Πέμπτη 30 Απριλίου

Καλημέρα παιδιά και μαμάδες

Τελευταία μέρα του Απρίλη σήμερα . Από αύριο έρχεται ο τρίτος μήνας της Άνοιξης:

<<Ο  ΜΑΙΟΣ >>

Αφού το συζητήσετε με τα παιδιά ακούτε το παραμύθι της Πρωτομαγιάς και συζητάτε το παραμύθι και πως καθιερώθηκε το έθιμο του στεφανιού.

https://www.youtube.com/watch?v=GAFZXZJaXpc

  • Τώρα πρέπει να φτιάξουν το δικό τους στεφάνι το οποίο θα είναι με φυσικά λουλούδια ή με χαρτοπετσέτες πολύχρωμες και ένα πιάτο πλαστικό που κόβουμε το μέσα μέρος και κρατάμε το στεφάνι και κολλάμε πάνω τις χαρτοπετσέτες.
  • Σε μία κόλλα χαρτί θα ζωγραφίσουν το μαγιάτικο στεφάνι .Εσείς τους βοηθάτε να σχεδιάσουν έναν μεγάλο κύκλο και αυτά στη συνέχεια το διακοσμούν.
  • Γράφετε το όνομα του μήνα με κεφαλαία και μικρά γράμματα και τα παιδιά (νήπια) το αντιγράφουν και μετράνε πόσες φωνές (συλλαβές) έχει.
  • Ακούνε το τραγούδι της Πρωτομαγιάς της Μαρίας Ιωαννίδου από το youtube.
  • Δραστηριότητες για μαθηματικές έννοιες:                                                                                     Διαβάζουμε το παρακάτω ποίημα στα παιδιά:Ζητάμε από τα παιδιά τις απαντήσεις των ζώων:<<τι είναι απ’όλα πιο μεγάλο>>.Σκεφτόμαστε όλοι κάτι πιο μεγάλο. Παίζουμε λέγοντας στο παιδί ένα ζώο ή αντικείμενο (πολύ μικρό) π.χ μυρμήγκι και ζητάμε να βρει ένα πιο μεγάλο ,μετά ένα ακόμα πιο μεγάλο(κλιμακωτά )  κ.τ.λ.Μπορούμε να κάνουμε και το αντίθετο.Να ξεκινήσουμε από μεγάλο και να καταλήξουμε σε μικρό.Π.χ ( σπίτι-δωμάτιο-τραπέζι-καρέκλα-ποτήρι-πιρούνι-οδοντογλυφίδα) .
  • Μαθαίνουμε στα παιδιά αινίγματα:

       Και τέλος για τους πολύ δραστήριους κατασκευή παιχνιδιού με υλικά που υπάρχουν στο σπίτι:καπάκι από κουτί παπουτσιών-καλαμάκια -κόλλα και μία μπίλια.

                 Καλή   Πρωτομαγιά σε όλους .