ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!!

Βάλαμε όλη μας την τέχνη και φτιάξαμε πεντανόστιμα κουλουράκια, βάψαμε τα αυγά μας, φτιάξαμε καρτούλες, καλαθάκια και άλλες χειροτεχνίες και είμαστε πανέτοιμοι να απολαύσουμε τις διακοπές του Πάσχα!!!

Καλή Ανάσταση με αγάπη, υγεία και φως στη ζωή μας!

 

 

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στο Νηπιαγωγείο μας

ΟΧΙ στη βία, ΝΑΙ στη φιλία!!!

Πανελλήνια ημέρα κατά της βίας και του σχολικού εκφοβισμού σήμερα 6 Μαρτίου!!!

 

Κοπή πίτας

Σήμερα όλοι μαζί, Νηπιαγωγείο και Δημοτικό κόψαμε την πρωτοχρονιάτικη πίτα μας! Μας την έφτιαξε η αγαπημένη μας Μίνα, η οποία πάντα με το χαμόγελο  φροντίζει να είναι το σχολείο μας καθαρό! Μίνα σε ευχαριστούμε πολύ πολύ! Και του χρόνου!!!

΄΄ΕΛΙΑ΄΄ Αρχόντισσα της Λευκάδας

Ολοκληρώσαμε με επιτυχία σε συνεργασία με τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς του συστεγαζόμενου Δημοτικό σχολείου Μαραντοχωρίου  το πρόγραμμα ”Ελιά” Αρχόντισσα της Λευκάδας. Μέσα από ποικίλες ελκυστικές δραστηριότητες γνωρίσαμε το πολύτιμο δέντρο και γευτήκαμε τον  καρπό του. Επισκεφτήκαμε το ελαιοτριβείο στο Σύβρο και παρακολουθήσαμε από κοντά τη διαδικασία παραγωγής του λαδιού. Στο τέλος όλα μαζί τα παιδιά ζύμωσαν τα δικά τους ελιόψωμα τα οποία ψήθηκαν στο φούρνο του χωριού και ήταν πεντανόστιμα!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΕΥΧΗΣ 2022- 2023

Το Νηπιαγωγείο μας στήριξε το πρόγραμμα Αστέρι της Ευχής – Make -A-Wish Ελλάδος. Γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικοί συγκεντρώσαμε το ποσό των 30 ευρώ και θα βοηθήσουμε και εμείς την 17χρονη Αουρόρα να εκπληρώσει την επιθυμία της και να πάει στη Σουηδία.

Αουρόρα μέσα από την καρδιά μας σου ευχόμαστε να βγεις νικήτρια και να συνεχίσεις να ονειρεύεσαι!!!

COVID-19 / Σχολική κάρτα

Στη διεύθυνση:

https://www.minedu.gov.gr/news/50530-26-10-21-i-leitourgia-tou-edupass-gov-gr-epekteinetai-stis-sxolikes-monades-tis-dimosias-protovathmias-defterovathmias-ekpaidefsis-kai-eidikis-agogis

θα βρείτε τις νέες οδηγίες που θα ισχύουν από Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021 για την έκδοση της σχολικής κάρτας που αφορά τα self test για τον κορωνοϊό που γίνονται κάθε Δευτέρα και Πέμπτη.

28η Οκτωβρίου 1940-Τι έλεγαν οι ξένοι για μας

Ο Στρατάρχης Γιαν Σματς, Πρωθυπουργός της Ν. Αφρικής, χαρακτήρισε την 28η Οκτωβρίου 1940 ως “ημέρα που άλλαξε τον ρου της Ιστορίας”. Και προσέθεσε: “Πραγματικώς εγεννήθη μία νέα Ελλάς, όπως την ωνειρεύθησαν οι ποιηταί.”
Πράγματι, σύμμαχοι και εχθροί αναγνώρισαν την αποφασιστική συμβολή της Ελλάδος στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η ΡΩΣΙΑ, διά του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Μόσχας, αναγνώρισε την καθοριστική συμβολή της Ελλάδος στην καθυστέρηση και τελική αποτυχία της Γερμανικής επιθέσεως εναντίον της Ρωσίας (επιχείρηση “Μπαρμπαρόσα”):
    “Επολεμήσατε άοπλοι εναντίον πανόπλων και ενικήσατε. Μικροί εναντίον μεγάλων και επικρατήσατε. Δεν ήτο δυνατόν να γίνει άλλως, διότι είσθε Έλληνες. Εκερδίσαμεν χρόνον διά να αμυνθώμεν. Ως Ρώσοι και ως άνθρωποι σας ευγνωμονούμε.”

Αλλά και όλοι οι ανώτεροι Γερμανοί αξιωματούχοι που κατέθεσαν στη δίκη της Νυρεμβέργης, είτε ως κατηγορούμενοι είτε ως μάρτυρες, ομολόγησαν ως βασική αιτία της αποτυχίας της επιχείρησης “Μπαρμπαρόσα” τη Βαλκανική εκστρατεία. Ο στρατάρχης Κάητελ συγκεκριμένα κατέθεσε:
“Η απροσδόκητη και ισχυρή αντίσταση των Ελλήνων εβράδυνε την επίθεση κατά της Ρωσίας για περισσότερο από δύο μήνες. Αν δεν υπήρχε η καθυστέρηση αυτή, η εξέλιξη του πολέμου θα ήτο διαφορετική, τόσο εις το Ανατολικό μέτωπο όσο και εις τον πόλεμο γενικά, και άλλοι σήμερα θα ήσαν εις την θέσιν του κατηγορουμένου.”

Ο Αδόλφος Χίτλερ ήταν αντίθετος με την ιταλική επίθεση κατά της Ελλάδας, καθώς δεν ήθελε να ανοίξει Βαλκανικό μέτωπο, τη στιγμή που προετοίμαζε την εκστρατεία κατά της Ρωσίας. Ο Ναύαρχος φον Κανάρης αναφέρει στα απομνημονεύματά του, ότι σε ανώτατη σύσκεψη την 1η Φεβρουαρίου 1941, προκειμένου να συζητηθούν οι εξελίξεις μετά το θάνατο του Μεταξά, και ενώ είχε ήδη αποφασιστεί η Γερμανική επίθεση, ακούστηκε ο Χίτλερ να μονολογεί: “Εάν επιτεθώ, θα μου πουν ότι χτυπώ πισώπλατα έναν ηρωικό λαό· εάν δεν επιτεθώ, προδίδω ένα φίλο και σύμμαχο (Μουσολίνι).” Διέπραξε όμως την ατιμία αυτή, και τελικά οι φόβοι του επιβεβαιώθηκαν. Η ηρωική μάλιστα Ελληνική αντίσταση στα Οχυρά της Γραμμής Μεταξά τον έκανε να αναγνωρίσει σε λόγο του στο Ράιχσταγκ (4 Μαΐου 1941):
    “Ενώπιον της Ιστορίας είμαι υποχρεωμένος να αναγνωρίσω ότι, από τους μέχρι τώρα αντιπάλους μας, ο Έλληνας στρατιώτης πολέμησε με εξαιρετική γενναιότητα και δεν παραδόθηκε παρά όταν κάθε αντίστασή του ήταν αδύνατη. Ως εκ τούτου, απεφάσισα να μην κρατηθεί κανένας Έλληνας στρατιώτης αιχμάλωτος και οι αξιωματικοί να διατηρήσουν τα προσωπικά όπλα τους.”

Αλλά και οι Ιαπωνικές εφημερίδες έγραφαν: (Δεκέμβριος 1940):
    “Η χώρα μας, εις την οποίαν ιδιαιτέρως τιμάται η ανδρεία, παρακολουθεί με θαυμασμόν τον αγώνα των Ελλήνων εις την Αλβανίαν, ο οποίος μας συγκινεί τόσον ώστε, παραμερίζοντες προς στιγμήν παν άλλο αίσθημα, αναφωνούμεν “Ζήτω η Ελλάς”.”

 

Και όταν ο Ελληνικός Στρατός έγραφε το έπος της Πίνδου ο Ουίνστον Τσώρτσιλ, τότε πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας είπε το περίφημο:

“Του λοιπού δεν θα λέγεται ότι οι Έλληνες πολεμούν ως ήρωες, αλλά ότι οι ήρωες πολεμούν ως Έλληνες.”

το οποίο γράφτηκε στην εφημερίδα (Μάντσεστερ Γκάρντιαν στις 19 Απρίλη 1941)