Zoom!Zoom!Kindy!(Νηπ/γείο Κ.Ζευγαρακίου)

μπορεί μια τάξη να ζουζουνίζει…σε εικόνες και απλές γραμμές…

H τάξη σε νέα δεδομένα….

Ιούν 202010

….είναι διαφορετική,πιο ήσυχη,πιο άδεια και σε στάση αναμονής….

 

Το χειρότερο όλων είναι η σκέψη οτι θα αποχαιρετιστούμε μισοί-μισοί…

Χωρίς να είμαστε όλοι μαζί,όπως ξεκινήσαμε…..

Αγαπητοί Γονείς

έχετε κάτι να προτείνετε για το τέλος?

Το ταχυδρομείο της αγάπης….

Ιούν 20203

Από μια ιδέα συναδέλφου προέκυψε το Ταχυδρομείο της Αγάπης…

…που δεν είναι τίποτα άλλο,παρά ένας τρόπος για να επικοινωνούν τα 2 τμήματα  μεταξύ τους,αφού πλέον έχει χωριστεί στα δύο η τάξη.

Κάθε μέρα,τα παιδιά, του ενός τμήματος ,αφήνουν μηνύματα,ζωγραφιές,χαιρετισμούς στα παιδιά του άλλου τμήματος.

Σήμερα κάναμε την αρχή και περιμένουμε με ανυπομονησία την αυριανή μέρα,όταν το πρωί τα παιδιά θα αντικρύσουν τα μηνύματα που έχουν,καθώς  το σημερινό τμήμα ελπίζει και ανυπομονεί ,να δει, αν θα έχει γράμμα την Παρασκευή!

Τα μηνύματα των παιδιών μας συγκίνησαν….

«Eλισάβετ,σου στέλνω μια ζωγραφιά για να μην κλαις»

«Δημήτρη σε έχω φίλο»- «Αλεξανδρούλα σε αγαπώ»

«Ελεωνόρα,σε έχω φίλη»

«Παναγιώτη,σε αγαπώ πολύ,μου έλειψες!»

«Αντριάνα,σου στέλνω μια θάλασσα»

«Αλεξάνδρα,σου έστειλα το μπλε και το μωβ»

#Mένουμε Ασφαλείς…. Ημέρα 1η,μέρος δεύτερο,Σχολείο ξανά!….

Ιούν 20203

Μέρα πρώτη,μέρος δεύτερο!

Το δεύτερο τμήμα της τάξης ζει την πρώτη  μέρα της επανόδου στο σχολείο.

Τόσες ομοιότητες….

Σε μια τάξη τόσο διαφορετική…

….όσο και άδεια….

…τα παιδιά αποτύπωσαν την ζωή τους με τον κορωναϊό.

Η Αλεξάνδρα  με τρομακτική ακρίβεια ,δίπλα σε ένα μεγάλο κάστρο(να το αναλύσουμε?),αποτύπωσε το αντισηπτικό που καθαρίζει τα χέρια, την μάσκα,μα και το απαραίτητο σακουλάκι της….

Και για το τέλος υπήρξε οπωσδήποτε,το βραβείο ανδρείας….

#Μένουμε_Ασφαλείς….Ημέρα 1η-μέρος πρώτο….Σχολείο ξανά!

Ιούν 20201

Ήταν η μέρα της προσμονής,η μέρα του άγχους,η μέρα της χαράς,η μέρα που όλα φαντάζουν αλλιώς,η μέρα που τέλος πάντων ονειρευόμασταν εκεί,μέσα του Απρίλη,όταν τα μέτρα του κορωναϊού μας είχαν ζορίσει….

Και να που έφτασε,ήρθε….

Ήταν μια ανέλπιστα,ήρεμη μέρα,που κύλησε γρήγορα.

Για πρώτη φορά τα παιδιά,μετά από σχεδόν 3 μήνες στο σπίτι,δεν είπαν ούτε στιγμή»Κυρία,πότε θα πάμε σπίτι (ρώτησαν όμως,πότε θα φάμε!) και αυτό δείχνει πόσο τους έλειψε η τάξη τους. Μίλησαν πολύ κι αυτό δείχνει πόσο τους έλειψε η επικοινωνία με τους συμμαθητές τους.

Ανέφεραν τους τρόπους που κρατάμε τον ιό σε απόσταση,χαιρέτησαν κρατώντας μακριά τις αγκαλιές και τα φιλιά ,κι αυτό δείχνει πόσο ο κορωναϊός έχει μπει στη ζωή τους.

Ξεκινήσαμε μουδιασμένα,μα το ξεπεράσαμε.

Για το τέλος της μέρας είχαμε δωράκια με καραμέλες,μπαλόνια,παιχνιδάκια

και φυσικά βραβείο ανδρείας!

Αύριο,πάλι, θα ζήσουμε ως εκπαιδευτικοί,το ανέλπιστο…  μέρα πρώτη,ξανά στο σχολείο,μέρος 2 ,με το επόμενο τμήμα της τάξης….ε το λες και τύχη αυτό το déjàvu !

Στο μεταξύ εσείς,αγαπητοί γονείς,μπορείτε να φρεσκάρετε την μνήμη σας,διαβάζοντας ακόμη ένα σετ οδηγίες του ΕΟΔΥ…

https://blogs.sch.gr/nipkzaev/files/2020/06/76-Οδηγίες-για-νηπιαγωγεία-παιδικούς-και-βρεφονηπιακούς-σταθμούς.pdf

Μένουμε Ασφαλείς-Ενημέρωση και οδηγίες προς τους γονείς για την επάνοδο στο νηπιαγωγείο

Μαΐ 202028

 

Αγαπητοί Γονείς,

Έφτασε επιτέλους η στιγμή να βρεθούμε όλοι μαζί ξανά μέσα στην τάξη!

Όλοι?…. Μμμμ,όχι ακριβώς….

Έχετε ήδη ενημερωθεί πως η τάξη μας θα χωριστεί πλέον.

Νοιώθουμε πως αυτό σας έκανε να νιώσετε πιο ήσυχοι και ασφαλείς.

Κι εμείς,πραγματικά, χαιρόμαστε και σας ευχαριστούμε πολύ για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε, ως προς την ασφάλεια των παιδιών σας.

Έτσι, η πλειοψηφία των παιδιών μας θα ξανασυναντηθεί, επιτέλους, στο σχολείο,έπειτα από σχεδόν 3 μήνες καραντίνας.

Όμως….

Υπάρχουν κάποια πράγματα τα οποία πρέπει να γνωρίζετε ,αλλά και να μεριμνήσετε,πριν στείλετε τα παιδιά σας σχολείο ξανά.

Έτσι:

 • Σχηματίζονται δύο πλέον τμήματα  που θα φοιτούν  μέρα παρά μέρα,εναλλάξ, στο σχολείο. (θα ενημερωθείτε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος για την ονομαστική λίστα των τμημάτων καθώς και το πότε θα έρχονται τα παιδιά σας στο σχολείο).
 • Αν, για οποιονδήποτε λόγο, αποφασίσετε να διακόψετε την φοίτηση του παιδιού σας ,έως το τέλος της διδακτικής χρονιάς(26/6/2020),θα πρέπει να κάνετε μια υπεύθυνη δήλωση προς το νηπιαγωγείο,αναφέροντας την αιτία,προκειμένου το παιδί να μην χρεωθεί απουσίες.
 • Τα τμήματα χωρίζονται με βάση τις ομάδες παιδιών που συνηθίζουν να παίζουν μαζί καθημερινά,ώστε να μην χρειάζεται να αλλάζουν παρέες(για εύλογους λόγους, αναφορικά με την διασπορά του ιού,αποφεύγουμε την επαφή με πολλά παιδιά).
 • Οι πιο πολλές δραστηριότητες του προγράμματος επιδιώκεται να πραγματοποιούνται στην αυλή.
 • Τα παράθυρα της τάξης παραμένουν ανοιχτά καθ’ όλη την διάρκεια του προγράμματος του νηπιαγωγείου.
 • Κάθε μέρα ,τα παιχνίδια που χρησιμοποιούνται καθαρίζονται και απολυμαίνονται, ώστε να είναι έτοιμα προς χρήση,για το τμήμα της επόμενης μέρας. Παιχνίδια που δεν μπορούν να πλυθούν αποσύρονται από την τάξη.
 • Αν το παιδί εκφράσει την επιθυμία να φέρει ένα δικό του παιχνίδι,ή βιβλίο από το σπίτι,θα πρέπει αυστηρά και μόνο να χρησιμοποιηθεί από το ίδιο-από κανένα άλλο παιδί. Πόσο αποδεκτό θα γίνει αυτό από τα υπόλοιπα παιδιά? Πολύ δύσκολο….
 • Περιορίζεται η χρήση χαρτιού,ως υλικό δραστηριοτήτων, στο καθημερινό πρόγραμμα της τάξης(στο μέτρο που αυτό έρχεται σε επαφή με πολλά χέρια).
 • Κάθε παιδί έχει τα δικά του χρώματα,μολύβι,κόλλα,ψαλίδι στο δικό του συρτάρι και δεν τα μοιράζεται.
 • Τα παιδιά ενθαρρύνονται να συνηθίσουν να πλένουν με νερό και σαπούνι τα χέρια,αλλά και να χρησιμοποιούν αντισηπτικό,μετά το πέρας κάθε δραστηριότητας.
 • Η χρήση των κλιματιστικών γίνεται μόνο σε συνθήκες ακραίας ζέστης και πάντα με τα παράθυρα ανοιχτά.
 • Ο καθαρισμός και η απολύμανση της τάξης γίνεται μια φορά κατά την διάρκεια του προγράμματος και μια φορά μετά το πέρας αυτού,από την καθαρίστρια του σχολείου,και πάντα με τα κλιματιστικά κλειστά(λόγω του χλωρίου που χρησιμοποιείται).
 • Κατά την πρωινή προσέλευση ,μα και την αποχώρηση,ο γονιός δεν επιτρέπεται να μπει μέσα στην τάξη. Παραδίδει το παιδί στις νηπιαγωγούς ,στην πόρτα της τάξης, και αποχωρεί. Κατά τα συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα,προσέλευσης-αποχώρησης,προσέχουμε ιδιαίτερα να τηρούμε την απόσταση του 1,5 μ. εμείς και το παιδί μας,από όλους τους υπόλοιπους.
 • Κάθε πρωί,πριν την προσέλευση στο σχολείο,συνιστάται η θερμομέτρηση των παιδιών. Στο παραμικρό ύποπτο σύμπτωμα (δέκατα,βήχας,μπουκωμένη μύτη,κόπωση,δυσκολία αναπνοής,διάρροια,εμετός) κρατάμε το παιδί μας σπίτι και το στέλνουμε ξανά σχολείο,μόνο,όταν το επιτρέψει ο παιδίατρος.Αν κατά την διάρκεια του προγράμματος του νηπιαγωγείου,ένα παιδί εμφανίσει κάποιο από τα παραπάνω συμπτώματα,ειδοποιείστε ώστε να το παραλάβετε αμέσως και ενημερώνετε το νηπιαγωγείο καθ’ όλη την  πορεία της ασθένειάς του(αν υφίσταται).
 • Ειδικότερα για όσα παιδιά μεταφέρονται με ταξί: Η χρήση μάσκας είναι προαιρετική,τόσο για τον ταξιτζή,όσο και για τα παιδιά. Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός παιδιών που μεταφέρονται: 4

Αγαπητοί γονείς,πιθανότατα καθώς διαβάζετε αυτές τις γραμμές,να νιώσατε (όπως κι εμείς) κάτι από τον φόβο του covid να επιστρέφει,αλλά και να μείνατε έκπληκτοι,καθώς βλέπουμε,όλοι μας, πολλά από όσα μοχθήσαμε καθημερινά μέσα στην τάξη,όπως η κοινωνικοποίηση,το πέρασμα από το εγώ στο εμείς,η χαρά της συναναστροφής και του μοιράσματος,η αυθόρμητη επαφή,η αγκαλιά και το άγγιγμα ,να ακυρώνονται εξαιτίας του κορωναϊού και να αντικαθίστανται από -μια επικίνδυνη,ίσως- εσωστρέφεια.

Στο μέτρο που μας αφορά,αυτός θα είναι ο κύριος στόχος μας ,από εδώ και πέρα,μέσα στην τάξη,έως το τέλος του σχολείου….να παραμείνουμε ανθρώπινοι,μικροί-μεγάλοι,να μετριάσουμε τα άγχη της παιδικής ψυχής,που ιχνηλατούνται (νέα λέξη του συρμού!) στην αγωνία μας να προστατέψουμε την υγεία των παιδιών μας.

Η επάνοδος θα είναι δύσκολη,μα ας προσευχηθούμε,από καρδιάς,να έχει ένα αίσιο τέλος.

Ελπίζοντας στην συνεργασία σας ,στην θετική σας διάθεση και στο χαμόγελό σας, για όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω,μα και για όλα όσα ακόμη μένουν να έρθουν…

…ευχόμαστε…

Καλή Αντάμωση-επιτέλους!- στην κανονικότητα της σχολικής μας ρουτίνας!

« Παλιότερα άρθρα

Cook The Book-Η Κυρία μαγειρεύει!

Cook The Book-Η Κυρία μαγειρεύει!

Κατασκευή για την γιορτή της μητέρας -Το δέντρο της Αγάπης!

Αρχείο

Kατηγορίες

Αύγουστος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Ιούν    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  


Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων