Συνέδρια – Ημερίδες

Εισηγήσεις σε Διεθνή και Ελληνικά Συνέδρια

Συμμετείχα ως συνεισηγητής με το Μάριο Γιαλαμά στο 23ο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Συνέδριο της Π.Α.Λ.Ο. «Ειδική Αγωγή και Μαθησιακές Δυσκολίες. Αποτύπωση  θεωρητικών τάσεων και καινοτόμων πρακτικών σε δύσκολες οικονομικές περιόδους» που πραγματοποιήθηκε 9-10 Νοεμβρίου 2012, στην Καλαμάτα με θέμα: Εκπαιδευτική αξιολόγηση και σύνδρομο Down. Η περίπτωση της Νίκης

Συμμετείχα ως συνεισηγητής με την Κατερίνα Παντελοπούλου στο 23ο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Συνέδριο της Π.Α.Λ.Ο. «Ειδική Αγωγή και Μαθησιακές Δυσκολίες. Αποτύπωση  θεωρητικών τάσεων και καινοτόμων πρακτικών σε δύσκολες οικονομικές περιόδους» που πραγματοποιήθηκε 9-10 Νοεμβρίου 2012, στην Καλαμάτα με θέμα: Εκπαιδευτική αξιολόγηση και Μαθησιακές Δυσκολίες: Μια μελέτη περίπτωσης

Συμμετείχα ως εισηγητής στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Σχολές Γονέων: Η Οικογένεια εκπαιδεύεται Δια Βίου», που πραγματοποιήθηκε 8-10 Νοεμβρίου 2012, στην Αθήνα, με θέμα: Στερεότυπα και Διακρίσεις στην Οικογένεια.

Συμμετείχα ως συνεισηγητής με την Αθηνά Λαμπροπούλου στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Σχολές Γονέων: Η Οικογένεια εκπαιδεύεται Δια Βίου», που πραγματοποιήθηκε 8-10 Νοεμβρίου 2012, στην Αθήνα, με θέμα: Εκπαιδευτικές ανάγκες των γονέων: Κοινωνικές διαφοροποιήσεις.

Συμμετείχα ως συνεισηγητής με τις Αναστασία Κρεσταινίτη και Αγγελική Σαμαντά στο 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Παιδαγωγικής Εταιρείας Ελλάδος «Ελληνική Παιδαγωγική και Εκπαιδευτική Έρευνα» που πραγματοποιήθηκε 2-4 Νοεμβρίου 2012, στα Ιωάννινα με θέμα: Η ενδοπροσωπική νοημοσύνη των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

Συμμετείχα ως συνεισηγητής με τη Μαργαρίτα Γερούκη στο 10th Annual International Conference on Health Economics, Management and Policy που πραγματοποιήθηκε 27-30 Ιουνίου 2011 στην Αθήνα, με θέμα: HIVS / AIDS Education for Young People in Greece: Needs and Challenges.

Συμμετείχα ως εισηγητής στο Πανελλήνιο Συνέδριο «Κακοποίηση-Παραμέληση Παιδιών: Σε αναζήτηση της επιστημονικής γνώσης. Το σοκ του πραγματικού. Η επιστροφή του συμβολικού», που διοργάνωσε το Κέντρο για τη Μελέτη & την Πρόληψη της Κακοποίησης-Παραμέλησης των Παιδιών, του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού, στις 9 και 10 Μαΐου 2011 στην Αθήνα, με θέμα: Απόψεις των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου για την Επιθετικότητα στο χώρο του σχολείου.

Συμμετείχα ως εισηγητής στο Β΄ Πανελλήνιο Συνέδριο Επιστημών της Εκπαίδευσης που διοργάνωσε το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Αθηνών στις 27-30 Μαΐου 2010, στην Αθήνα, με θέμα: Κοινωνικά διαφοροποιημένες απόψεις των γονέων για τα προβλήματα και δυσλειτουργίες που δημιουργούνται στην οικογένεια από την ανάθεση εργασιών στο μαθητή για το σπίτι.

Συμμετείχα ως συνεισηγητής με τις Εύη Καραμπάση και Ιωάννα Φλίγκου στο Πανελλήνιο Συνέδριο «Γλώσσα, Σκέψη και Πράξη στην Εκπαίδευση» που διοργάνωσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου, στις 19-21 Οκτωβρίου 2007, στα Ιωάννινα, με θέμα: Οι αντιλήψεις των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου για τους ρόλους των δύο φύλων.

Συμμετείχα ως συνεισηγητής με αναρτημένη εργασία (poster) με τους Εύη Καραμπάση, Κατερίνα Μαρούλη και Χρήστο Χρονόπουλο στο Πανελλήνιο Συνέδριο «Γλώσσα, Σκέψη και Πράξη στην Εκπαίδευση» που διοργάνωσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου, στις 19-21 Οκτωβρίου 2007, στα Ιωάννινα, με θέμα: Φύλο και κοινωνικός καταμερισμός της εργασίας: οι αντιλήψεις των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου.

Συμμετείχα ως εισηγητής στο Πανελλήνιο Συνέδριο με Διεθνή Συμμετοχή «Σχολές Γονέων: Μαζί με τα παιδιά μας» που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Εκπαίδευσης Ενηλίκων του Υπουργείου Παιδείας στις 11-12 Μαΐου 2007, στα Καμένα Βούρλα, με θέμα: Ιστορική αναδρομή των σχέσεων σχολείου – οικογένειας»

Συμμετείχα ως εισηγητής στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Παιδαγωγικής Εταιρείας Ελλάδος «Ελληνική Παιδαγωγική και Εκπαιδευτική Έρευνα» 24 – 26 Νοεμβρίου 2006 στη Θεσσαλονίκη, με θέμα: Διαφοροποιήσεις των αντιλήψεων των μελλοντικών δασκάλων για την ισότητα των φύλων: η συμβολή του μαθήματος Εκπαίδευση και φύλο στο Π.Τ.Δ.Ε. Πανεπιστημίου Πατρών.

Συμμετείχα ως συνεισηγητής με αναρτημένη εργασία (poster) με την Α. Ψαρράκου στο Πανελλήνιο Συνέδριο με διεθνή συμμετοχή «Δια Βίου Μάθηση για την Ανάπτυξη, την Απασχόληση και την Κοινωνική Συνοχή», που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Εκπαίδευσης Ενηλίκων με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας και του Δήμου Βόλου, 31 Μαρτίου – 2 Απριλίου 2006 στο Βόλο με θέμα: Απόψεις και εμπειρίες των γονέων από την παρακολούθηση του προγράμματος Συμβουλευτική Γονέων.

Συμμετείχα ως συνεισηγητής με την Α. Τσερεγκούνη στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Διοίκηση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης» που διοργάνωσε το Κέντρο Διαπολιτισμικής εκπαίδευσης του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών στις 2, 3 και 4 Δεκεμβρίου 2005 στην Άρτα με θέμα: Η συμβολή του Διευθυντή του Σχολείου στη βελτίωση της Επικοινωνίας Γονέων και Δασκάλων.

Συμμετείχα ως εισηγητής στο ΙΑ΄ Διεθνές Συνέδριο της Παιδαγωγικής Εταιρείας Ελλάδος «Το σχολείο στην κοινωνία της πληροφορίας και της πολυπολιτισμικότητας» 21 – 23 Οκτωβρίου 2005 στη Ρόδο με θέμα: Αναζητώντας τον τέλειο Δάσκαλο: τι προσδοκούν οι γονείς των διαφορετικών κοινωνικών κατηγοριών;

Συμμετείχα ως συνεισηγητής με τους Η. Κατσαούνο και Α. Τσερεγκούνη στο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Εκπαιδευτικές Αλλαγές, η παρέμβαση του εκπαιδευτικού και του σχολείου» που διοργάνωσε η Μονάδα Μεθοδολογίας και Προγραμμάτων Εκπαίδευσης του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών Πανεπιστημίου Πατρών, 8-10 Απριλίου 2005 στην Πάτρα, με θέμα: Δάσκαλος και εκπαιδευτικές αλλαγές: διεκπεραιωτής ή συνεργάτης;

Συμμετείχα ως εισηγητής στο Πανελλήνιο Συνέδριο με διεθνή συμμετοχή «Σχολείο και Οικογένεια» που διοργάνωσε η Ψυχολογική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος, το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης και το Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων 18-20 Μαρτίου 2005 στα Ιωάννινα, με θέμα: Ποιοτικές διαφοροποιήσεις την επικοινωνία γονέων και δασκάλων.

Συμμετείχα ως συνεισηγητής με τον Καθηγητή κ. Δ. Αλεξόπουλο και τους Φιλιππάτου, Δ.., Σακελλάρη, Μ. στο 1ο Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Quality of Life and Psychology» που διοργάνωσε η Ψυχολογική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος 3-5 Δεκεμβρίου 2004 στη Θεσσαλονίκη με θέμα: Lexical Enrichment: Development of a Vocabulary Test for Primary School Students.

Συμμετείχα ως εισηγητής στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Παιδαγωγικής Εταιρείας Ελλάδος «Ελληνική Παιδαγωγική και Εκπαιδευτική Έρευνα» 28 – 30 Μαΐου 2004 στην Αλεξανδρούπολη, με θέμα: Ποιοι γονείς επιλέγουν το σχολείο φοίτησης των παιδιών τους;

Συμμετείχα ως συνεισηγητής με τον Καθηγητή κ. Δ. Αλεξόπουλο και τους Φιλιππάτου, Δ.., Σακελλάρη, Μ., Σηφάκη, Α. στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Ανθρώπινη Συμπεριφορά: Έρευνα και Εφαρμογές της στην Ψυχολογία και στην Εκπαιδευτική Πράξη» που διοργάνωσε η Ψυχολογική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, 21 – 23 Νοεμβρίου 2003 στο Βόλο με θέμα: Ανάπτυξη ενός τεστ Λεξιλογίου για την Δ΄ Δημοτικού.

Συμμετείχα ως συνεισηγητής με τον Καθηγητή Θ. Μυλωνά και το Λέκτορα Ι. Καμαριανό στο Διεθνές Συνέδριο «Ταυτότητες Τσιγγάνων στην Ευρώπη: Έρευνα και Πολιτικές» που διοργάνωσε το ΥΠΕΠΘ και το Τμήμα Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στις 17 και 18 Οκτωβρίου 2003 στα Ιωάννινα με θέμα: Πρόοδοι στην ένταξη των τσιγγανοπαίδων στο σχολείο και στρατηγικές άρσης των εμποδίων εγγραφής και φοίτησής τους.

Συμμετείχα ως συνεισηγητής με τον Καθηγητή κ. Δ. Αλεξόπουλο και τους A. Σηφάκη, Δ. Φιλιππάτου, Φ. Πολυχρόνη, Μ. Σακελλάρη, Ι. Καλαϊτζίδη στο 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχολογικής Έρευνας που διοργάνωσε η Ελληνική Ψυχολογική Εταιρεία 21 – 24 Μαΐου 2003 στη Ρόδο, με θέμα: Κατασκευή ενός τεστ Λεξιλογίου για την Ε΄ Δημοτικού.

Συμμετείχα ως συνεισηγητής με τον Καθηγητή Θ. Μυλωνά και το Λέκτορα Ι. Καμαριανό στο Πανελλήνιο Συνέδριο «Ένταξη τσιγγανοπαίδων στο σχολείο: συνέχειες και ασυνέχειες» που διοργάνωσε το ΥΠΕΠΘ και το Κέντρο Διγλωσσίας και Πολιτισμικής Ετερότητας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, 10 – 11 Μαΐου 2003 στα Ιωάννινα με θέμα: Σχεδιασμός παρεμβάσεων για την υποστήριξη της σχολικής ένταξης των τσιγγανοπαίδων

Συμμετείχα ως εισηγητής στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Ο Εκπαιδευτικός και το Αναλυτικό Πρόγραμμα» που διοργάνωσε η Μονάδα Μεθοδολογίας και Προγραμμάτων Εκπαίδευσης του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών Πανεπιστημίου Πατρών 10 – 12 Μαΐου 2003 στην Πάτρα, με θέμα: Το Αναλυτικό Πρόγραμμα και οι Εκπαιδευτικές Πρακτικές των Δασκάλων: το παράδειγμα της Ιστορίας ΣΤ΄ Δημοτικού.

Συμμετείχα ως συνεισηγητής με τον Καθηγητή κ. Δ. Αλεξόπουλο και τους Α. Σηφάκη, Δ. Φιλιππάτου, Φ. Πολυχρόνη, Μ. Σακελλάρη, Ι. Καλαϊτζίδη, στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Παιδαγωγικής Εταιρείας Ελλάδος «Ελληνική Παιδαγωγική και Εκπαιδευτική Έρευνα», 7 – 9 Νοεμβρίου 2002 στην Αθήνα, με θέμα: Ανάπτυξη τεστ Λεξιλογίου για τη ΣΤ΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου.

Συμμετείχα ως συνεισηγητής με τον Καθηγητή Θ. Μυλωνά στο Πανελλήνιο Συνέδριο «Η ελληνική οικογένεια» που διοργάνωσε ο Τομέας Ψυχολογίας (Κέντρο για τη Μελέτη της Οικογένειας) της Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, 3-6 Οκτωβρίου 2002 στην Αθήνα, με θέμα: Κοινωνικές διαφοροποιήσεις των σχέσεων των οικογενειών με το σχολείο.

Συμμετείχα ως εισηγητής με αναρτημένη εργασία (poster) στο 10ο Διεθνές Συνέδριο της Παιδαγωγικής Εταιρείας Ελλάδος «Ελληνική Παιδεία και Παγκοσμιοποίηση» 8-10 Νοεμβρίου 2001 στο Ναύπλιο με θέμα: Η στάση των τσιγγάνων προς το σχολείο και η αντιμετώπισή τους από αυτό.

Συμμετείχα ως συνεισηγητής με τον Καθηγητή Θ. Μυλωνά στο Πανελλήνιο Συνέδριο «Σχολική Γνώση και Διδασκαλία στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση» που διοργάνωσε το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, 3-6 Μαΐου 2001 στα Ιωάννινα με θέμα: Διαμορφωτικές προσδοκίες – πιέσεις πάνω στο ρόλο του Δασκάλου μέσα στη σχολική τάξη.

Συμμετείχα ως εισηγητής στο Πανελλήνιο Συνέδριο «Ο Έλληνας Δάσκαλος του μέλλοντος και τα Πανεπιστημιακά Προγράμματα μόρφωσης και κατάρτισής του» που διοργάνωσε το Παράρτημα Πελοποννήσου της Παιδαγωγικής Εταιρείας Ελλάδος και το Κέντρο Εκπαιδευτικής Έρευνας, 24 – 25 Νοεμβρίου 2000 στην Πάτρα, με θέμα: Απόψεις των δασκάλων της πράξης για το Δάσκαλο του μέλλοντος.

Συμμετείχα ως συνεισηγητής με τον Καθηγητή Θ. Μυλωνά και τον κοινωνιολόγο Α. Παπανδρέου με αναρτημένη εργασία (poster) στο Συμπόσιο «Παιδεία και Εκπαιδευτικός» που διοργάνωσε το ΥΠΕΠΘ, το Πρόγραμμα Εξομοίωσης Δασκάλων ΕΠΕΑΕΚ, το ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Πατρών, 16 – 19 Δεκεμβρίου 1999 στην Πάτρα με θέμα: Το Πρόγραμμα εξομοίωσης των διαφορετικών πτυχίων των ελλήνων δασκάλων – οι δυσλειτουργίες του.

Συμμετείχα ως συνεισηγητής με τον Καθηγητή Θ. Μυλωνά και τον κοινωνιολόγο Α. Παπανδρέου στο Θ΄ Διεθνές Συνέδριο της Παιδαγωγικής Εταιρείας Ελλάδος «Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση και δια βίου μάθηση: διεθνής εμπειρία και ελληνική προοπτική», 11-13 Νοεμβρίου 1999 στο Βόλο με θέμα: Άτυπες μορφές δια βίου κατάρτισης των εκπαιδευτικών.

Συμμετείχα ως συνεισηγητής με τον Καθηγητή Θ. Μυλωνά και τον Κοινωνιολόγο Ανδρέα Παπανδρέου στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Παιδαγωγικής Εταιρείας Ελλάδος «Ελληνική Εκπαιδευτική και Παιδαγωγική Έρευνα», 13-15 Νοεμβρίου 1998 στη Ναύπακτο με θέμα: Το Π.Δ. 130/90 για την «Εξομοίωση» και οι ποικίλες διαφοροποιήσεις του κατά την εφαρμογή.

Συμμετείχα ως συνεισηγητής με τον Καθηγητή Θ. Μυλωνά στο Διεθνές Συνέδριο του Παντείου Πανεπιστημίου «Κοινωνία των 2/3: διαστάσεις του σύγχρονου προβλήματος», 10-12 Νοεμβρίου 1997 στην Αθήνα με θέμα: Ο κοινωνικός αποκλεισμός αρχίζει από το σχολείο.

Εισηγήσεις σε Επιστημονικά Σεμινάρια – Ημερίδες

Συμμετείχα ως εισηγητής στην ημερίδα «Παιδιά – Γονείς – Οικογένεια. Νέες Προκλήσεις στον 21ο Αιώνα» που διοργάνωσε η Αντιδημαρχία Παιδείας του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, στις 14 Μαρτίου 2012, στην Κ. Αχαΐα, με θέμα: «Μαθησιακές δυσκολίες και σχολική αποτυχία».

Συμμετείχα ως εισηγητής στην Ημερίδα «Δυσκολίες Μάθησης. Το Παιδί, η Οικογένεια, το Σχολείο» που διοργάνωσε η ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α του Δήμου Παραλίας στις 29 Σεπτεμβρίου 2010, στην Παραλία, με θέμα: «Η κοινωνική διάσταση των μαθησιακών δυσκολιών»

Συμμετείχα ως εισηγητής στην Ημερίδα «Η Ουσία και οι Ουσίες» που διοργάνωσε η Δ.Ε.Κ.Υ.Β. του Δήμου Βραχνεΐκων στις 21 Μαρτίου 2010, στα Βραχναίικα, με θέμα: «Το παιδί μπροστά στη βία των ηλεκτρονικών μέσων. Οι γονείς αντιμέτωποι με την εξάρτηση»

Συμμετείχα ως εισηγητής στην Ημερίδα «Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση και Διαφυλικές Σχέσεις» που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αχαΐας και το Τμήμα Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αχαΐας, στις 26 Φεβρουαρίου 2010, στην Πάτρα, με θέμα: «Εκπαίδευση και Διαφυλικά Στερεότυπα»

Συμμετείχα ως εισηγητής στην Ημερίδα «Ενδοσχολική Βία. Σχολικός εκφοβισμός: Μύθος και πραγματικότητα» που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αχαΐας και τα Τμήματα Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αχαΐας, στις 6 Μαρτίου 2010, στην Πάτρα, με θέμα: «Οι κοινωνικές διαστάσεις του σχολικού εκφοβισμού».

Συμμετείχα ως εισηγητής στην Ημερίδα «Η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και το Φύλο στην Ελλάδα» που διοργάνωσε το ΤΕΙ Πατρών, στις 17 Ιουνίου 2008 στην Πάτρα, με θέμα: «Εκπαίδευση και διατήρηση των στερεοτυπικών επαγγελματικών επιλογών κατά φύλο».

Συμμετείχα ως εισηγητής στην Ημερίδα «Ο ρόλος της Οικογένειας στο σχεδιασμό ζωής των φύλων – Σπουδές, επάγγελμα, οικογένεια» που διοργάνωσαν τα ΓΡΑΣΕΠ του ΓΕΛ Ρίου και του 1ου ΓΕΛ Πάτρας, στις 14 Μαΐου 2008, με θέμα: «Οι επαγγελματικές επιλογές των εφήβων…για το καλό τους».

Συμμετείχα ως συνεισηγητής (με τον κοινωνιολόγο Δ. Αντωνιάδη) στην Ημερίδα «Υποστήριξη και Κοινωνική Ένταξη των Ευάλωτων Κοινωνικών Ομάδων», που διοργάνωσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και η Διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, στις 4 Μαΐου 2007 στην Πάτρα, με θέμα:  Αξιολόγηση, εμπειρίες και προτάσεις των μαθητών που παρακολούθησαν το πρόγραμμα ενημέρωσης σε σχολεία του Ν. Αχαΐας.

Συμμετείχα ως εισηγητής στην Ημερίδα με θέμα «Γονείς – Ισότιμοι Εταίροι στη σχολική κοινότητα» που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Ν. Αχαΐας στην Πάτρα στις 19 Νοεμβρίου 2006 με θέμα: Σχολές Γονέων.

Συμμετείχα ως εισηγητής στην Ημερίδα «Σύγχρονη Διαπολιτισμική Διδακτική» που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης στο Συνεδριακό Κέντρο Οργανισμού Λιμένος Πατρών, στην Πάτρα, το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2006, με θέμα: Ο Εκπαιδευτικός – Σύμβουλος στο Σύγχρονο Σχολείο.

Συμμετείχα ως εισηγητής στην Ημερίδα «Δια βίου Μάθηση και Προσωπική Ανάπτυξη των Γονέων», που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων της Γενικής Γραμματείας Εκπαίδευσης Ενηλίκων και η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης στην Πάτρα στις 7 Ιουνίου 2006 με θέμα: «Αξιολόγηση της Λειτουργίας της Σχολής Γονέων στο Ν. Αχαΐας».

Συμμετείχα ως εισηγητής στην Ημερίδα «Αποφάσεις και Επιλογές στο Σχέδιο Ζωής μου» που διοργάνωσε Το Γραφείο Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατο