Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2009-10 ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

parea-me-kardia.jpgmia-parea-me-kardia.pdf 

Με ένα παιδικό βιβλίο με αυτόν τον τίτλο, η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα επιχειρεί να ευαισθητοποιήσει μικρούς και μεγάλους δείχνοντας τους τον δρόμο του σεβασμού της διαφορετικότητας, των ίσων ευκαιριών, της καταπολέμησης των διακρίσεων και πάνω από όλα των βασικών αρχών της Ευρωπαϊκής Ιδέας.
Η αντιπροσωπεία της Κομισιόν, σε συνεργασία με
τη συγγραφέα του βιβλίου κ. Λήδα Βαρβαρούση, αλλά και την αρωγή του «Χαμόγελου του Παιδιού», πραγματοποίησε εκδήλωση στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, προκειμένου να παρουσιάσει το βιβλίο, που μεταφέρει τα ευρωπαϊκά μηνύματα περί συνεργασίας, ειρηνικής συνύπαρξης και αλληλεγγύης.
Το βιβλίο διηγείται το ταξίδι του μικρού Πέτρου στην Ευρώπη με στόχο να σώσει μια κόκκινη φυλακισμένη καρδιά. Σύμμαχοι τους σε αυτή την περιπέτεια όλα τα ζώα της Ευρώπης, τα οποία εμφανίζονται στις σελίδες διαφόρων παραμυθιών. Στο ταξίδι, ο Πέτρος και οι φίλοι του χρησιμοποιούν ποδήλατο κατασκευασμένο από ανακυκλωμένα υλικά, για να διασχίσουν ποτάμια, δάση, θάλασσες, όπου συναντούν βασίλισσες, δράκους και καρχαρίες μέχρι να φτάσουν στον προορισμό τους, στον δρόμο τους υπάρχουν εμπόδια, αναποδιές, αινίγματα αλλά το διασκεδάζουν. Επισημαίνεται ότι το παραμύθι θα διανέμεται δωρεάν από τα Κέντρα Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης.

Συγγραφέας: στις 11 Μαρτίου 2010 στις 12:42 πμ και με ετικέτα


Αφήστε μια απάντηση