ΤΑΞΙΔΕΥΩ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩ 1-ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΤΜΗΜΑ

Το ολοήμερο τμήμα φέτος, στα πλαίσια ενός πολιτιστικού προγράμματος, ταξιδεύει στον κόσμο ανακαλύπτοντας τον πολιτισμό διαφόρων χωρών.

ΕΛΛΑΔΑ

Αρχίσαμε το ταξίδι μας από την Ευρώπη και φυσικά από την χώρα μας . Πρώτη μας στάση η Ακρόπολη και η πρωτεύουσα της Ελλάδας, η Αθήνα. Γνωρίσαμε τον αρχαίο πολιτισμό, ζωγραφίσαμε τα αγγεία μας, παρατηρήσαμε εδώλια και  σταθήκαμε στις Καρυάτιδες. Διαβάσαμε βιβλία, ζωγραφίσαμε, είδαμε video. Προχωρώντας ντυθήκαμε παραδοσιακά, γνωρίσαμε Έλληνες ποιητές και ζωγραφίσαμε όπως ο Ακριθάκης. Τέλος περιπλανηθήκαμε στα μνημεία της πόλης μας, της Θεσσαλονίκης.

IMG 8449 IMG 8450 IMG 8451 IMG 8345 IMG 8344 IMG 8346

 

ΑΓΓΛΙΑ

Και αφού φέτος ξεκινήσαμε να μαθαίνουμε Αγγλικά, δεύτερος σταθμός μας η Αγγλία. Γίναμε βασίλισσες για μια μέρα, ήπιαμε το τσάι μας, ανεβήκαμε στο κόκκινο λεωφορείο με τους φίλους μας, ζωγραφίσαμε το αρκουδάκι του Paddington και πετάξαμε πάνω από το Λονδίνο, όπως η Mary Poppins.

IMG 8452 IMG 8453 IMG 8454 IMG 8495 IMG 8341 IMG 8342 IMG 8337 IMG 8338 IMG 8340IMG 8339

ΙΤΑΛΙΑ

Τρίτος σταθμός μας μια χώρα που μοιάζει πολύ με την Ελλάδα, η Ιταλία. Ξεκινήσαμε φτιάχνοντας μια ωραία πίτσα, παίξαμε με το Πινόκιο, ταξιδέψαμε στον Πύργο της Πίζας και στο Κολοσσαίο. Ζωγραφίσαμε τη Μόνα Λίζα, φτιάξαμε βενετσιάνικες μάσκες και διαβάσαμε τον Ρωμαίο και την Ιουλιέτα και συγκινηθήκαμε πολύ.

IMG 8444 IMG 8448 IMG 8447 IMG 8496

eTwinning δράση STEM 3.0

Το Νηπιαγωγείο Νεοχωρούδας είναι ένα από τα ωφελούμενα νηπιαγωγεία που επιλέχθηκε στην etwinning δράση «STEM 3.0» και θα λάβει έναν 3d printer.
Συγχαρητήρια σε όλα τα σχολεία που επιλέχτηκαν!!!!
Ευχαριστούμε για μια ακόμη φορά #etwinning!!!

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κωδικοποίησης- Monkey Junior Coding

unnamed

Tο Νηπιαγωγείο μας συμμετέχει στο #EUCodeWeek με  ένα πολύ εύκολο παιχνίδι.

Τί καναμε;

Κατεβάσαμε το app Monkey Junior Coding. Tα παιδιά καθοδηγούν με βέλη < > ένα πιθηκάκι να βρει ένα θησαυρό, μία μπανάνα και σε κάθε στάδιο το πιθηκάκι έχει να κάνει πολυπλοκότερες διαδρομές. Καθώς ακόμη διανύουμε την προσαρμογή των νηπίων και των προνηπίων στο Νηπιαγωγείο και είναι δύσκολο να τα εμπλέξουμε σε πολύπλοκους κώδικες, αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε από την πιο απλή μορφή κωδικοποίησης, με πολύ παιγνιώδη τρόπο. Ανεβασαμε στο https://wakelet.com/wake/YNf29-35T2prut6Zkmuok Όσοι θέλετε, σας περιμένουμε παρεούλα να κάνουμε μία πολύ εύκολη δραστηριότητα και να πάρουμε μία εύκολη αριστεία!

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΟΔΥ ΓΙΑ COVID 19Λήψη αρχείου

Επικαιροποίηση οδηγιών απομόνωσης και καραντίνας κρουσμάτων COVID-19 και στενών επαφών τους και της άρσης αυτής

1. Απομόνωση κρουσμάτων COVID-19

 

1.1 Απομόνωση κρουσμάτων COVID-19

Για όλα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 (εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι) ακολουθείται το ισχύον πρωτόκολλο απομόνωσης:

https://eody.gov.gr/wp-content/uploads/2020/11/COVID19-lixi-karantinas-apomonosis.pdf.

 

1.2 Απομόνωση ατόμων, που επισκέπτονται τη χώρα μας και διαγιγνώσκονται ως κρούσματα COVID-19

Τα άτομα, που επισκέπτονται τη χώρα μας και διαγιγνώσκονται ως κρούσματα COVID-19 με ήπια νόσηση, που δεν χρειάζονται νοσηλεία, φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία καραντίνας.

Η άρση της απομόνωσης των ατόμων αυτών (ανεξάρτητα από την εμβολιαστική τους κάλυψη ή προηγηθείσα νόσησή τους), απαιτεί τα ακόλουθα κριτήρια:

 • Ασυμπτωματικός: 10 ημέρες απομόνωσης από την ημερομηνία λήψης δείγματος
 • Συμπτωματικός : εάν κάποιος εμφανίσει συμπτώματα απαιτούνται 10 ημέρες απομόνωσης από την ημερομηνία λήψης δείγματος και 3 ημέρες απυρεξίας και ύφεσης των συμπτωμάτων από το αναπνευστικό σύστημα

KAI

1 (ένα)αρνητικό άμεσο τεστ αντιγόνου – RAT. Εάν το RAT παραμένει θετικό επαναλαμβάνεται σε 48 ώρες.

Εφόσον πληρούνται τα παραπάνω κριτήρια το κρούσμα μπορεί να εξέλθει από το ξενοδοχείο καραντίνας. Σχετικά με τη δυνατότητά του να ταξιδέψει θα πρέπει να υποβληθεί στον εργαστηριακό έλεγχο, που απαιτείται από τη χώρα προορισμού του.

Οι παραπάνω οδηγίες δεν ισχύουν σε περίπτωση κρούσματος με στέλεχος ειδικού ενδιαφέροντος/ υπό παρακολούθηση. Οι περιπτώσεις αυτές αξιολογούνται από τον ΕΟΔΥ και δίνονται οι σχετικές οδηγίες.

 

1.3 Διαχείριση κρουσμάτων COVID-19 με στελέχη ειδικού ενδιαφέροντος/υπό παρακολούθηση

Η εμφάνιση και διασπορά παραλλαγμένων στελεχών του ιού SARSCoV2 στη χώρα μας αποτελεί μείζον ζήτημα δημόσιας υγείας, ειδικά όταν δεν υπάρχουν επαρκή δεδομένα για τη μεταδοτικότητα και τη λοιμογονικότητά τους καθώς και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων έναντι αυτών των στελεχών.

Ο έλεγχος της διασποράς των στελεχών αυτών του ιού στην κοινότητα αποτελεί βασική μη φαρμακευτική παρέμβαση δημόσιας υγείας στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας. Η διαχείριση των κρουσμάτων με τα συγκεκριμένα στελέχη θα πρέπει να είναι ενδελεχής και συμβατή με τα τρέχοντα επιδημιολογικά και διεθνή δεδομένα, ειδικά στα πρώτα στάδια εμφάνισης τους στη χώρα μας.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, η διαχείριση των κρουσμάτων αυτών σχετικά με το χρόνο απομόνωσής τους ή καραντίνας των στενών επαφών τους, θα πρέπει να γίνεται κατ΄εξαίρεση των ισχυόντων πρωτοκόλλων και σύμφωνα με την εκτίμηση κινδύνου του ΕΟΔΥ βάσει διαθέσιμων επιδημιολογικών δεδομένων.

 

1.4 Διαδικασία αποχαρακτηρισμού κρουσμάτων COVID-19

 • Σε περίπτωση θετικού άμεσου αντιγονικού τεστ για τον ιό SARSCoV2 με ακόλουθο αρνητικό μοριακό τεστ που υλοποιείται άμεσα (η λήψη των δειγμάτων πρέπει να γίνεται μέσα σε χρονικό διάστημα μιας (1) ώρας), γίνεται αυτόματος αποχαρακτηρισμός του κρούσματος στο Εθνικό Μητρώο Ασθενών με COVID-19.
 • Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση ακολουθείται αποχαρακτηρισμός του κρούσματος σύμφωνα με το σχετικό πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

 

Η παραπάνω διαδικασία αφορά ασυμπτωματικά άτομα και άτομα, που δεν αποτελούν στενή επαφή κρούσματος COVID-19.

 

 

2. Καραντίνα στενών επαφών

 

2.1 Καραντίνα στενών επαφών χωρίς ιστορικό εμβολιασμού ή προηγηθείσας νόσησης

Άτομα, που αποτελούν στενές επαφές κρουσμάτων COVID-19 και δεν εμφανίζουν συμπτώματα γίνεται άρση της καραντίνας τους:

 • στις 14 ημέρες από την τελευταία τους επαφή με το κρούσμα χωρίς εργαστηριακό έλεγχο

ή

 • στις 10 ημέρες από την τελευταία τους επαφή με το κρούσμα με αρνητικό εργαστηριακό έλεγχο, μοριακό τεστ (RT-PCR) ή άμεσο τεστ αντιγόνου (RAT)για τον ιό SARSCoV Εάν το τεστ είναι αρνητικό γίνεται άρση της καραντίνας αλλά τα άτομα οφείλουν να τηρούν αυστηρά τα μέτρα ατομικής προστασίας και να παρακολουθούν την υγεία τους για εμφάνιση συμπτωμάτων μέχρι και την ολοκλήρωση των 14 ημερών. Εάν το τεστ είναι θετικό ακολουθείται το ισχύον πρωτόκολλο για την απομόνωση των κρουσμάτων COVID-19 χωρίς να απαιτείται επανάληψη του τεστ.

 

Εξαιρούνται οι επαγγελματίες υγείας και το προσωπικό των σωμάτων ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων, για τους οποίους η άρση της καραντίνας γίνεται μετά από 7 ημέρες από την τελευταία τους επαφή με το κρούσμα και αρνητικό εργαστηριακό έλεγχο.

 

2.2 Καραντίνα στενών επαφών με ιστορικό εμβολιασμού ή προηγηθείσας νόσησης

Άτομα, που αποτελούν στενές επαφές κρουσμάτων COVID-19 και είτε έχουν εμβολιαστεί για τον ιό SARSCoV2 είτε μέσα στο προηγούμενο εξάμηνο έχουν νοσήσει από τον ιό και παραμένουν ασυμπτωματικοί, δεν μπαίνουν σε καραντίνα αλλά οφείλουν να τηρούν αυστηρά τα μέτρα ατομικής προστασίας και να παρακολουθούν την υγεία τους για εμφάνιση συμπτωμάτων μέχρι και την ολοκλήρωση των 14 ημερών.

Όσον αφορά στην στρατηγική εργαστηριακού ελέγχου στενών επαφών κρουσμάτων COVID-19 με ιστορικό εμβολιασμού ή προηγηθείσας νόσησης σε ειδικούς χώρους όπως είναι οι κλειστές δομές (μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, οικοτροφεία, στρατιωτικές μονάδες, κρουαζιερόπλοια κλπ) καθώς και σε χώρους παροχής υγείας συστήνεται για το προσωπικό επιπλέον εργαστηριακός έλεγχος σε χρονικά διαστήματα 0 και 5 έως 7 ημέρες μετά την τελευταία τους επαφή με το κρούσμα με μοριακό τεστ ή σε χρονικά διαστήματα 0,3 και 7 ημέρες με άμεσο τεστ αντιγόνου για τον ιό SARSCoV2.

Για τους νοσηλευόμενους ασθενείς και φιλοξενούμενους εκτός από τον αυξημένο εργαστηριακό έλεγχο συστήνεται επιπλέον ο διαχωρισμός τους (cohorting) και η αυστηρή τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας.

Επίσης, ο αυξημένος εργαστηριακός έλεγχος ενδείκνυται και σε περιπτώσεις συρροών κρουσμάτων COVID-19 σε οποιονδήποτε χώρο.

Στην ίδια κατηγορία για αυξημένο εργαστηριακό έλεγχο εντάσσονται περιπτώσεις ατόμων, που συνεχίζουν να έρχονται σε επαφή με το κρούσμα, όπως είναι άτομα, που συμβιώνουν στον ίδιο χώρο και δεν υπάρχει η δυνατότητα απομόνωσης των κρουσμάτων ή άτομα, που έχουν αναλάβει την φροντίδα των κρουσμάτων (παιδιών, ηλικιωμένων ή ατόμων με ειδικές ανάγκες).

 

2.3 Καραντίνα ατόμων, που επισκέπτονται τη χώρα μας και χαρακτηρίζονται στενές επαφές

Τα άτομα, που επισκέπτονται τη χώρα μας και χαρακτηρίζονται ως στενές επαφές κρουσμάτων, φιλοξενούνται και αυτά σε ξενοδοχείο καραντίνας.

Η άρση της καραντίνας στενών επαφών επισκεπτών, που διαγνώστηκαν ως κρούσματα COVID-19 στις πύλες εισόδου ή κατά την παραμονή τους στη χώρα, απαιτεί :

 • 7 ημέρες καραντίνα από την τελευταία επαφή με το επιβεβαιωμένο κρούσμα και 1(ένα) αρνητικό μοριακό τεστ την 7η ημέρα καραντίνας. Εάν το τεστ είναι αρνητικό συστήνεται αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας και αυτοπαρακολούθηση της υγείας τους μέχρι και την 14η ημέρα από την τελευταία επαφή με το κρούσμα. Εάν το τεστ είναι θετικό ακολουθείται το πρωτόκολλο για τα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

ή

 • 14 ημέρες καραντίνας χωρίς εργαστηριακό έλεγχο

 

Οι πλήρως εμβολιασμένοι και νοσούντες το προηγούμενο 6μηνο δεν μπαίνουν καραντίνα αλλά ελέγχονται με μοριακό τεστ.

To Μαγεμένο Βασίλειο-Eτικέτα Ποιότητας

b29cfc002

Το Νηπιαγωγείο Νεοχωρούδας για τη σχολική χρονιά 2020-21 έλαβε από το eTwinning ετικέτα ποιότητας για το πρόγραμμα «Το Μαγεμένο Βασίλειο – The a-maz-ing Kingdom».

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι συνεργάτες μας από την Ισπανία, San Julian με δασκάλα τη Raquel Rodriguez και από την Πορτογαλία Pardilho, με δασκάλα τη Sonia Andrea Gomes, και από την Ελλάδα το  6ο Νηπιαγωγείο Ωραιοκάστρου και την Αμαλία Σταθοπούλου, λάβαμε την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας.

Τι σημαίνει Εθνική Ετικέτα Ποιότητας;

ΕΘΝΙΚΗ ΕΤΙΚΕΤΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

quality label icon

 1. Διαθέτει το έργο σας στο eTwinning κοινούς στόχους και κοινό πλάνο;
 2. Έχει τελειώσει ή βρίσκεται στα τελευταία στάδια;
 3. Έχετε εσείς και οι μαθητές σας συμβάλει σε όλες τις δραστηριότητες του έργου;
 4. Έχετε εσείς και οι εταίροι σας διοργανώσει συνεργατικές δραστηριότητες;
 5. Έχετε λάβει υπόψη τα θέματα που αφορούν στην ψηφιακή ασφάλεια και στα πνευματικά δικαιώματα;
 6. ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΕΤΙΚΕΤΕΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

  Παιδαγωγική Καινοτομία

  • το έργο διακρίνεται από πρωτοτυπία σε επίπεδο θέματος
  • αξιοποιεί ποικίλες παιδαγωγικές μεθόδους
  • οι μαθητές αναλαμβάνουν τα ηνία
  • οι μαθητές αλληλεπιδρούν με τους εταίρους τους και συνεργάζονται χρησιμοποιώντας διάφορες μεθόδους, όπως συλλογή πληροφοριών, επίλυση προβλημάτων, έρευνα, συνεργατική δουλειά
  • οι μαθητές αναλαμβάνουν διάφορους ρόλους, όπως καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι, επιστήμονες, ηθοποιοί κ.λπ.
  • Ενσωμάτωση στη Διδακτέα ύλη

   quality label icon

   • το έργο ευθυγραμμίζεται στενά με το σχολικό αναλυτικό πρόγραμμα και διδακτέα ύλη
   • το μεγαλύτερο μέρος του έργου εκπονείται τις ώρες του σχολείου
   • η ενσωμάτωση του αναλυτικού προγράμματος στο έργο είναι σαφής
   • το έργο επιτρέπει στους μαθητές να αναπτύξουν τις δεξιότητες και τις ικανότητές τους
   • το παιδαγωγικό πλαίσιο με βάση συνθετικές εργασίες (project –based) έχει εξηγηθεί και τεκμηριωθεί από τον εκπαιδευτικό
   • Συνεργασία μεταξύ των σχολείων – εταίρων

    quality label icon

    • οι δραστηριότητες συνεργασίας υπερβαίνουν την επικοινωνία
    • τα σχολεία-εταίροι συνεργάζονται για την διεξαγωγή κοινών δραστηριοτήτων
    • οι εταίροι δεν είναι απλοί αποδέκτες πληροφοριών
    • οι συνεργατικές δραστηριότητες οδηγούν σε κάποιο απτό αποτέλεσμα

    Χρήση της τεχνολογίας

    quality label icon

    • η τεχνολογία χρησιμοποιείται για να βοηθήσει τους εταίρους να πετύχουν τους παιδαγωγικούς τους στόχους
    • τα εργαλεία βοηθούν τους εταίρους να συνεργάζονται καλύτερα μεταξύ τους.
    • Αποτελέσματα, αντίκτυπος και τεκμηρίωση

     quality label icon

     Τα ορατά αποτελέσματα διασφαλίζουν ότι:

     • τα αποτελέσματα/προϊόντα του έργου παρουσιάζονται στο διαδίκτυο
     • οι μαθητές ασχολούνται με το TwinSpace
     • όλα τα βήματα του έργου, όπως σχεδιασμός – περιγραφή δραστηριοτήτων – αξιολόγηση – ανατροφοδότηση, καταγράφονται
     • αξιολογείτε και δημοσιεύετε τον αντίκτυπο του έργου στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν σε αυτό.

Εμείς τηρούσαμε όλα τα παραπάνω μέτρα και καταθέσαμε αίτηση για το πρόγραμμα μας και όπως φαίνεται ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ….

Ευχαριστούμε τους υπεροχους γονείς μας που στάθηκαν αρωγοί στο έργο μας και μας συνόδεψαν σε κάθε στιγμή.

Αγιασμός 2021-2022

unnamed

Ο αγιασμός για την έναρξη του σχολικού έτους 2021-22 θα γίνει την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου και ώρα 9.30 στον αύλειο χώρο του νηπιαγωγείου.

Κατά την προσέλευση παρακαλούμε για την αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας κατά της διασπορά του covid19 (μέτρα, αποστάσεις).

Οι μαθητές οφείλουν να έχουν κάνει 24 ώρες πριν την προσέλευση τους self test και να έχουν μαζί τους την δήλωση αρνητικού τεστ.

Μετά τον αγιασμό θα ακολουθήσει ενημέρωση των γονέων για θέματα λειτουργίας του νηπιαγωγείου, η συγκέντρωση θα γίνει στον αύλειο χώρο, μετά το τέλος της συγκέντρωσης γονέων τα παιδιά θα αποχωρήσουν με την συνοδεία των γονέων τους.

Ειδικότερα οι μαθητές/τριες θα προμηθευτούν από Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου και μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου δωρεάν αυτοδιαγνωστικά τεστ, από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου μέχρι το τέλος του Σεπτέμβρη.

Υπενθυμίζεται ότι:

Το self test θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα Τρίτη και Παρασκευή ως και 24 ώρες πριν την προσέλευση στο σχολείο. Ειδικότερα για την πρώτη εβδομάδα, το τεστ θα πραγματοποιηθεί ως 24 ώρες πριν την προσέλευση στο σχολείο την Δευτέρα 13/9. Η διενέγεια self test είναι υποχρεωτική για τους μαθητές /τριες. Δεν χρειάζεται η διενέργεια self test στους μαθητές/τριες που θα προσκομίσουν βεβαίωση νόσησης covid19 τελευταίου εξαμήνου.

Μόνο για σένα

Το Νηπιαγωγείο Νεοχωρούδας με τα παιδιά φτιάξαμε ένα βιβλίο μόνο για αυτά. Θέμα: Η μοναδικότητα και η ασφάλεια στο διαδίκτυο.

Απολαύστε το.

https://online.fliphtml5.com/iioso/qmon/Λήψη αρχείου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΨΗΦΙΑΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ»Λήψη αρχείουΛήψη αρχείου

 

Παράταση εγγραφών για το σχολικό έτος 2021-22

Σύμφωνα με την εγκύκλιο Φ.6/31623/Δ1 οι εγγραφές στα νηπιαγωγεία παρατείνονται μέχρι 31 Μαρτίου.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για παραπάνω πληροφορίες στο 2310 787584 και στο mail:  nneocho@sch.gr

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧ. ΕΤΟΣ 2021-22

Για το σχολικό έτος 2021-2022 θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 20 Μαρτίου 2021.

Εγγραφές μετά την 20η Μαρτίου θεωρούνται εκπρόθεσμες και χρειάζονται την έγκριση του/της Διευθυντή/τριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα, εγγράφονται μαθητές γεννημένοι το 2017.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Την Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής θα υποβάλλει ο γονέας/κηδεμόνας για το Νηπιαγωγείο που ανήκει,
βάσει της διεύθυνσης κατοικίας του σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας του Νηπιαγωγείου,
μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην ηλεκτρονική
διεύθυνση: https://proti-eggrafi.services.gov.gr/.

Στο νηπιαγωγείο μας εγγράφονται μαθητές που η διεύθυνση κατοικίας του γονέα/κηδεμόνα είναι στην Νεοχωρούδα

Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής

Για την εγγραφή του προνηπίου ο γονέας/ κηδεμόνας πρέπει να ακολουθήσει τα εξής βήματα:
 Είσοδος στη σελίδα της εφαρμογής (https://proti-eggrafi.services.gov.gr/) και επιλογή του
Νηπιαγωγείου στο οποίο ανήκει σύμφωνα με τη διεύθυνση κατοικίας του.
 Χρήση κωδικών: Οι γονείς/κηδεμόνες, κατά την είσοδό τους στην ηλεκτρονική Υπηρεσία
«Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr) αυθεντικοποιούνται με την χρήση των
κωδικών-διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας
Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (taxisnet).
 Συμπλήρωση στοιχείων επικοινωνίας: Κατά την είσοδό του στο σύστημα, ο γονέας/κηδεμόνας
συμπληρώνει τα στοιχεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και κινητού τηλεφώνου μέσω του οποίου θα ενημερώνεται για την πορεία της αίτησής του.

Για την υποβολή της αίτησης ο γονέας/κηδεμόνας συμπληρώνει διαδοχικά τα ακόλουθα:

α) Τα στοιχεία του προνηπίου για το οποίο αιτείται την εγγραφή. Το σύστημα διαλειτουργεί με το Μητρώο Πολιτών και το Πληροφοριακό Σύστημα myschool και παρέχει στον γονέα/κηδεμόνα λίστα των τέκνων που είναι εγγεγραμμένα στην οικογενειακή του μερίδα, τα οποία είναι σε ηλικία εγγραφής στο Νηπιαγωγείο και τα οποία δεν είναι εγγεγραμμένα σε άλλη σχολική μονάδα. Τα στοιχεία των τέκνων είναι συμπληρωμένα και ο γονέας/κηδεμόνας επιλέγει το τέκνο για το οποίο επιθυμεί να υποβάλει αίτηση. Σε περίπτωση ωστόσο που για οποιοδήποτε λόγο η λίστα δεν περιλαμβάνει το τέκνο που επιθυμεί να εγγράψει, έχει τη δυνατότητα να εισάγει μόνος του τα στοιχεία του προνηπίου και να τεκμηριώσει τη σχέση κηδεμονίας, είτε με δικαστική απόφαση επιμέλειας είτε με ιδιωτικό συμφωνητικό ρύθμισης επιμέλειας, με ανάρτηση σχετικού αποδεικτικού σε ψηφιακή μορφή,
β) τη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του, την οποία τεκμηριώνει αναρτώντας σε ψηφιακή μορφή
εγγράφου σχετικό αποδεικτικό, όπως λογαριασμό ΔΕΚΟ, μισθωτήριο συμβόλαιο, ή άλλο δημόσιο
πρόσφατο έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ρητά η διεύθυνση κατοικίας,
γ) εάν επιθυμεί τη φοίτηση του προνηπίου στο Προαιρετικό Ολοήμερο πρόγραμμα ή/και στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής,
ε) τα στοιχεία των συνοδών των προνηπίων κατά την προσέλευση και αποχώρηση τους από τη σχολική μονάδα και
στ) επιλέγει τη δήλωση: «Υποβάλλοντας αυτή την αίτηση, αναλαμβάνω την ευθύνη για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση του προνηπίου».

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στο Νηπιαγωγείο θα πρέπει να προσκομισθούν σε χρονικό διάστημα που θα οριστεί από την Διεύθυνση του Νηπιαγωγείου:

 • Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή, (Α.Δ.Υ.Μ.), το οποίο μπορείτε να το βρείτε παρακάτω, συμπληρωμένο από τον γιατρό του παιδιού.
 • Βιβλιάριο Εμβολίων, του μαθητή/τριας, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.
 • Βεβαίωση από ΚΕΣΥ, ή δημόσιο ιατροπαιδαγωγικό κέντρο ή άλλη αρμόδια δημόσια υπηρεσία,ΕΦΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, σε περιπτώσεις μαθητών/τριών με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Επισημαίνεται ότι η γνωμάτευση αυτή δεν αποτελεί προϋπόθεση εγγραφής του μαθητή/τριας στο
Νηπιαγωγείο, διευκολύνει όμως την οργάνωση για την υποστήριξη μαθητών με ΕΕΑ.

Μετά την υποβολή της αίτησης,ο γονέας/κηδεμόνας λαμβάνει ενημερώσεις στο κινητό τηλέφωνο που έχει δηλώσει κατά την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησής του για την πορεία της. Εφόσον απαιτηθούν διορθώσεις, η αίτησή του επιστρέφεται στον ίδιο από το Νηπιαγωγείο, προκειμένου να τις πραγματοποιήσει. Έπειτα από τις σχετικές διορθώσεις, η αίτηση γίνεται «αποδεκτή».
Σημειώνεται ότι η «αποδοχή» της αίτησης δεν συνεπάγεται απαραίτητα φοίτηση του νηπίου στη δηλωθείσα σχολική μονάδα.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (13:00 – 16:00) ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΩΡΗΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ (7:45-8:30)

Α. Η εγγραφή των   μαθητών/τριών στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα γίνεται χωρίς  προϋποθέσεις.

Β.Προϋποθέσεις συμμετοχής μαθητών στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής:

 1. Στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής δικαίωμα συμμετοχής έχουν νήπια/προνήπια τα οποία είναι εγγεγραμμένα και φοιτούν στο προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα.
  2. Ο ελάχιστος αριθμός για τη λειτουργία του Τμήματος Πρόωρης Υποδοχής είναι τα 5 νήπια/προνήπια.
  3. Ο χρόνος προσέλευσης στο συγκεκριμένο τμήμα είναι 7:45-8:00.
  4. Η αποχώρηση των μαθητών/τριών του Προαιρετικού Ολοήμερου Προγράμματος πραγματοποιείται στις 16:00 σύμφωνα με το Ωρολόγιο Πρόγραμμα του Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου.
  Πρόωρη αποχώρηση νηπίων/προνηπίων από το Ολοήμερο Πρόγραμμα δεν προβλέπεται.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Οι αλλοδαποί μαθητές/τριες εγγράφονται στο Νηπιαγωγείο σύμφωνα με την παραπάνω διαδικασία εγγραφών. Οι αλλοδαποί μαθητές/τριες που δε δύνανται να προσκομίσουν το Πιστοποιητικό Γέννησης, μπορούν να εγγραφούν με Ληξιαρχική Πράξη Γέννησης.  Όλα τα δικαιολογητικά εγγραφής των αλλοδαπών μαθητών/τριών πρέπει να είναι επίσημα μεταφρασμένα είτε από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών, είτε από πιστοποιημένο δικηγόρο για το σκοπό αυτό.

Η εγγραφή πρoνηπίου στο δεύτερο έτος του Νηπιαγωγείου (δηλαδή παιδιά που φοιτούσαν την προηγούμενη χρονιά ως προνήπια και την επόμενη ως νήπια) γίνεται αυτεπάγγελτα  ωστόσο το νηπιαγωγείο  θα επικοινωνήσει μαζί τους  για επικαιροποίηση των στοιχείων τους)

Για απορίες/προβλήματα απορίες και προβλήματα που έχουν να κάνουν με την χρήση του
συστήματος και το θεσμικό πλαίσιο των εγγραφών, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 2310787584  και ώρες 12- 1 και στο mail : nneocho@sch.gr

Πριν την προσέλευση σας στη σχολική μονάδα θα πρέπει να έχει προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία και να τηρούνται τα απαιτούμενα μέτρα αποφυγής διασποράς του κορονοϊού, όπως αυτά έχουν ανακοινωθεί από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.)