«Τα σχολεία στέλνουν μήνυμα αγάπης»

Συμμετέχουμε στην Δράση του Υ.Π.Θ. :“Τα σχολεία στέλνουν μήνυμα αγάπης”, δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στους ανθρώπους που θα περάσουν τις γιορτινές ημέρες μακριά από τους οικείους τους, μέσα σε ένα νοσοκομείο.

Η διαδικασία είναι απλή:

  • Οι μαθητές/μαθήτριες ζωγραφίζουν σε χαρτί (μεγέθους το πολύ Α4) μια ευχετήρια κάρτα ή  μπορούν να δημιουργήσουν στον υπολογιστή τους την κάρτα τους με κάποιο πρόγραμμα ζωγραφικής, π.χ. paint και να την αποθηκεύσουν σε αρχείο εικόνας (.jpg, .png).
  • Οι γονείς  φωτογραφίζουν  την ζωγραφιά με το κινητό τους και την αποθηκεύουν σε αρχείο εικόνας (.jpg, .png).
  • Οι γονείς/κηδεμόνες με τα στοιχεία πρόσβασης του παιδιού τους στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο συνδέονται στην ιστοσελίδα https://gallery.sch.gr και υποβάλλουν την ευχετήρια κάρτα.

Προσοχή!  Σε κάθε κάρτα πρέπει να αναγράφεται μόνο το μικρό όνομα του/της μαθητή/τριας που τη φιλοτέχνησε καθώς και η σχολική μονάδα φοίτησής του/της.
Οι κάρτες θα αναρτηθούν σε ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων των μαθητών, δεν πρέπει να αναγράφεται το επώνυμο ή άλλα προσωπικά στοιχεία του/της μαθητή/μαθήτριας, επάνω στην κάρτα.

Οι κάρτες συστήνεται να αποσταλούν/αναρτηθούν ιδανικά έως την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου.

Η εγκύκλιοςΛήψη αρχείου

Eνημερωτικά φυλλάδια του Υπουργείου Προστασίας του ΠολίτηΛήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείου

2oς Λαβύρινθος «Το Μαγεμένο Βασίλειο»

Το 2ο λαβύρινθο στο «Μαγεμένο Βασίλειο» μας τον ετοίμασε το San Julian, Kinder 3, με εκπαιδευτικό τη Raquel Rodriguez.

Γεια σας παιδιά, είμαι η Αμίνα. Θέλουμε τη βοήθειά σας…. Ένας κακός μάγος απήγαγε το ζωάκι μας… Βρείτε ποιος είναι ο κακός μάγος…

Θα το βρείτε στην παρακάτω παρουσίαση:

https://view.genial.ly/5fb02fdaadefec0d0e85945b/presentation-presentation-2o-maze

1ο βήμα: Παίζουμε όλες οι χώρες το παιχνίδι που περιλαμβάνεται στην παρουσίαση.

2ο βήμα: Οι δασκάλες κρύβουν ένα γράμμα από το ζωάκι μας στον πίνακα του beebot… Κάθε σχολείο αναλαμβάνει ένα γράμμα.

Νηπιαγωγείο Νεοχωρούδας: Υ

Νηπιαγωγείο Ωραιοκάστρου: Ο

Νηπιαγωγείο Πορτογαλίας: D

Νηπιαγωγείο Ισπανίας: Α

3o βήμα: Φτιάξτε έναν πύραυλο με υλικά ανακυκλώσιμα, για να έρθει το ζωάκι μας πίσω..

 

4ο βήμα: Διαβάστε το βιβλίο μας.

https://read.bookcreator.com/BKR196CTXvTvGbja7C577Wd1JJT2/jfcRYT3ERleYWIIIwlY-zQ

5ο βήμα: Λύστε το λαβύρινθό μας.

 

Το Νηπιαγωγείο Νεοχωρούδας από τις 18 Νοεμβρίου είναι σε υποχρεωτική τηλεδιάσκεψη, εξαιτίας του COVID-19. Έτσι όλες οι εργασίες μας έγιναν διαδικτυακά είτε από το σπίτι των παιδιών, είτε μέσω τηλεδιάσκεψης.

 

1ος Λαβύρινθος «Το Μαγεμένο Βασίλειο»

Ο 1ος λαβύρινθος, στο Μαγεμένο Βασίλειο «Τhe A.maze-ing Kingdom» υποβλήθηκε από το Νηπιαγωγείο Νεοχωρούδας.

Ο Γελαστούλης καλώς όρισε τους συμμετέχοντες και είχε μία ανακοίνωση.

 Γεια σας αγόρια και κορίτσια, με θυμάστε; Είμαι ο Γελαστούλης.

Σας χρειάζομαι. Κάτι περίεργο συνέβη στο Μαγεμένο μας Βασίλειο. Όμως πρώτα έχω ένα πρόβλημα.. Δεν μπορώ να νικήσω σε αυτό το παιχνίδι.. Μπορείτε να με βοηθήσετε;

Μπράβο σας. Τα καταφέρατε!!! Και τώρα το σοβαρό μου πρόβλημα… Ανακοινώθηκε ότι στο δρόμο του Βασιλείου έχουν βρεθεί κάτι χαμένα αγάλματα. Μπορείτε να με βοηθήσετε να τα βρω;

Έτσι βρήκαμε το 1ο άγαλμα και στείλαμε έναν κώδικα στα σχολεία εταίρους, για να το βρουν και αυτοί.

Όμοίως βρήκαμε και κωδικοποιήσαμε τη διαδρομή για το 2ο άγαλμα.

Ομοίως για το 3ο και το 4ο άγαλμα..

Μπράβο σας.. .Θέλετε να μάθετε την ιστορία τους;

https://online.fliphtml5.com/iioso/rtoj/#p=1

Και τώρα η σειρά σας… Μπορείτε να φτιάξετε ένα άγαλμα να στέκεται μόνο του, να φτιάξετε ένα λαβύρινθο και να βοηθήσετε το άγαλμα να αποδράσει με τη βοήθεια δύο μαγνητών;

Μια φανταστική δουλειά, που απαιτούσε λεπτούς χειρισμούς για να φτιάξουμε ένα λαβύρινθο, υπομονή και δυνατότητα επίλυσης ενός αληθινού προβλήματος και τέλος συντονισμό χεριού, ματιού για να καταφέρουν να οδηγήσουν το άγαλμα στην έξοδο του λαβρίνθού.

Όλη μας η αποστολή μέσα σε ένα βίντεο

Αγαπημένος Νάνος «Το μαγεμένο βασίλειο»

Η δεύτερη αποστολή του προγράμματός μας ήταν να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον στο οποίο τα παιδιά θα έπρεπε να επιλέξουν δημοκρατικά ποιος είναι ο αγαπημένος τους νάνος και με τη μέθοδο της επαγωγής να βρουν ποιον νάνο προτιμούσαν τα σχολεία- εταίροι.

Έτσι το Νηπιαγωγείο Νεοχωρούδας αφού ψήφισε ανάμεσα σε 4 νάνους, έθεσε το εξής ερώτημα στα υπόλοιπα σχολεία:

https://view.genial.ly/5f7dceeb334a2e0da75d25e8/interactive-image-neochoroudas-favorite-dwarf

 

Το Νηπιαγωγείο Ωραιοκάστρου υπέβαλε την παρακάτω παρουσίαση :

https://view.genial.ly/5f8bfb953a92bc0d9b3a0ef3/interactive-image-oreokastros-favorite-dwarf-copy

Το Νηπιαγωγείο San Julian- kinder 3 την παρακάτω παρουσίαση:

https://view.genial.ly/5f908caf6e7d297c185fd29a/presentation-choose-your-dwarf

Το Νηπιαγωγείο του Pardilho, Πορτογαλία την παρακάτω παρουσίαση:

https://view.genial.ly/5f9713f7f1f0690cf1e78c06/presentation-untitled-genially

και τα παιδιά του Νηπιαγωγείου Νεοχωρούδας προσπάθησαν να ανακαλύψουν τον Αγαπημένο Νάνο κάθε σχολείου.

Καλή αρχή!

The a-maze-ing Kingdom «Το μαγεμένο βασίλειο»

Το Νηπιαγωγείο Νεοχωρούδας για τη σχολική χρονιά 2020-21 συμμετέχει στο etwinning με το πρόγραμμα κωδικοποίησης και ρομποτικής «The a-maze-ing kingdom».

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα συνεργατικό με συνεργάτες το Νηπιαγωγείο San Julian, Ισπανία, το Νηπιαγωγείο Pardilho, Πορτογαλίας, το 6ο Νηπιαγωγείο Ωραιοκάστρου και το Νηπιαγωγείο Νεοχωρούδας.

Η πρώτη δοκιμασία του προγράμματός μας ήταν να φτιάξουμε κάθε σχολείο ένα λογότυπο και να ψηφίσουμε γονείς, εκπαιδευτικοί και παιδιά για αυτό που μας άρεσε περισσότερο.

Η ψηφοφορία έγινε στη διαδικτυακή σελίδα easypolls.net http://www.easypolls.net/poll.html?p=5f9d7ce0e4b0899ae5a15b6b

και επικρατέστερο λογότυπο βγήκε το λογότυπο του Νηπιαγωγείου Ωραιοκάστρου

με 53% στις επιλογές των ψηφοφόρων.

ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Παρασκευή σήμερα και ένα καινούριο βιβλίο για τη δανειστική μας βιβλιοθήκη! Ένα βιβλίο της Κικής Δημητριάδου, Η Αρήτη της ροδιάς.

Περιμένουμε να μας στείλετε ηλεκτρονικά τις ζωγραφιές σας μέχρι τη Δευτέρα το πρωί, για να τις ανεβάσουμε στο blog μας. Καλή ανάγνωση

ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Καλημέρα! Μια καινούρια δραστηριότητα ξεκινάει σήμερα από το blog του νηπιαγωγείου μας. Εξαιτίας των δύσκολων συνθηκών που επικρατούν φέτος, δεν μας επιτρέπεται να χρησιμοποιήσουμε τη δανειστική βιβλιοθήκη του σχολείου, οπότε και εμείς αποφασίσαμε να σας ανεβάζουμε ένα παραμύθι κάθε Παρασκευή, να το ακούτε μαζί με τα παιδιά, να το συζητάτε και τέλος, όποιο παιδί θέλει μπορεί να μας ζωγραφίζει κάτι που του άρεσε και το εντυπωσίασε. Ξεκινάμε με το παραμύθι Ο μαύρος κότσυφας και ο άσπρος γλάρος της Κίτυ Κράουθερ… από τον  Μικρό Αναγνώστη του Εθνικού Κέντρο Βιβλίου.

Ακούστε το παραμύθι και ξεφυλλίστε τις σελίδες.. περιμένουμε τη Δευτέρα τις εντυπώσεις των παιδιών!

https://www.youtube.com/watch?v=Wda2mbzoOBE

Φθινοπώριασε…

Το Φθινόπωρο άρχισε να πλησιάζει.. Χρώματα πορτοκαλί, κόκκινα και κίτρινα γέμισαν το χώρο γύρω μας.. Ήρθε ο καιρός να προσεγγίσουμε το Φθινόπωρο.

Φτιάξαμε έναν ιστό και αποφασίσαμε να ασχοληθούμε Το Φθινόπωρο με τα ΖΩΑ, τους ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, τον ΚΑΙΡΟ, τη ΓΗ και τα ΦΥΤΑ.

Ξεκινάμε λοιπόν πρώτα ψάχνοντας να δούμε πώς είναι το Φθινόπωρο… Μια βόλτα στον περίγυρο του σχολείου μας, είναι μια τέλεια ευκαιρία να δούμε τα χρώματά του.

Τί σου άρεσε περισσότερο από την εκδρομή μας; Μπορείς να το ζωγραφίσεις;

Μια απολαυστική εκδρομή που κατέληξε με ένα καλάθι γεμάτο θησαυρούς του φθινοπώρου… και αποφασίσαμε να φτιάξουμε πολλά καλούδια..

Μια τέλεια ευκαιρία να κάνουμε και λίγα μαθηματικά… μικρό, μεσαίο, μεγάλο, Διάταξη Μεγεθών..

28η Οκτωβρίου 1940-2020

Το Νηπιαγωγείο Νεοχωρούδας ποτέ δεν ξεχνά τους ιερούς προγόνους του. Έτσι και φέτος της σχ. χρονιά 2020-2021 αφιέρωσε πολύ χρόνο στη γνωριμία των παιδιών με ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας τους.

Ο Ελληνοϊταλικός πόλεμος του 1940-41 (στην Ελλάδα αναφέρεται και ως Πόλεμος του ’40 ή Έπος του ’40) ήταν η πολεμική σύγκρουση μεταξύ Ελλάδας και συνασπισμού Ιταλίας και Αλβανίας, η οποία διήρκεσε από τις 28 Οκτωβρίου 1940 μέχρι τις 31 Μαΐου 1941, όταν και ολοκληρώθηκε η κατάληψη της χώρας από τις Γερμανικές δυνάμεις, οι οποίες επιτέθηκαν στην Ελλάδα στις 6 Απριλίου 1941. Τη στιγμή της γερμανικής εισβολής, ο Ελληνικός στρατός είχε προελάσει στα αλβανικά εδάφη, ως αποτέλεσμα της μέχρι τότε αποτελεσματικής αντιμετώπισης των Ιταλο-Αλβανικών δυνάμεων. Η ιταλική κυβέρνηση απέστειλε στην Ελλάδα τελεσίγραφο, με το οποίο και απαιτούσε την ελεύθερη διέλευση του ιταλικού στρατού από την Ελληνοαλβανική μεθόριο, προκειμένου στη συνέχεια να καταλάβει κάποια στρατηγικά σημεία της Ελλάδος. Η άρνηση της Ελλάδας εορτάζεται στην Επέτειο του Όχι.

Τα παιδιά μέσα από ποικίλες δραστηριότητες προσέγγισαν την ιστορική πραγματικότητα και την έννοια «πόλεμος» και ειρήνη.

26 Οκτωβρίου γιορτάζει η Θεσσαλονίκη μας και ο πολιούχος της Άγιος Δημήτριος… Μια τέλεια αφορμή για να ετοιμάσουμε μια καρτούλα….

Το ΟΧΙ μπορείς να το γράψεις, να το πλάσεις, να το ζωγραφίσεις, κυρίως όμως να το ΦΩΝΑΞΕΙΣ όταν απειλείται η πατρίδα σου….

 

Κι επειδή η καλύτερη μέθοδος διδασκαλίας της ιστορίας, είναι η βιωματική προσέγγιση, προσπαθήσαμε να «αναβιώσουμε» ένα κομμάτι αυτής της ιστορίας βιωματικά.Λήψη αρχείου

Για να πραγματοποιηθεί η παραπάνω γιορτή οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νεοχωρούδας «Ο Μέγας Αλέξανδρος», ο οποίος άμεσα ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας, για ένα ραδιόφωνο εποχής από το Λαογραφικό Μουσείο που ετοιμάζουν… Τα λόγια είναι φτωχά για να δείξουμε την αγάπη μας…