμπόσια και επιδείξεις των κατασκευών τους. Η εργασία με θέμα: «Το οπτικό σύστημα του οφθαλμού»,των Μαργαρίτη Αντωνίου και Μαράκη Γεωργίου κέρδισε το δεύτερο Ευρωπαϊκό Βραβείο Διδασκαλίας Φυσικών Επιστημών στην κατηγορία «Η Επιστήμη και ο Βιώσιμος Κόσμος μας» (Science and Our Sustainable World) που διαγωνίσθηκε. Βίντεο της εργασίας παρουσιάζεται στην διεθνή ιστοσελίδα του προγράμματος στην διεύθυνση: http://www.science-on-stage.eu/page/display/4/14/0/festival-2015 Επελέγησαν από την Διεθνή Επιτροπή του προγράμματος και παρουσιάσθηκαν:
1.H ομαδική εργασία με θέμα: ««Oberpfaffenhofen, έχουμε πρόβλημα!» Μία διερευνητική μελέτη της εκπομπής, διάδοσης και λήψης ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων με μία συσκευή βίντεο (VCR) και μία αναλογική τηλεόραση», με εκπρόσωπο της ομάδας τον Θεόδωρο Πιερράτο, ως Presentation (σε ολομέλεια).
2. Η ατομική εργασία με θέμα: «Καταγραφή τροχιών με φως. Σχήματα Lissajous, απλή αρμονική ταλάντωση και διακροτήματα. Τρεις εφαρμογές του φωσφορισμού στην μηχανική», του Παναγιώτη Λάζου, ως workshop.
3.H ομαδική εργασία με θέμα: «Μελέτη, Σχεδιασμός και Κατασκευή Τηλεχειριζόμενου Υποβρύχιου Οχήματος», με εκπρόσωπο της ομάδας τον Πέτρο Πούτο, ως μία από τις τέσσερεις εργασίες που παρουσιάσθηκαν με λεπτομέρεια στους Υπουργούς Παιδείας, στους Ευρωβουλευτές και στους πρεσβευτές των συμμετεχόντων χωρών που επισκέφτηκαν το φεστιβάλ κατά την διάρκεια του VIP tour. Βιντεοσκοπήθηκε και θα παρουσιασθεί από βρετανικά και αραβικά τηλεοπτικά δίκτυα. Βίντεο της εργασίας παρουσιάζεται στην διεθνή ιστοσελίδα του προγράμματος στην διεύθυνση: http://www.science-on-stage.eu/page/display/4/14/0/festival-2015 Επίσης, όλες οι εργασίες των Ελλήνων εκπαιδευτικών προσκλήθηκαν να παρουσιασθούν στους εκπαιδευτικούς της Κύπρου, της Τσεχίας, της Τουρκίας, της Ιρλανδίας, της Σουηδίας, της Ουγγαρίας, της Ισπανίας, του Βελγίου και της Αυστρίας. Τέλος, για τις προσπάθειές της, από το 2000 έως σήμερα, να εμπνεύσει, να εμψυχώσει και να υλοποιήσει τους στόχους του προγράμματος στην Ελλάδα και στην Ευρώπη βραβεύτηκε η Τσιτοπούλου – Χριστοδουλίδη Ευγενία. Έως σήμερα, η Ελλάδα έχει βραβευτεί στις έξι από τις οκτώ διοργανώσεις του προγράμματος.
25-7-2015 Δες κι εδώ.

Trackback URL



You must be logged in to post a comment.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση