Βράβευση σχολείου

Συγχαρητήρια επιστολή για την ολοκλήρωση Προγραμμάτων Σχολικών  Δραστηριοτήτων στην Αργολίδα - Argonafplia.grΤο Νηπιαγωγείο Καλάθου βραβεύτηκε σήμερα  για τη συμμετοχή του  με το βίντεο   » Η καθημερινή ζωή και παιδική ηλικία 1922″ στον 9ου Πανελλήνιου διαγωνισμού που διενεργήθηκε την προηγούμενη σχολική χρονιά από  Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού (ΕΚΕΔΙΣΥ) με τίτλο  » Η εκπαίδευση και ο ξεριζωμός του ελληνισμού. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν   και στις περσινές κυρίες  τους Γλυκερία Κούρου, Μαρία Πεπόνη και Φωτεινή Μαρινοπούλου για το υπέροχο βίντεο.   https://youtu.be/w4zb_Y6Iw9E

 

Παροχή προσωπικών λογαριασμών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο στους μαθητές των Νηπιαγωγείων

Σύμφωνα με την εγκύκλιο (20/3/2020) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, οι μαθητές/τριες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μπορούν  (δεν είναι υποχρεωτικό) να αποκτήσουν λογαριασμό πρόσβασης στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (Π.Σ.Δ.), μέσω του οποίου θα έχουν τη δυνατότητα να συνδεθούν στις διαθέσιμες πλατφόρμες τηλεκπαίδευσης για την υλοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, καθώς και σε όλες τις υπηρεσίες του ΠΣΔ (https://www.sch.gr/services).

Παρακαλούνται οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών μαθητές του Νηπιαγωγείου που μέχρι σήμερα δεν έχουν αποκτήσει λογαριασμό πρόσβασης στο ΠΣΔ αν επιθυμούν, να φροντίσουν για την εγγραφή των μαθητών/τριών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ) στο σύνδεσμο: https://register.sch.gr/students/

Δημιουργία λογαριασμού μαθητή από τον γονέα ή κηδεμόνα

  • Η εγγραφή γίνεται από τη σελίδα  https://register.sch.gr/students   Στην ίδια σελίδα μπορεί αν φτάσει κάποιος από την πύλη του ΠΣΔ www.sch.gr ακολουθώντας το σύνδεσμο «Εγγραφή».
  • Η εγγραφή γίνεται από τον γονέα ή κηδεμόνα του μαθητή/τριας.  Στη σελίδα υπάρχουν σχετικές οδηγίες τις οποίες θα πρέπει να ακολουθήσουν ώστε η εγγραφή να είναι επιτυχής. Δείτε αναλυτικά τον οδηγό έγγραφής: https://register.sch.gr/students/docs20/StudentsRegisterHelp.pdf
  • Απαιτείται η συμπλήρωση του Αριθμού Μητρώου του μαθητή.
  • Οι γονείς/κηδεμόνες μαθητών/τριών των Νηπιαγωγείων  που πιθανόν δεν γνωρίζουν τον ΑΜ του μαθητή μπορούν να επικοινωνούν με το σχολείο για να τον πληροφορηθούν.
  • Συνιστούμε στον γονέα/κηδεμόνα την αναγκαιότητα ορθής αναγραφής της διεύθυνσης e-mail του καθώς επίσης και του αριθμού κινητού τηλεφώνου, ώστε να είναι εύκολη η ανάκτηση των στοιχείων μαθητικού λογαριασμού σε περίπτωση που αυτά ξεχαστούν.
  • Όταν ολοκληρωθεί η εγγραφή του/της μαθητή/τριας θα αποσταλεί e-mail με τα στοιχεία εγγραφής στη διεύθυνση e-mail που δήλωσε ο γονέας/κηδεμόνας στην ηλεκτρονική αίτηση.

Οι πυροσβέστες μαζί με τα παιδιά στο νηπιαγωγείο Καλάθου

«Έλα κοντά μου δεν είμαι η φωτιά
τις φωτιές τις σβήνουν τα ποτάμια
τις πνίγουν οι νεροποντές
τις κυνηγούν οι βοριάδες…

….τις σβήνουν όμως και οι Πυροσβέστες,  γι’ αυτό σήμερα το Νηπιαγωγείο Καλάθου επισκέφτηκαν, οι Πυροσβέστες κος. Αντώνης Μπέρδης και κος Νίκος Ουζούνης, από το Κλιμάκιο Πυροσβεστικής Λινδίων, ύστερα από την άμεση διευθέτηση της  κλήσης μας. Μας είπαν τα πάντα για το έργο τους, απάντησαν στις ερωτήσεις και απορίες των παιδιών και μας αφηγήθηκαν περιστατικά άμεσης επέμβασης τους.

Έκαναν επίδειξη του εξοπλισμού τους και προς μεγάλη μας έκπληξη, μας άφησαν να εξασκηθούμε και πρακτικά, φορώντας τα κράνη τους και σβήνοντας «φωτιές» με τη μάνικά τους. Νιώσαμε, όχι μόνο το  βάρος του εξοπλισμού τους, αλλά και της αποστολής τους.

Ύστερα από τη σημερινή ενημέρωση, αισθανθήκαμε ακόμα μεγαλύτερο σεβασμό και θαυμασμό για το δύσκολο έργο τους, καθώς και ανανεωμένο το αίσθημα ασφάλειας και εμπιστοσύνης προς το Πυροσβεστικό Σώμα. Χάρη στην υπομονή, την ευγένεια και τη μεταδοτικότητά τους, αποφασίσαμε μεγαλώνοντας να ενισχύσουμε τη στελέχωση του πυροσβεστικού σώματος με περισσότερες γυναικείες παρουσίες και την λίστα των εθελοντών τους  με τα ονόματα όλων μας!

Ευχαριστούμε θερμά την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου και τον υπεύθυνο του Κλιμακίου Λινδίων, που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημά μας και μας προσέφεραν την πιο δροσερή επίσκεψη της χρονιάς!»

https://www.rodiaki.gr/article/477929/oi-pyrosbestes-mazi-me-ta-paidia-sto-nhpiagwgeio-kalathoy?fbclid=IwAR3nRlwl8h7KxizVdq1QWgZmHTrYkxnkhu0QV_tQhVru61Ahs86_kkkfnKs

12

5ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Bravo schools

Το νηπιαγωγείο Καλάθου συμμετείχε στον πέμπτο χρόνο διοργάνωσης του Bravo Schools,
ενός θεσμού που προωθεί την εκπαίδευση και ενημέρωση για τους
17 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
αναδεικνύοντας κάθε χρόνο τις εργασίες που αναπτύσσονται
στη σχολική κοινότητα.

Την φετινή χρονιά συμμετείχαν 351 σχολεία με  650 σχολικές προτάσεις των 20.229 μαθητών και περισσοτέρων από 32.000 ενεργών πολιτών. 

Το ραδιοφωνικό σποτάκι του νηπιαγωγείου μας, ξεχώρισε και διακρίθηκε στον στόχο 9, Βιομηχανία-Υποδομές-Υποδομές. Συγχαρητήρια στα παιδιά, που εντελώς αυθόρμητα, δημιουργήσαν αυτό το σποτάκι, στο οποίο παρουσίασαν τις ιδιαίτερες ομορφιές του νησιού τους!

Μια ζεστή ημέρα, καθόμασταν με τον Παναγιώτη στο παγκάκι της αυλής… » Απορώ Παναγιώτη, πώς έρχονται οι τουρίστες στην Ρόδο; Με τόση ζέστη!». » Μα έχουμε ωραίες παραλίες!», απάντησε ο Παναγιώτης. Επιστρέφοντας από την αυλή στην τάξη, ρωτήσαμε και τα υπόλοιπα παιδιά, ηχογραφώντας τα σχόλια και τις ιδέες τους.

Την ίδια ημέρα, είχαμε πληροφορηθεί και για την ανάληψη νέων καθηκόντων του Προέδρου της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Ρόδου, κ. Αθανάσιου Βυρίνη. Ο κ. Βυρίνης, που τόσο στήριξε το νηπιαγωγείο μας,  θα αναλάμβανε τα καθήκοντα Αντιδημάρχου Τουρισμού.

Η επιθυμία μας να προσφέρουμε με τα παιδιά μας ένα καλό κατευόδιο στον κ. Βυρίνη, μας παρακίνησε ακόμα περισσότερο, μετατρέποντας τις ιδέες των παιδιών σε  αυτό το διαφημιστικό σποτάκι για την προώθηση του νησιού μας (ελπίζοντας να του φανεί χρήσιμο!) Μας υποσχέθηκε ότι θα το χρησιμοποιήσει σίγουρα για την προβολή  και προώθηση του νησιού μας, την Ρόδο!

Τα παιδιά ,μετά την διάκριση μας είπαν:

«Σας ευχαριστούμε πολύ που μας δίνετε το βραβείο. Θα θέλαμε πάρα πολύ να ξεκινήσουν και οι δικιές μας διακοπές στη Ρόδο. Αλλά να προσέχουμε και τη γη μας και να μην βρωμίζουμε το νησί μας. Οι δασκάλες μας ήταν καλές αλλά θα φύγουνε και εμείς θα φροντίζουμε το νηπιαγωγείο. Θα γίνουμε ακτιβιστές, γιατροί ζώων και θα κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο. Αν και είμαστε μικροί θα αγωνιζόμαστε και για τους ακόμα μικρότερους. Θα φροντίζουμε τα δάση, τα αδέσποτα και δεν πετάμε φαγητό.