ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗ ΦΡΙΝΤΑ ΚΑΛΟ( ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ)

Η Φρίντα Κάλο (1907-1954) γεννήθηκε σε μία μικρή πόλη που ονομάζεται Κογιοακάν, λίγο έξω από το Μεξικό. Υπήρξε μία σπουδαία ζωγράφος που στη σύντομη ζωή της πάλεψε για τη θέση της στην κοινωνία ως γυναίκα αλλά και ως καλλιτέχνιδα. Στα έργα της απεικόνισε όλες τις χαρές της (ζώα, λουλούδια, άνοιξη, αγάπη κλπ.) αλλά και τις στενοχώριες της (αρρώστια, πόνος, αδικία, ρατσισμός, περιθωριοποίηση κλπ.

Η ίδια, υπήρξε τόσο ξεχωριστή και ιδιαίτερη που ακόμη και ο Πάμπλο Πικάσο της εξέφρασε τον θαυμασμό του, αλλά και το Μουσείο του Λούβρου ζήτησε να αγοράσει έναν πίνακά της.

Ένας καλός τρόπος για να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με τη ζωή και το καλλιτεχνικό έργο της Φρίντα Κάλο είναι το βιβλίο «Φρίντα Κάλο» από τη σειρά «Πορτρέτα ζωγράφων», της συγγραφέα Lucy Brownridge, σε εικονογράφηση Sandra Dieckmann, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα: Εξερευνήστε τον κόσμο της τέχνης μέσα από τους πιο διάσημους πίνακες ζωγραφικής στον κόσμο!
Η ζωή της Φρίντα Κάλο ήταν τόσο φωτεινή και πολύχρωμη όσο οι πίνακές της. Υπέμεινε πολλές αρρώστιες στη διάρκεια της ζωής της, αλλά ποτέ δεν σταμάτησε να ζωγραφίζει.
Η επιμονή και το ταλέντο της την έκαναν γνωστή σε ολόκληρο τον κόσμο. Κάθε φορά που κάτι όμορφο ή δύσκολο της συνέβαινε, έβρισκε έναν ιδιαίτερο τρόπο για να αντλεί έμπνευση από αυτό στη ζωγραφική της.

Το σπίτι στο οποίο γεννήθηκε μεγάλωσε και πέρασε όλη της τη ζωή είναι γνωστό ως το “Γαλάζιο σπίτι” γιατί οι τοίχοι του ήταν βαμμένοι με γαλάζιο χρώμα.

Η ιδέα μου  ήταν να μαζέψουμε αληθινά λουλούδια και να φτιάξουμε το πορτραίτο της Φρίντα Κάλο!!!

Τα έργα μας πανέμορφα και μοναδικά!!!

Το Πορτραίτο της Μυρτώ!

 

Το Πορτραίτο της Ευαγγελίας!