ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ 2013-14

Οι εγγραφές μαθητών πραγματοποιούνται από την 1η ως την 21η Ιουνίου κάθε σχολικού έτους, για το επόμενο.

 Για την εγγραφή νηπίων απαιτούνται: 

 Αίτηση εγγραφής από το γονέα (δίνεται και συμπληρώνεται στο σχολείο )

Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου, στο οποίο αναφέρεται ολογράφως η ημερομηνία γέννησης (ζητείται αυτεπάγγελτα από το νηπιαγωγείο).

Ατομικό δελτίο υγείας νηπίου (δίνεται από το σχολείο, συμπληρώνεται από τον παιδίατρο/άλλους ιατρούς και επιστρέφεται στο αρχείο του σχολείου)

Επίδειξη του βιβλιαρίου υγείας ή άλλου έγκυρου εγγράφου, όπου αποδεικνύεται ότι έχουν γίνει όλα τα προβλεπόμενα εμβόλια.

Λογαριασμός ΔΕΗ, ΟΤΕ ή άλλο έγγραφο, όπου φαίνεται ο μόνιμος τόπος διαμονής του νηπίου.

Υπεύθυνη δήλωση για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση των νηπίων (δίνεται και συμπληρώνεται στο σχολείο).

Αίτηση για φοίτηση του νηπίου στο ολοήμερο πρόγραμμα (δίνεται από το νηπιαγωγείο).

Ατομικό Δελτίο Υγείας (πατήστε εδώ)

 Οι αλλοδαποί μαθητές που δεν μπορούν να προσκομίσουν πιστοποιητικό γέννησης  μπορούν να εγγραφούν στο σχολείο με ληξιαρχική πράξη γέννησης και τα λοιπά δικαιολογητικά που μνημονεύονται ανωτέρω.

  Τα δικαιολογητικά εγγραφής πρέπει να είναι επίσημα μεταφρασμένα (από κρατική μεταφραστική υπηρεσία ή προξενική αρχή ή από επίσημο μεταφραστή αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Εξωτερικών).

  Στο νηπιαγωγείο φοιτούν δύο ηλικίες νηπίων.

 Η πρώτη ηλικία (νήπια)περιλαμβάνει τα νήπια, τα οποία στις 31 Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής συμπληρώνουν ηλικία πέντε (5) ετών, δηλ. γεννήθηκαν το έτος  2008.

  Η δεύτερη ηλικία (προνήπια) περιλαμβάνει τα νήπια, τα οποία στις 31 Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής συμπληρώνουν ηλικία τεσσάρων (4) ετών, δηλ. γεννήθηκαν το έτος 2009.

  Τα νήπια πρώτης ηλικίας εγγράφονται κατά απόλυτη προτεραιότητα. Όταν ικανοποιηθούν οι εγγραφές όλων των νηπίων πρώτης ηλικίας και παραμένουν ακόμη κενές θέσεις, μόνο τότε θα γίνουν εγγραφές των νηπίων δεύτερης ηλικίας (το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη). Αν οι αιτήσεις είναι πολλές γίνεται κλήρωση (ΠΔ 200/98).

  Η κλήρωση γίνεται το μήνα Σεπτέμβριο 2013, ενώπιον επιτροπής που αποτελείται από το διδακτικό προσωπικό του νηπιαγωγείου και δύο εκπροσώπους των παρευρισκόμενων γονέων και κηδεμόνων. Με βάση τη σειρά κλήρωσης γίνεται η εγγραφή στο νηπιαγωγείο, καθώς και η πλήρωση των κενών θέσεων που τυχόν θα δημιουργηθούν κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους.

 Κατ’ εξαίρεση και χωρίς κλήρωση εγγράφονται τα παρακάτω νήπια των δύο ηλικιών:

  α) Τα δίδυμα αδέρφια εφόσον έχει κληρωθεί ο ένας από αυτούς.

  β) Τα τέκνα πολυτέκνων.

  γ) Τα τέκνα των νηπιαγωγών που διδάσκουν στο νηπιαγωγείο και των άλλων εκπαιδευτικών που εργάζονται σε συστεγαζόμενα με το νηπιαγωγείο σχολεία.

  Η φοίτηση στο Νηπιαγωγείο, όσων νηπίων συμπληρώνουν στις 31 Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής ηλικία 5 ετών, είναι υποχρεωτική (Ν. 3518/06, ΦΕΚ 272/06 τ. Α΄).

P1060991

2 σχόλια στο “ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ 2013-14

Τα σχόλια είναι κλειστά.