Δεκέμβριος- μήνας Θεάτρου

Στο πλαίσιο του προγράμματος e Twinning “Τέχνη, τέχνη είσαι εδώ;” το μήνα Δεκέμβριο ασχοληθήκαμε με το θέατρο, το κουκλοθέατρο, τη σκηνοθεσία και την παραγωγή λόγου.

Ήταν ένας μήνας γεμάτος πρόβες και χορευτικές κινήσεις για τη χριστουγεννιάτικη γιορτή κι έτσι τα παιδιά του Ολοημέρου, θέλαμε να χαλαρώσουν και να απολαύσουν την υπόλοιπη μέρα στο σχολείο. Χρησιμοποιήσαμε λοιπόν, πάρα πολλά ηλεκτρονικά μέσα για να φτιάξουμε κούκλες κουκλοθεάτρου.

Πήραμε το τάμπλετ της κ. Λίνας και το τηλέφωνο της κ. Γιώτας, βγάλαμε σέλφι και τις επεξεργαστήκαμε. Στη συνέχεια σκεφτήκαμε, να μη μείνουμε μόνο στις φωτογραφίες, αλλά να προσθέσουμε κι ένα μήνυμα αγάπης κι αλληλεγγύης σε όσους το έχουν ανάγκη, και ηχογραφήσαμε όμορφα μηνύματα.

Τις φατσούλες μας όμως, δεν τις αφήσαμε σε ηλεκτρονική μορφή. Τις εκτυπώσαμε, τις πλαστικοποιήσαμε και τις κάναμε κούκλες κουκλοθεάτρου. Πήραμε κι ένα μικρό κουτί παπουτσιών και το φτιάξαμε κουκλοθεατράκι και παίξαμε με την ψυχή μας.

Στα μέσα Δεκέμβρη, δηλώσαμε ότι θα συμμετέχουμε με την παρουσία μας, στο άναμμα του δέντρου, του δήμου μας, του δήμου Ωραιοκάστρου. Βάλαμε τα καπελάκια μας, ετοιμάσαμε το χορευτικό μας και θαυμάστε μας….

Εκεί μας περίμενε στο σπιτάκι του ο Άη Βασίλης και μας έδωσε δωράκια και βγήκαμε μαζί του φωτογραφίες…

Ο κουκλοθίασος Redicolo μας παρουσίασε το κουκλοθεατρικό έργο “Πινόκιο” και το απολαύσαμε!

Κάναμε πολλή χρήση των ηλεκτρονικών μέσων και φτιάξαμε ένα βίντεο, πώς χρωματίζουμε τις κούκλες μας στο πρόγραμμα ζωγραφικής Natural Revelation Art.

Παίξαμε με τις κούκλες μας κουκλοθέατρο, όπου και όπως μπορέσαμε…

 

Είδαμε το “Πολικό Εξπρές” πίνοντας ζεστή σοκολάτα, με τα σκεπάσματά μας παρεούλα….

 

και κλείσαμε με το μήνα θεάτρου με την πιο όμορφη χριστουγεννιάτικη γιορτή….

Ευχόμαστε αυτές οι άγιες μέρες να ζεστάνουν τις καρδιές όλων και να φέρουν φως και λάμψη στα όνειρά μας…