Τραγουδάμε για την Ειρήνη

Με αφορμή τον πόλεμο και τον αναγνωστικό μαραθώνιο, αποφασίσαμε να μιλήσουμε για την ειρήνη.

Φτιάξαμε την αλυσίδα της φιλίας ..

Και διαβάσαμε ένα υπέροχο βιβλίο «Το βιβλίο της Ειρήνης», που με αυτό ανοίγουμε το βιβλιομαραθώνιό μας….

Και με έμπνευση αυτό το βιβλίο φτιάξαμε τη δική μας Ειρήνη…

28η Οκτωβρίου

Το νηπιαγωγείο μας ετοιμάζεται να γιορτάσει την επέτειο του ΟΧΙ και τη γιορτή της σημαίας μας… Ξεκινήσαμε με την ανάθεση ποιημάτων, την κατάθεση στεφάνου και την προετοιμασία των σκηνικών της γιορτούλας μας…

Τα παιδιά με πινέλα και τέμπερες έβαλαν το πρώτο κομμάτι της ιστορίας.. Κάθε μέρα, βήμα – βήμα θα προσθέτουμε και μία ακόμη πτυχή της ιστορίας, ώστε να φτάσουμε να αναδιηγηθούμε τα γεγονότα της 28ης Οκτωβρίου.

Μικροί εθελοντές εν δράσει

 

Συμμετέχουμε εθελοντικά στον καλλωπισμό του χωριού μας.

Ύστερα από το κάλεσμα που έγινε για τον καλλωπισμό του χωριού μας, το νηπιαγωγείο δήλωσε άμεσα ότι επιθυμούσε να συμμετάσχει εθελοντικά.

Έτσι σήμερα Δευτέρα 14/10/2019

η κ. Φανή Δίγκα, με τα μεγάλα νήπια του σχολείου μας, ομόρφυναν το παρκάκι

στη δεξαμενή του Κουσούτη…

Μπράβο παιδιά… Είστε απίθανοι!!!!!

Eυχαριστούμε την κ. Βάσω Κουριτενλή που συνόδεψε την ομάδα, ήταν εξαιρετική φωτογράφος και επιμελήθηκε την καθαριότητα τους!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Μετάβαση στο Δημοτικό Σχολείο

Από φέτος 2019-2020 το Νηπιαγωγείο Νεοχωρούδας συμμετέχει στην καινοτόμο δράση «Μετάβαση στο Δημοτικό Σχολείο» με συνεργάτιδα από το Δημοτικό Σχολείο Νεοχωρούδας, την κ. Νίνα Μιχαηλίδου, δασκάλα αγγλικών.

Σήμερα λοιπόν η κ. Νίνα, επισκέφτηκε τα παιδιά του νηπιαγωγείου να τα γνωρίσει και να τη γνωρίσουν.

Θα ακολουθήσουν και άλλες επισκέψεις των νηπίων στο δημοτικό και των παιδιών του δημοτικού στο νηπιαγωγείο, εκατέρωθεν….

Ήταν μια όμορφη μέρα που έκλεισε με έναν πολύ ευχάριστο τρόπο.. Καλή αρχή κ. Νίνα….

 

Σχήματα, διαδοχή και υπομονή

Το σχολείο μας άρχισε να ασχολείται με τα σχήματα..

.Kandisky για τα σχήματα το ένα μέσα στο άλλο

Και λίγη οπ αρτ…..

Η τέχνη δεν προσφέρεται μόνο για να καλλιεργήσουμε την καλαισθησία των παιδιών.. αντίθετα θα έλεγα βοηθάει σε πάρα πολλούς τομείς… Λεπτή κινητικότητα, πιάσιμο μολυβιού, περιορισμός σε πλαίσια, κατανόηση της διαδοχής με τον πιο ευχάριστο τρόπο και ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, με ένα πλαίσιο κάνει τα παιδιά να κατανοούν ότι θέλει υπομονή για να κατακτήσεις κάτι….

Europe Code Week 6-20 Οκτωβρίου

Το νηπιαγωγείο Νεοχωρούδας, πάντα ανοιχτό στην καινοτομία, συμμετέχει για δεύτερη χρονιά στη διοργάνωση του Europe Code Week. https://codeweek.eu/

To Νηπιαγωγείο μας έχει δηλώσει συμμετοχή με το Captain Jim, Lassy and her puppies.

Με τα παιδιά τοποθετήσαμε τον Captain Jim και τα κουτάβια της, πάνω στην εσκάλα και φτιάξαμε με τα τουβλάκια τη διαδρομή που θέλουμε να ακολουθήσει το μελισσάκι-ρομποτάκι μας.

και στη συνέχεια βάλαμε το ρομποτάκι να κάνει τη διαδρομή

στο τέλος βάλαμε τα βελάκια για τη διαδρομή που ακολουθήθηκε και φτιάξαμε τον πρώτο μας κώδικα.

 

Και τελικά το Νηπιαγωγείο μας εγκρίθηκε και πιστοποιήθηκε με ακόμη ένα πιστοποιητικόΛήψη αρχείου

 

 

Εορτασμός του Μακεδονικού Αγώνα

Σήμερα Παρασκευή 11/10/2019 επιφορτιστήκαμε με την ενημέρωση του εορτασμού του Μακεδονικού Αγώνα.

Είναι δύσκολο να μιλήσεις για ένα τόσο πολύπλοκο θέμα στα παιδιά του Νηπιαγωγείου. Όμως ο κ. Χρήστος Σαραμούτσης, πρόεδρος της Κοινότητας Νεοχωρούδας, μας έκανε ένα υπέροχο δώρο, κι έτσι προσεγγίσαμε το θέμα πολύ ευκολότερα.

Μας δώρισε φωτογραφίες των απανταχού Νεοχωρουδιωτών, μακεδονομάχων να στολίσουν τον πίνακα ανακοινώσεών μας. Με αυτό τον τρόπο τα παιδιά είδαν συμπατριώτες τους, που έδωσαν αγώνες για αυτόν τον πονεμένο τόπο και προσέγγισαν κατά μία έννοια αυτό το δύσκολο θέμα.

Διότι «Λαός που την παράδοση ξεχνά και δε θυμάται

στο λήθαργο του μαρασμού, παντοτινά κοιμάται«.

Ημέρα γονιού

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και τη σχ.  χρονιά 2019-2020 εφαρμόζουμε τη μέρα γονιού. Κάθε Πέμπτη, οι γονείς μας επέλεξαν μέσα από μία λίστα τις προσφερόμενες ημερομηνίες και δήλωσαν την πρόθεσή τους να έρθουν στην τάξη μας… Στόχος αυτής της ημέρας είναι αφενός να ανοίξουμε το σχολείο και την τάξη στους γονείς για να δουν καθημερινότητά μας και να γνωρίσουν μία μέρα στο νηπιαγωγείο, αφετέρου για να βελτιώσουν την αυτοεικόνα των παιδιών τους.

Αυτή την Πέμπτη 10/10/2019 μας επισκέφτηκε η κ. Μαρία, μαμά της Έλενας. Μια μαμά τριών παιδιών, με μικρότερη την Έλενα μας, χαμογελαστή και γεμάτη προθυμία να ανοίξει και αυτή τη χρονιά τη μέρα γονιού.

Με το που έφτασε μας χαιρέτησε με τον ‘πατροπαράδοτο» τρόπο…

Μπήκε στην τάξη και γνώρισε τις ρουτίνες μας, την καλημέρα μας και είδε πώς λειτουργούμε το πρωί στην παρεούλα.

Μας διηγήθηκε, όπως της ζητήσαμε μία διασκεδαστική και συνάμα τρυφερή ιστορία, που αφορούσε το παιδάκι της και στο τέλος τα παιδιά αποφάσισαν ότι ήθελαν να παίξουμε μαζί «Μουσικές καρέκλες».

Στο τέλος του παιχνιδιού τη θέσαμε υπεύθυνη για το σαπούνι στο πλύσιμο των χεριών,

Και αφού όλοι πλύναμε τα χέρια μας και ετοιμαστήκαμε για το πρωινό μας, την αποχαιρετήσαμε γλυκά….

Ευχαριστούμε κ. Μαρία, μας ανοίξατε πολύ γλυκά και τρυφερά τη μέρα γονιού..

Bee bot

Το Νηπιαγωγείο μας έχει επιλεγεί ανάμεσα σε 209 σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για τις ανάγκες της υλοποίησης δράσης STEM 2.0 για τη σχολική χρονιά 2019-2020.

http://www.etwinning.gr/news/2016-02-29-10-13-24/940-etwinning-stem2

Μέσα στις υποχρεώσεις μας λοιπόν είναι να κάνουμε κάποιες δράσεις με το ρομποτάκι μας bee bot και με το νέο ρομποτάκι που μας αποστέλλεται μέχρι τα τέλη Νοέμβρη, First Kids Coding and Robotics.

Αφού λοιπόν τον πρώτο καιρό εξοικειώνουμε τα παιδιά με το αρχικό γράμμα του ονόματός τους, αποφασίσαμε να το κάνουμε και με τη βοήθεια της μέλισσας ρομποτ μας.

Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί των σχολείων που θα συμμετέχουν τη σχολική χρονιά 2019-2020 θα πρέπει:

  • Να εγγράψουν ένα ευρωπαϊκό έργο eTwinning προσανατολισμένο στο STEM με αξιοποίηση του εξοπλισμού, τουλάχιστον εξάμηνης διάρκειας.
  • Να ενημερώνουν την κάρτα έργου σε δίμηνη βάση και
  • Να υποβάλουν αίτηση για Εθνική Ετικέτα Ποιότητας με την ολοκλήρωση του έργου.

Το Νηπιαγωγείο Νεοχωρούδας ήδη έχει δημιουργήσει στο eTwinning to πρόγραμμα: Ο κάπτεν Τζιμ, η Λάσι και τα κουτάβια της, ένα STEAM project.

Το πρόγραμμά μας έχει ευρωπαίους εταίρους από την Πορτογαλία και από την Τουρκία και ενημερώνεται σε εβδομαδιαία βάση

και σε λίγο θα έχετε μία πρώτη εικόνα για το τι μέλλει γενέσθαι.

 

 

Παλαμό-αλφαβητάρι

Σήμερα Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, το Ημερολόγιο γράφει Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων. Στο νηπιαγωγείο είναι αγαπημένη μέρα αυτή και αγαπημένη συνήθεια να μιλάμε για τα ζωάκια και να τα φροντίζουμε… Αποφασίσαμε λοιπόν να φτιάξουμε προς τιμήν τους ένα αλφαβητάρι αλλιώτικο. Με τις παλάμες μας και τα ζωάκια που μπορούν να βρουν από τα γράμματα της αλφαβήτας… και να τι καταφέραμε!