Απρ 13
08

Σεισμοί

Κάτω από (Σεισμοί, Χωρίς κατηγορία) από στις 08-04-2013 και με ετικέτα

Με αφορμή ένα βιντεάκι που είδαμε στον ο.α.σ.π. για τους σεισμούς αποφασίσαμε να μάθουμε μερικά πράγματα γι’αυτούς και κυρίως για την προστασία μας σε περίπτωση σεισμού. Έτσι, αφού είπαμε μερικά πράγματα για το τι είναι ο σεισμός  είδαμε στο you tube video για το σεισμό στην Ιαπωνία και συζητήσαμε για το τι πρέπει να κάνουμε αν γίνει σεισμός και είμαστε είτε στο σχολείο, είτε στο σπίτι. Κάναμε  λοιπόν ασκήσεις σεισμού πολλές φορές μες στην ημέρα για να είμαστε σε ετοιμότητα και στη συνέχεια ασχοληθήκαμε με την μυθολογία και πως ερμήνευαν οι αρχαίοι έλληνες το σεισμό (ιστορία του Εγκέλαδου και της θεάς Αθηνάς).Έπειτα, είπαμε να δούμε αν έχουν κι άλλες χώρες τέτοιες ιστορίες και ψάξαμε στο ίντερνετ. Βρήκαμε αρκετές και αποφασίσαμε να χωριστούμε σε ομάδες και να τις φτιάξουμε με την τεχνική του κολλαζ.

 

Μετά είδαμε σε εγκυκλοπαίδειες και ντοκυμαντέρ πως είναι το εσωτερικό της γης και τι προκαλεί τελικά τους σεισμούς  αλλά και πως δημιουργούνται τα ηφαίστεια, πως είναι οι σεισμογράφοι και τι κάνουν και τα αποτυπώσαμε με διάφορους τρόπους:

 

 

 

 

 

 

Τέλος, επειδή τα παιδιά αγαπάνε πολύ το θέμα με τους πλανήτες και θέλανε να μάθουνε ,πως είναι το εσωτερικό και των υπόλοιπων πλανητών του ηλιακού μας συστήματος , κάναμε μια γρήγορη επανάληψη στο ηλιακό μας σύστημα, το οποίο είχαμε δουλέψει πέρσυ και μάθαμε και μερικά καινούργια πράγματα:

πως είναι τα διαστημόπλοια

 

 

 

 

 

 

φτιάξαμε τους πλανήτες

 

και με αφορμή τον πίνακα του Καντίνσκι “οι πλανήτες” τα παιδιά ζωγράφισαν



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *