Ημερίδα από την Οικολογική Κίνηση Πάτρας

Μια ενδιαφέρουσα ημερίδα διοργανώνει η Οικολογική Κίνηση Πάτρας την Τετάρτη 23 Μαΐου 2012, στις 19.00, με θέμα «Αλλάζοντας τρόπο ζωής-Εναλλακτικές ενασχολήσεις στην εποχή της κρίσης».

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδας (Τριών Ναυάρχων 40) και έχει σαν αντικείμενο τη διερεύνηση των δυνατοτήτων που υπάρχουν σήμερα για εναλλακτικές ενασχολήσεις-κύρια στον πρωτογενή τομέα- προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κρίση και να βρουν επαγγελματική διέξοδο όσοι αναζητούν εργασία αλλά και όσοι επιθυμούν να αλλάξουν τρόπο ζωής.

Στην ημερίδα έχουν προσκληθεί και θα μιλήσουν νέοι άνθρωποι που εγκατέλειψαν τα αστικά κέντρα και εγκαταστάθηκαν στην ελληνική περιφέρεια καταθέτοντας τις εμπειρίες τους για το καινούριο ξεκίνημα της ζωή τους, μια πρακτική στην οποία καταφεύγουν -λόγω κρίσης- όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας.

Οι εισηγήσεις που θα πραγματοποιηθούν είναι οι εξής:

1. «Αλλάζοντας τρόπο ζωής: Η εμπειρία από το κτήμα Φούγκα». Ράνια Αλεξίου, νομικός. (Φολόη, Ν. Ηλείας)

2. «Το μικρό είναι όμορφο» Μένη Χατζηπαναγιώτου Βιοκαλλιεργήτρια, τεχνολόγος γεωπόνος, οικοτέχνης (Συκούριο, Ν. Λάρισας)

3. «Φέρνοντας τη φύση στο διαμέρισμα μας». Ζαχαρούλα Ξυπολιά Περιβαλλοντολόγος και μέλος της εναλλακτικής κοινότητας «πελίτι» (Πάτρα)

4. «Προγράμματα στήριξης νέων ανέργων για αγροτικές δραστηριότητες» Παναγιώτης Αποστολόπουλος, οικονομολόγος–σύμβουλος επιχειρήσεων (Πάτρα)

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.oikipa.gr/final

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *