Η παιδαγωγική οργάνωση της σχολικής τάξης – διαχείριση προβλημάτων

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου, στο 64ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών,  18:00 – 20:30, προαιρετική επιμορφωτική συνάντηση των εκπαιδευτικών των ειδικοτήτων των σχολείων της 2ης, 5ης και 6ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Αχαΐας, με θέμα: «Η παιδαγωγική οργάνωση της σχολικής τάξης – διαχείριση προβλημάτων».

Το πρόγραμμα περιλάμβανε σύντομη θεωρητική ενημέρωση και πραγματοποίηση βιωματικών εργαστηρίων, τα οποία συντόνισαν οι σχολικοί σύμβουλοι Δημοτικής Εκπαίδευσης κ.κ. Μπαρής Θεόδωρος, Αγγελόπουλος Ηρακλής, Καραγιάννης Παναγιώτης, Μάνεσης Νικόλαος, η σχολική σύμβουλος φυσικής Αγωγής Αχαΐας κ. Κούρου Ασημίνα και η σχολική σύμβουλος Γαλλικών κ. Χάντζου Ελένη.

Στην αξιολόγηση της Ημερίδας οι εκπαιδευτικοί τόνισαν τη σημασία της βιωματικής δράσης και συμμετοχής των ιδίων, καθώς και ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη διοργάνωσης παρόμοιων ημερίδων συχνότερα, καθώς τα φαινόμενα παραβατικής συμπεριφοράς διαφοροποιούνται συνεχώς. Έκριναν την ημερίδα ως ιδιαίτερα εποικοδομητική και χρήσιμη τονίζοντας ότι οι εκπαιδευτικοί πρέπει να δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη θετική ερμηνεία της συμπεριφοράς των μαθητών, αλλά και στην προσπάθεια να αντιμετωπίσουν τη συμπεριφορά με ποικίλους τρόπους. Συζήτησαν για το γεγονός ότι αντιμετωπίζουν κοινά σε πολλές περιπτώσεις προβλήματα και ανέδειξαν τη σημασία της συζήτησης μεταξύ των μελών της σχολικής μονάδας.

Δείτε τις Μελέτες Περίπτωσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *