Τέχνη, τέχνη είσαι εδώ;

logoΜε το πρόγραμμα αυτό σκοπό έχουμε να προσεγγίσουμε διάφορα είδη τέχνη σε τάξεις νηπιαγωγείων. Θα γνωρίσουμε την Αρχιτεκτονική, τη Γλυπτική, το Θέατρο, τη Μουσική και το Χορό, τη Ζωγραφική, το Σκίτσο, τον Κινηματογράφο, την Ποίηση και τη Φωτογραφία.

Στο τέλος του προγράμματος αυτού στοχεύουμε στην ταυτόχρονη δωρεά ομαδικών έργων τέχνης, φτιαγμένα από παιδιά νηπιαγωγείου, σε ιδρύματα των κοινοτήτων μας, όπως νοσοκομεία, παιδοχειρουργικές κλινικές, φυλακές κα.

Καταγραφή

Συμμετέχουν 21 σχολεία από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο και έχουμε την ιδιαιτερότητα της Γιούλης Παπαδημητρίου, που συμμετέχει με τάξη παιδιών Ρομά.

Το βασικό χαρακτηριστικό αυτής της ομάδας είναι ότι είμαστε τμήματα προαιρετικής απασχόλησης (ολοήμερη βάρδια) και μας πλαισιώνουν και κάποια τμήματα υποχρεωτικής εκπαίδευσης (βάρδια κλασικού τμήματος).

ετικέτα συμμετεχόντων

Κάθε μήνα θα τον αφιερώνουμε σε μία τέχνη, καλή τέχνη ή εφαρμοσμένη. Ο Οκτώβρης είναι αφιερωμένος στην Αρχιτεκτονική και κάθε σχολείο φτιάχνει αρχιτεκτονικά αριστουργήματα.

Όμως καθώς το e twinning επαυξάνει τη συνεργατική μάθηση και όχι την παράλληλη μάθηση, βάλαμε έναν στόχο :

αρχιτεκτονική ομαδική

Το νηπιαγωγείο Νεοχωρούδας  αφού ενέπλεξε τα παιδιά σε ένα διαγωνισμό κατασκευής πύργων και τα παιδιά ψήφισαν τον πύργο που προτιμούν, με ψηφοφορία που συνετελέσθη στην τάξη. οι πυργοι μαςΈτσι με ψήφους 4,2,1,1 το νηπιαγωγείο Νεοχωρούδας συμμετέχει στην ψηφοφορία των συμμετεχόντων σχολείων για τον πύργο που θα στεγάσει τις υπόλοιπες τέχνες με τον παρών πύργο, ύψους 1,76 μ. και επιφυλασσόμεθα για την ονομασία του.

IMG_20171013_132811

Επίσης σας χρωστάμε και τις υπόλοιπες δράσεις στα πλαίσια της αρχιτεκτονικής, που σε λίγο ανεβαίνουν…..