ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, την Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2023, η εκδήλωση που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου Στανού, προς τιμήν των μεγάλων δασκάλων της παιδείας και των γραμμάτων. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην αίθουσα της Αγίας Χάιδως , όπου πολλοί γονείς,  κάτοικοι, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων, ιερείς, προσήλθαν για να την παρακολουθήσουν.

Επίσημος προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Αρχιμανδρίτης  κ. Ιγνάτιος.  Την εκδήλωση πλαισίωνε και χορωδία ιεροψαλτών της περιοχής μας.

Αρχικά ο  πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του νηπιαγωγείου μας, κ .Δημήτριος Κασαμπαλής ξεκινώντας την εκδήλωση, απεύθυνε χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους εκφωνώντας τον παρακάτω λόγο:

Αγαπητοί Πατέρες, κύριε Πρόεδρε της Τοπικής Κοινότητας, εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων, αγαπητοί δάσκαλοι, γονείς και μαθητές σας καλωσορίζουμε στην αποψινή μας εκδήλωση που γίνεται προς τιμή των Τριών Ιεραρχών. Να καλωσορίσουμε και τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως μας Αρχιμανδρίτη κ. Ιγνάτιο ο οποίος αποδέχτηκε την πρόσκληση μας και θα είναι ο κεντρικός μας ομιλητής.

Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς από το μεγαλείο των Τριών Ιεραρχών…

Η δυναμική τους προσωπικότητα, οι φωτισμένοι λόγοι τους, η αγάπη τους προς τον αμαρτωλό άνθρωπο, η φιλανθρωπική τους δράση, η περιφρόνηση τους για τα κοσμικά αξιώματα και η προσκόλλησή τους έργω και λόγω στην υπηρεσία της Εκκλησίας του Χριστού, τους ανέδειξαν φωστήρες και Οικουμενικούς Διδασκάλους.

Στην εποχή μας, που οι τίτλοι σπουδών, τα πτυχία και οι περγαμηνές, έχουν την πρώτη θέση στις επιλογές μας, ας ανατρέξουμε στον αγιασμένο βίο των Τριών Ιεραρχών και ας τους μιμηθούμε στην απλότητα και στην ταπείνωση. Τους Τρείς Ιεράρχες δεν τους ανάδειξαν μέγιστους οι γνώσεις τους, ούτε η μόρφωση τους. Δεν τους καταξίωσαν τα πτυχία και οι τίτλοι τους. Τους ανέδειξε η ταπείνωση τους, η αγάπη τους για τον Θεό και η θυσιαστική διακονία τους στο έργο της Εκκλησίας.

Ας παρακαλέσουμε λοιπόν τους Τρείς Ιεράρχες μας να πρεσβεύουν για το σκότος των ημερών μας, δείχνοντας σε διδάσκοντες και διδασκομένους, την άσκηση της χριστιανικής αρετής ως τη μοναδική οδό διασώσεως του ανθρωπίνου προσώπου, των παιδιών μας και της Παιδείας μας.”

Κατόπιν ο πρεσβύτερος του χωριού μας, πάτερ Κωνσταντίνος Αγούλας, συνεχάρη τους συνδιοργανωτές της εν λόγω  εκδήλωσης και προανήγγειλε τον βασικό ομιλητή.

Στη συνέχεια το κυρίως θέμα ανέπτυξε ο Πρωτοσύγκελος  κ. Ιγνάτιος  όπου μας μίλησε με Θεοφώτιστο λόγο, αρχικά για τον βίο των μεγάλων πατέρων και αναφέρθηκε σε αξιοθαύμαστα γεγονότα της ζωής τους. Το θεάρεστο και πολυδιάστατο έργο των μεγάλων Διδασκάλων πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για τη σημερινή γενιά των παιδιών μας που δυστυχώς έχουν πολύ μεγάλη ανάγκη από καθοδήγηση και  πνευματική συμβουλή.

Καταλήγοντας, προέτρεψε όλους να γνωρίσουν αυτούς τους τρεις μεγάλους Ιεράρχες μέσα από τα έργα τους και την διδασκαλία τους και εκεί θα βρουν πολλές απαντήσεις για τους σύγχρονους και επίκαιρους προβληματισμούς της σημερινής κοινωνίας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με εξαίσιους Βυζαντινούς ύμνους που μας χάρισαν με τις αγγελικές φωνές τους, τα μέλη της χορωδίας  Ιεροψαλτών που συμμετείχαν.

Στο τέλος ο πρόεδρος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους τους παρευρισκόμενους, τον κεντρικό εισηγητή κ. Ιγνάτιο, τα μέλη της χορωδίας καθώς και τους γονείς του νηπιαγωγείου μας για τη συνεισφορά τους στην προετοιμασία διάφορων εδεσμάτων. τα οποία και προσφέρθηκαν σε όλους, με το πέρας της εκδήλωσης.

Πολλά συγχαρητήρια στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του νηπιαγωγείου μας  για την άρτια διεξαγωγή της εν λόγω εκδήλωσης !!

   Η παραπάνω εκδήλωση έχει δημοσιευτεί στο παρακάτω κανάλι και μπορείτε όσοι επιθυμείτε να την παρακολουθήσετε 

ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

DSC 0289IMG 20230129 184247DSC 0268 DSC 0280 DSC 0277DSC 0278DSC 0274DSC 0279 DSC 0281DSC 0290

DSC 0259DSC 0273

IMG 20230129 203358

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *