Εκπαιδευτικές ημερίδες από την Π.Ε.Ε.

Το Δ.Σ. της Π.Ε.Ε., υλοποιώντας απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της 2ας Φεβρουαρίου 2013, πραγματοποείι, στο Αμφιθέατρο του Μαρασλείου Διδασκαλείου Δημοτικής Εκπαίδευσης (Μ.Δ.Δ.Ε.), σειρά Εκπαιδευτικών Ημερίδων για σημαντικά και επίκαιρα εκπαιδευτικά ζητήματα, με εισηγητές κατεξοχήν ειδικούς Παιδαγωγούς, μέλη Δ.Ε.Π. ελληνικών Α.Ε.Ι., ως εξής:

Η 1η Εκπαιδευτική Ημερίδα με θέμα «Εκπαίδευση και επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών» πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Μαρτίου 2013, ώρα 9:00 π.μ., με εισηγητές τον κ.  Αθανάσιο Γκότοβο, Καθηγητή Παιδαγωγικής της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο οποίος παρουσίασε το θέμα: «Η εκπαίδευση των εκπαιδευτικών στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης: Σαράντα χρόνια σημειωτόν» και τον κ. Γεώργιο Φλουρή, Καθηγητή Παιδαγωγικής της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος παρουσίασε το θέμα: «Ένα πλαίσιο κριτικού (ανα)στοχασμού και “αρχιτεκτονικής” της διδασκαλίας για μια ολιστική προσέγγιση του διδακτικού έργου: Προβληματισμοί για την κατάρτιση και επιμόρφωση των εκπαιδευτικών».

Θα ακολουθήσουν:

Η 2η Εκπαιδευτική Ημερίδα «Αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου των Εκπαιδευτικών», το Σάββατο 6 Απριλίου 2013, ώρα 9:00 π.μ., με εισηγητές: τον κ. Χαράλαμπο Κωνσταντίνου, Καθηγητή Παιδαγωγικής της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο οποίος θα αναπτύξει με θέμα: «Η αξιολόγηση, ο εκπαιδευτικός και το εκπαιδευτικό έργο από την οπτική της παιδαγωγικής λογικής και της επικρατούσας δυσπιστίας» και τον κ. Μιχάλη Κασσωτάκη, Καθηγητή Παιδαγωγικής της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος θα αναπτύξει με θέμα «Σκέψεις και προβληματισμοί για την αξιολόγηση των Εκπαιδευτικών: Γιατί, Πότε, Πώς, Από ποιόν;».

3η Εκπαιδευτική Ημερίδα: «Μαθησιακές Δυσκολίες», το Σάββατο 20 Απριλίου 2013, ώρα 9:00 π.μ., με εισηγητή τον κ. Γεώργιο Παυλίδη, Καθηγητή Μαθησιακών Δυσκολιών του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ο οποίος θα αναπτύξει με θέμα: «Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής- Υπερκινητικότητα (ΔΕΠ-Υ) σε σχέση με τις Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες».

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *