Βιογραφικό σημείωμα

Υπηρετώ ως Σχολικός Σύμβουλος στη 2η Περιφέρεια Δ.Ε. Αχαΐας με έδρα την Πάτρα.

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών μου στη Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία Ιωαννίνων  αποφοίτησα από το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Π.Τ.Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Πατρών στην Κατεύθυνση Εκπαιδευτική Πολιτική και Διοίκηση με βαθμό Άριστα. Είμαι διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πατρών. Η Διδακτορική μου Διατριβή έχει θέμα: Κοινωνικές διαφοροποιήσεις στην επικοινωνία γονέων και δασκάλων, με επιβλέποντα τον Καθηγητή κ. Θεόδωρο Μυλωνά.

Το ερευνητικό μου έργο και τα επιστημονικά μου ενδιαφέροντα εστιάζονται στο χώρο της Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης και ειδικότερα σε θέματα που έχουν σχέση με την ανισότητα στην εκπαίδευση, το σχολικό και κοινωνικό αποκλεισμό των μαθητών, την εκπαιδευτική πολιτική από το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου ως σήμερα, τις σχέσεις και ανταλλαγές των δρώντων στη σχολική τάξη, το ρόλο της οικογένειας στην κοινωνικοποίηση του παιδιού, τις διαφοροποιημένες σχέσεις οικογένειας και σχολείου, το ρόλο των εκπαιδευτικών μπροστά στο νέο αιώνα, όπως και σε θέματα Ψυχοπαιδαγωγικών.

Το συγγραφικό μου έργο περιλαμβάνει δημοσιεύσεις βιβλίων και άρθρων σε διεθνή και ελληνικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων.

Έχω μετάσχει με εισηγήσεις σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια και ημερίδες και ως επιμορφωτής σε σεμινάρια του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, του Ο.Ε.Π.Ε.Κ., των Π.Ε.Κ., και των Πανεπιστημίων Πατρών, Αιγαίου, Αριστοτέλειο.

Εργάζομαι  ως συνεργάτης στο Πρόγραμμα «Εκπαίδευση Παιδιών Ρομά¨, όπως και παλαιότερα στα προγράμματα «Ένταξη Τσιγγανοπαίδων στο σχολείο» (1 Ιανουαρίου 2003 έως 30 Ιουνίου 2004) και (1 Μαρτίου 2007 έως 30 Ιουνίου 2008).

Είμαι επιστημονικός συνεργάτης στην ΑΣΠΑΙΤΕ Πάτρας. Τα ακαδημαϊκά έτη 2007-2010 ήμουν Επιστημονικός Συνεργάτης στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Α.Τ.Ε.Ι. Πάτρας, στο διδακτικό αντικείμενο «Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης». Το εαρινό εξάμηνο 2005-2006  δίδαξα ως Εντεταλμένος Λέκτορας (ΠΔ 407/80) στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Πανεπιστημίου Πατρών, το στα διδακτικά αντικείμενα Εκπαίδευση και Φύλο καιΚοινωνικός και Εκπαιδευτικός Αποκλεισμός.

Διετέλεσα υπεύθυνος της Σχολής Γονέων της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης στο Νομό Αχαΐας, κατά το χρονικό διάστημα 2005-2008.

 

4 σχόλια

  1. Αγαπητέ κ. Μάνεση,

    και πάλι θα ήθελα να σας χιλιοευχαριστήσω για το χρόνο που διαθέσατε για να μου δώσετε τη συνέντευξη. Όταν με το καλό παρουσιάσω τη διπλωματική μου θα σας τη στείλω να τη δείτε. Επίσης, σας είμαι χιλιοϋποχρεωμένη και είμαι στη διαθεσή σας για ο,τιδήποτε θελήσετε από εδώ και πέρα. Μη διστάστε να μου το ζητήσετε.
    Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ!

    Με εκτίμηση,
    Άννα Κόκκαλη

Σχολιάστε