Θέλετε να απασχοληθείτε εξαιτίας του Κορωνοϊού; 14

Καλημέρα… πέρα ως πέρα… Σήμερα λένε ότι ο καιρός φτιάχνει…. Ελπίζω ένας όμορφος ήλιος να φαίνεται έξω από το παράθυρό σας…. Ξεκινάμε με τη γυμναστική μας και … είστε έτοιμοι;

Τέλεια… ελπίζω να το ευχαριστηθήκατε όσο κι εμείς…

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν.. Σήμερα είναι ΤΡΙΤΗ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020…. Εχθές τί μέρα ήταν; Αύριο τί μέρα θα είναι; Για να θυμηθούμε το τραγουδάκι με τις ημέρες…. Θυμάστε και το τραγουδάκι με τα σχήματα; Μωρε μπράβο… Είστε φοβεροί….

Ο καιρός πώς είναι; Ξέρετε ότι έμειναν μόλις 3 ημέρες ακόμη για αυτά μας τα μαθήματα; Μετά έρχεται το Πάσχα… Για να μετρήσουμε από το 0 μέχρι το 10. Τώρα πάμε και αντίστροφα; Τέλεια τα θυμάστε όλα… καλά πάμε..

Τώρα τα συναισθήματά σας… Πώς νιώθετε;

Ώρα για διάλειμμα και πρωινό… μετά από τέτοια γυμναστική νομίζω ότι χρειάζεστε ενέργεια… Πλένουμε χέρια, βγάζουμε έξω κουβερτούλα και μαξιλαράκι, αν ο καιρός ευνοεί και τρώμε το πρωινό μας…

Σήμερα είναι Τρίτη και είναι μέρα αριθμητικής… Ήθελα να σας μιλήσω για τον Κροκόδειλο που τρώει τους μεγάλους αριθμούς… Πάντα όταν βλέπει δύο αριθμούς, ψάχνει το μεγαλύτερο και ανοίγει το στόμα του να τον φάει… Όταν είναι ίδιοι οι αριθμοί τους κοιτάει με το στόμα κλειστό.

Μαμάδες θέλω τη βοήθειά σας. Μπορείτε να βρείτε αριθμούς και να διαλέξετε το σωστό κροκόδειλο με τα παιδιά στο πάτωμα;

Θέλω φωτογραφίες… Τώρα σας έχω και μια εργασία… για να δούμε… το κατανοήσατε;

https://www.tryinteract.com/share/quiz/5e8b28046482d1001452961f

Καλή ξεκούραση… ελπίζω να το απολαύσατε….

Θέλετε να απασχοληθείτε εξαιτίας του κορωνοϊού; 13

Καλημέρα και καλή εβδομάδα. Αυτή είναι η τελευταία εβδομάδα που θα σας απασχολώ. Θα σας αφήσω να ξεκουραστείτε (για λίγο) και θα επιστρέψουμε μετά το Πάσχα δριμύτεροι….

Ας ξεκινήσουμε όμως… Σήμερα έχουμε μία νέα γυμναστική…η μαμά Gaby, άμεσα και πρόθυμα μας έστειλε τα βιντεάκια με την κόρη της και είναι υπέροχα…

Μαμά Gaby, Isabella, είστε υπέροχες…

Όπως καταλάβατε.. μαμάδες γρήγορα φορέστε τις φόρμες σας και ετοιμαστείτε… σήμερα γυμναστική μαμά – παιδί….

Γυμναστήκαμε;;;; Τέλεια… Μαμά Gaby μας έφτιαξες τη μέρα… ευχαριστούμε… μαμά Μαρία Μητσοπούλου, με νιώθεις, ευχαριστώ…..

Σήμερα λοιπόν είναι ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020. Εχθές τί μέρα ήταν; Αύριο τί μέρα θα είναι; Τέλεια… Θυμάστε τις ημέρες της εβδομάδας; Για να ακούσω το τραγούδι.

Ο καιρός έξω πώς είναι; Βροχερός; Ηλιόλουστος; Φυσάει; Κάνει ζέστη ή κρύο; Ελπίζω να φτιάξει λίγο…

Πώς νιώθετε μικρά μου; Είστε χαρούμενα ή λυπημένα; Μήπως νυστάζετε;

Κανονικά, σήμερα αν ήμασταν στο σχολείο θα σας ρωτούσα τί γιορτάζουμε το Πάσχα; Και θα μιλούσαμε για το Πάσχα και τα έθιμά του… Αφού δεν μπορούμε να τα πούμε στο σχολείο, σας στέλνω αυτό το βιντεάκι…

Το Πάσχα λοιπόν, με λίγα λόγια, γιορτάζουμε τη Σταύρωση και την Ανάσταση του Χριστούλη…

Ετοίμασα και δύο μικρά παιχνιδάκια…

αυτό το παιχνιδάκι…..

https://wordwall.net/resource/1243977

και αυτό το παιχνιδάκι…..

Όπως καταλάβατε αυτή η εβδομάδα θα είναι αφιερωμένη στο Πάσχα. Θα μιλήσουμε για τα Πάθη του Χριστού και για τα έθιμα του Πάσχα…

Σας αποχαιρετώ με ένα γλυκό φιλάκι και με την ευχή για μια όμορφη εβδομάδα!!!

 

Ενημερωτικά Φυλλάδια

Μετά από παράκληση της οικείας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καλούμαστε να ενημερώσουμε τους γονείς του σχολείου μας με τα ακόλουθα ενημερωτικά φυλλάδια.Λήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείου

Θέλετε να απασχοληθείτε εξαιτίας του Κορωνοϊού; 12

Καλημέρα, πέρα ως πέρα…. Σήμερα σας έχω δύο εκπλήξεις… Την πρώτη σας την εμφανίζω αμέσως τώρα… Είναι η παρέα σας για τη γυμναστική. Η κ. Αναστασία, με τον Κωνσταντίνο και τον Μπίλι θα μας γυμνάσουν σήμερα….

κ. Αναστασία, Κωνσταντίνε, Μπίλι είστε φανταστικοί!!!!

Σας ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας, γιατί πάντα είστε μαζί μας… σας αγαπάμε!!!!

Σήμερα είναι ημέρα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020. Εχθές τί μέρα ήταν; Αύριο τί μέρα θα είναι; Μπράβο σας… για να δω θυμάστε το τραγούδι της εβδομάδας;

Μπράβο! Είστε τσακάλια!

Ο καιρός σήμερα πώς είναι; Ελπίζω να έπαψε για λίγο το κρύο… ξεπαγιάσαμε εχθές…

Πώς αισθάνεστε;

Ώρα για διάλειμμα και πρωινό. Πλένουμε χεράκια, βγάζουμε κουβερτούλα και μαξιλαράκι έξω, αν ο καιρός το ευνοεί, ανοίγουμε μια πόρτα να αεριστεί ο χώρος και παίρνουμε το πρωινό μας. Όταν τελειώσετε σας περιμένω, να κάνουμε ένα μικρό χαμούλη.

Σήμερα λοιπόν, δεν έχετε να κάνετε καμία αποστολή.. Μάλλον η αποστολή σας είναι να φτιάξετε μία φωλίτσα, κάμπινγκ (αφού ρωτήσετε τη μαμά για τα πράγματα που θα χρησιμοποιήσετε!) και να χωράνε μέσα εσείς, τα αδέρφια σας και η μαμά με τον μπαμπά! Αφού βολευτείτε όλοι μέσα, πάρτε ποπ κορν, γαριδάκια, πατατάκια ή ό,τι προτιμάει ο καθένας σας και σας προτείνω να διαβάσετε ένα παραμύθι.

Έψαξα και σήμερα και βρήκα ένα υπέροχο παραμύθι, από μία αγαπημένη συνάδελφο, την κ. Κατερίνα Τζαβάρα. Θα σας αρέσει πολύ!

Μην ξεχάσετε να βγάλετε μια αναμνηστική φωτογραφία της όμορφης αυτής στιγμής…. θα γίνει βίντεο «Θα αράξω σπίτι»….. Περιμένω ανυπόμονα φωτογραφίες στα γνωστά μέρη….

Μαμάδες, ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη!!!!!

Θέλετε να απασχοληθείτε με τον Κορωνοϊό; 11

Καλημέρα… 2 Απριλίου. Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου και το βιβλίο μας είναι έτοιμο!Λήψη αρχείου

Ευχαριστούμε για την ανταπόκρισή σας και τις ωραίες ιδέες σας…

Τώρα ας ξεκινήσουμε… Ώρα για τη γυμναστική μας..

Ωραία.. μια όμορφη μέρα θέλει δυνατό κορμί και καθαρό μυαλό!

Σήμερα είναι Πέμπτη 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020. Εχθές τί μέρα ήταν; Αύριο τί μέρα θα είναι; Ωραία δεν ξεχάσατε τις μέρες.. μπράβο σας…

Ο καιρός παραμένει κρύος και βροχερός… μπορεί να χιόνισε… αν χιόνισε, ντυθείτε γερά, βάλτε γάντια και για λίγο βγείτε στην αυλή και φτιάξτε χιονοαγγελάκια και έναν αστείο χιονάνθρωπο…. μην ξεχάσετε ζεστές κάλτσες και γαλότσες…. και σίγουρα σκούφο!

Αν δε χιόνισε τόσο πολύ, πείτε μου τα συναισθήματά σας. Είσαι χαρούμενοι, λυπημένοι, νυσταγμένοι, κουρασμένοι;

Βρήκα ένα υπέροχο βιβλίο από μία εξαιρετική συνάδελφο, τη Γιολάντα Τσορώνη- Γεωργιάδη, Ο Ψεματούρης, και σας προτείνω να το διαβάσετε.. Θα σας αρέσει πολύ!

Ώρα για διάλειμμα και πρωινό… Πλένουμε χεράκια. Βάζουμε σαπούνι μετρώντας από το 0-10. Ανοίγουμε τη βρύση και πλένουμε μετρώντας αντίστροφα από το 10-0. Μην αφήνετε τη βρύση ανοιχτή… το νερό τελειώνει και τη γη πληγώνει… Φάτε το πρωινό σας, ανοίξτε λίγο την πόρτα να μπει καθαρός αέρας και σας περιμένω με πολύ ωραίο πειραματισμό..

Το πείραμά μας θέλει ένα ταψάκι με νερό, ένα χαρτόνι από κουτί, ένα σελοτέιπ και ένα λαστιχάκι. Την ιδέα τη βρήκαμε εδώ.

Homemade Toy Rubber Band Boats

Περιμένουμε τα δικά σας βιντεάκια στις γνωστές διεθύνσεις… Facebook, Instagram, Viber, email ή όπου σας βολεύει….

 

 

 

 

Θέλετε να απασχοληθείτε εξαιτίας του Κορωνοϊού; 10

Καλημέρα. Καλό μήνα. Επιτέλους ο Μάρτιος μας άφησε και ένας καινούριος μήνας ήρθε. Ο μήνας ΑΠΡΙΛΙΟΣ. Και σήμερα είναι η μέρα που λέμε ψέματα. Ψέματα αθώα, που δε στενοχωρούν κανέναν. Όπως «Σου λύθηκε το κορδόνι», «Έχεις μια κατσαρίδα στα μαλλιά σου», «Στον καφέ σου κολυμπάει κάτι» και άλλα αστειάκια για να διασκεδάσουμε.

Θα ήθελα να σας πω κι εγώ ένα ψέμα «Αύριο ανοίγουν τα σχολεία!» όμως αμέσως θα καταλάβετε ότι λέω ψέματα….

Όμως σκέφτηκα να κάνουμε μία πλάκα στη μαμά ή τον μπαμπά. Πάρτε αρκετό χαρτί ή από την κουζίνα ή από το ρολό υγείας και τσαλακώστε το. Βάλτε το μέσα στα παπούτσια της μαμάς ή του μπαμπά όταν δε βλέπουν. Όταν θα παν να τα φορέσουν δε θα τους χωράνε και τότε θα τους πείτε «ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ!».

Το τραγουδάκι που θα μαθαίναμε σήμερα είναι το παρακάτω… Μπορείτε να το τραγουδήσετε;

Αφού κάνετε τη φάρσα σας, έχω ένα βιβλίο να διαβάσουμε. Λέγεται «Ο ψεύτης βοσκός».

Σήμερα η άσκησή σας θα είναι να βρείτε τρέχοντας δύο ρολά χαρτί υγείας. Θέλουμε δύο ρολά για να φτιάξουμε μία μαριονέτα.

Σας περιμένω να φτιάξουμε τις πιο ευφάνταστες μαριονέτες…. και να τις στείλετε στις γνωστές διευθύνσεις Facebook, messenger, viber, email ή ό,τι σας βολεύει.

Για να δούμε μπορείτε να ταιριάξετε τις λέξεις που ξεκινούν από Ψ. Πατήστε την οθόνη να γίνουν μεγάλες οι εικόνες να φαίνονται καλύτερα.

https://wordwall.net/resource/1183723

Θέλετε να απασχοληθείτε εξαιτίας του Κορωνοϊού; 9

Καλημέρα πέρα ως πέρα. Σήμερα δίνουν προγνωστικά ότι ο καιρός κρυώνει.. Ότι περιμένουμε μέχρι και χιόνι… Για να δούμε, τί μας περιμένει!

Είμαστε έτοιμοι για τη γυμναστική μας; Μαμάδες και παιδιά εν δράσει.

Τέλεια! Ξεκινήσαμε τη μέρα μας δυναμικά….

Σήμερα είναι ΤΡΙΤΗ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020. Είναι η τελευταία μέρα του Μάρτη. Αύριο φεύγει ο Μάρτιος και έρχεται ένας άλλος μήνας, ο Απρίλιος… Αλλά ας πούμε τα σημερινά. Σήμερα είναι ΤΡΙΤΗ, εχθές τί μέρα ήταν; Αύριο τί μέρα θα είναι; Τέλεια.

Ο Μάρτης σήμερα με ποια γυναίκα του μας αποχαιρετάει; Με την όμορφη ή την άσχημη;

Τελευταία ερώτηση. Πώς νιώθετε σήμερα;

Ώρα για διάλειμμα και πρωινό… Πλένουμε τα χεράκια μας προσεχτικά, ανοίγουμε μία πόρτα να αεριστεί ο χώρος και βγάζουμε την κουβερτούλα μας και το μαξιλάρι μας, αν ο καιρός το επιτρέπει.

Σήμερα Τρίτη, είναι η μέρα που ασχολούμαστε με αριθμούς. Σας ετοίμασα ένα παιχνίδι για να μετρήσετε και να βρείτε το σωστό αριθμό των αντικειμένων. Ακολουθήστε τις οδηγίες και παίξτε. Είναι εύκολο.

 


Μετάβαση στο scratch.mit.edu/a>.

Δεύτερη δουλειά για σήμερα. Συμπληρώστε τα νούμερα που λείπουν στην αριθμογραμμή. Επειδή δεν επιτρέπω να συμπληρωθούν στο υπολογιστικό χαρτί, μαμά ή μπαμπά, μπορείς να το φτιάξεις σε ένα λευκό χαρτί και να συμπληρωθεί από τα παιδιά με το χέρι; Προσέξτε, οι αριθμοί ξεκινούν από το 0 και φτάνουν μέχρι το 9. Οι σειρές είναι 9 και κάθετα και οριζόντια.

 

Ελπίζω να μη σας κούρασα πολύ… Σας εύχομαι μια όμορφη μέρα….

Θέλετε να απασχοληθείτε εξαιτίας του Κορωνοϊού; 8

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!! Μια όμορφη εβδομάδα ξεκινάει…. Μα πόσο τσακάλια είστε!!! Ευχαριστώ για τη μυστική αποστολή…. τα πήγατε περίφημα!!!! είστε απίθανοι!

Έτοιμοι για την πρωινή μας γυμναστική;

Μπράβο σας… ξεκινάμε δυνατά για να είμαστε γεροί και δυνατοί όλη μέρα….

Σήμερα είναι ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020. Εχθές τί μέρα ήταν; Αύριο τί μέρα θα είναι; Ξέρετε ότι ο Μάρτιος αύριο τελειώνει; Επιτέλους ένας δύσκολος μήνας, μόλις σε μία ημέρα μας αποχαιρετάει…. Κάντε υπομονή…

Ο καιρός, πώς είναι; Ο Μάρτης είναι με την όμορφη ή με την άσχημη γυναίκα του;

Εσείς μικρούλια μου, πώς αισθάνεστε; Είστε χαρούμενοι, λυπημένοι, νυσταγμένοι;

Διάλειμμα για πρωινό. Πλένουμε τα χέρια μας. Βάζουμε σαπούνι και μετράμε από το 0 μέχρι το 10 αργά. Ανοίγουμε τη βρύση και μετράμε αντίστροφα από το 10 μέχρι το 0 αργά.

Ωραία. Κουβερτούλα και μαξιλαράκι έξω, αν ο καιρός το επιτρέπει και σας περιμένω… Πάρτε το πρωινό σας και ελάτε…

Σήμερα θα φτιάξουμε ένα παραμύθι. Μαμά, μπαμπά σας χρειαζόμαστε για να καταγράψετε τις απαντήσεις.

Μπείτε στο παρακάτω λινκ και απαντήστε στις ερωτήσεις.  Πρωταγωνιστής του παραμυθιού σας, μπορεί να είναι όποιος θέλει το παιδί σας. Το ίδιο το παιδί σας, ένας δεινόσαυρος, μία γάτα, ένας σκύλος, ακόμη και μία αμοιβάδα.

2 Απριλίου, είναι η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου. Είναι μία τέλεια ευκαιρία να συλλέξω όλα τα παραμύθια και να τα κάνω ένα μεγάλο παιδικό βιβλίο.

https://forms.gle/hkWfiCqNjJdzvz9Y9

Τώρα θέλω να ζωγραφίσετε μία ζωγραφιά, με πρωταγωνιστή τον ήρωα του βιβλίου και την αγαπημένη σας απάντηση….

Οι απαντήσεις σας, θα έρθουν σε εμένα, από τη στιγμή που θα πατήσετε το κουμπί Submit.

Οι ζωγραφιές σας πρέπει να αποσταλούν με όποιο τρόπο σας βολεύει. Messenger, Facebook, Viber, email.

Καλή συνέχεια… Αν θέλουν και τα μεγαλύτερα παιδιά σας να απαντήσουν, στείλτε μου και δεύτερη απάντηση…. Θα ήθελα να δω πώς αισθάνονται και πώς αντιμετωπίζουν την κατάσταση μέσα τους. Αν θέλετε απαντήστε και εσείς… Θα νιώσετε καλύτερα…

Σας αγαπάμε πολύ!!!

http://online.fliphtml5.com/jiljw/xeun/Λήψη αρχείου

 

 

Θέλετε να απασχοληθείτε εξαιτίας του κορωνοΐου; 7

Καλημέρα… Όοοοολη μέρα…. Μια όμορφη μέρα ξεκινά….  Είναι Παρασκευή και φαίνεται ότι όλα πηγαίνουν καλύτερα….

Μια όμορφη μέρα ξεκινά με μία δυνατή γυμναστική….

Τέλεια… πάρτε μια βαθιά ανάσα και ξεκινάμε… Σήμερα είναι ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020. Εχθές τί μέρα ήταν; Αύριο τί μέρα θα είναι; Πολύ σωστά…

Ο καιρός πώς είναι; Ο Μάρτης βρήκε την όμορφη γυναίκα του ή όχι; Πότε επιτέλους  θα κάνει καλό καιρό; Για να δούμε…

Πώς αισθάνεστε σήμερα;

Ώρα για διάλειμμα και πρωινό… Πλένουμε χεράκια, πολύ σχολαστικά, ανοίγουμε μία πόρτα για να αερίσουμε το χώρο και βγάζουμε το μαξιλάρι μας και την κουβέρτα μας, αν ο καιρός το επιτρέπει…. Σας περιμένω…

Σήμερα σας έχω κάτι εύκολο και απλό… Θυμάστε τον Κάπταιν Τζιμ και τη Λάσι; Αυτό το πρόγραμμα το κάναμε μαζί με παιδιά από Ισπανία και Πορτογαλία…. Αυτή τη στιγμή τα παιδιά στην Ισπανία και την Πορτογαλία έχουν κλειστεί, όπως εσείς, στο σπίτι τους.

Αποφασίσαμε οι δασκάλες που συνεργαζόμαστε, να στείλουμε μηνύματα αγάπης μεταξύ μας… και ζητάμε κι από εσάς το ίδιο.. να στείλετε στα παιδιά των άλλων χωρών μηνύματα αγάπης και συμπαράστασης… με ποιον τρόπο; Μπορείτε να βγείτε μια φωτογραφία και να την ανεβάσετε στη σελίδα που σας παραθέτω παρακάτω…  Μπορείτε να κάνετε μια ωραία ζωγραφιά και να γράψετε ένα ωραίο μήνυμα… μπορείτε να φτιάξετε ένα βίντεο, σύντομο, και να στείλετε το μήνυμά σας….

Πώς το κάνουμε; Πατάμε τον κόκκινο σταυρό και ανεβάζουμε στο upload φωτογραφίες, ζωγραφιές και βίντεο… Γράφουμε το σχολείο μας και το μήνυμά μας….

 

Είδατε ότι δεν είμαστε μόνοι μας… όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε…. σας ευχαριστώ!!!!

Θέλετε να απασχοληθείτε εξαιτίας του κορωνοΐου; 6

Καλημέρα… πέρα ως πέρα… Μια νέα όμορφη μέρα ξεκινάει… και είμαστε έτοιμοι να τη γεμίσουμε με χαρά και διασκέδαση… Χοροπηδητό και χορός μέχρι τελικής πτώσεως για σήμερα… Έτοιμοι; Πάμε….

Ωραία, πάρτε μια ανάσα και σας ρωτάω.. Σήμερα είναι ΠΕΜΠΤΗ 26 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020. Χθες τί μέρα ήταν; Αύριο τί μέρα θα είναι; Πολύ ωραία.

Ο καιρός τί λέει; Ο Μάρτης με ποια γυναίκα του είναι; Την όμορφη ή την άσχημη;

Πώς αισθάνεστε σήμερα;

Εντάξει… Διάλειμμα για πρωινό και αερισμό του σπιτιού… Πλένουμε τα χεράκια πολύ καλά και ανοίγουμε για λίγο να αεριστεί το σπίτι… αν ο καιρός το επιτρέπει βγάζουμε έξω την κουβερτούλα και το μαξιλαράκι μας… Σας περιμένω με κατασκευή – πείραμα… Για να δω. Θα τα καταφέρετε;

Θα φτιάξουμε ένα μικρό τροχό που κινείται με αέρα… για να δούμε θα τα καταφέρουμε; Θα χρειαστείτε ένα χαρτί, μολύβι, ψαλίδι, καρφίτσα και ένα καλαμάκι.

Περιμένουμε τις κατασκευές σας, στις γνωστές διευθύνσεις… σας φιλούμε γλυκά!!!!