ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΜΑΣ

ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΑΙΑΣ ΧΟΡΤΙΑΤΗ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΕΞΟΧΗΣ

Google Maps - Mozilla Firefox_2013-12-26_11-51-49 Google Maps - Mozilla Firefox_2013-12-26_11-51-00

Το χωριό Εξοχή συνδέεται με την ίδρυση και λειτουργία του νοσοκομείου Παπανικολάου.

Προς το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου ( 1918 ), στην σημερινή θέση του νοσοκομείου στην Εξοχή Ασβεστοχωρίου Θεσσαλονίκης, κατασκευάστηκαν από τον Βρετανικό Στρατό ορισμένα παραπήγματα για την επιτόπια νοσηλεία των τραυματιών.

Μετά την εγκατάλειψή τους από τον Βρετανικό Στρατό τα παραπήγματα, αυτά αποτέλεσαν την βάση για την ίδρυση από το Ελληνικό κράτος του “Νοσοκομείου Φυματιώντων”, που χρόνο με το χρόνο έφθασε να λειτουργεί σήμερα ως Νοσοκομείο Παπανικολάου.

Πολλοί ασθενείς του τότε Σανατορίου, θέλησαν να μείνουν στην περιοχή, λόγω του καλού κλίματος αλλά και για να είναι κοντά στο χώρο θεραπείας τους. Ετσι εγκαταστάθηκαν μόνιμα και με την πάροδο των χρόνων δημιουργήθηκε η Κοινότητα Εξοχής που σήμερα αποτελεί το Δημοτικό Διαμέρισμα Εξοχής του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη με περίπου 2000 κατοίκους. Εχει Δημοτικό Σχολείο που λειτουργεί ως 6θέσιο και Ολοήμερο Νηπιαγωγείο.

Το νηπιαγωγείο μας ιδρύθηκε το 1987, ως μονοθέσιο. Το 2003 έγινε ολοήμερο, αφού οι ανάγκες του χωριού αυξήθηκαν κατακόρυφα, παράλληλα με τον πληθυσμό του. Πολλές από τις χρονιές του λειτούργησε με 2 τμήματα ξεχωριστά: ένα κλασικό και ένα ολοήμερο. Τα τελευταία 5 χρόνια λειτουργεί ως ολοήμερο με μία έξοδο, δηλαδή έχει 25 μαθητές από τους οποίους μερικοί έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να παρακολουθούν το κλασικό και έτσι “αποχωρούν” στις 12: 30 μμ.

Ωστόσο, ο χώρος του και ο εξοπλισμός του φθάνουν να καλύψουν δύο αμιγή αυτόνομα τμήματα, γεγονός που θα αναβαθμίσει τη λειτουργία του. Η αυλή του Νηπιαγωγείου διαμορφώθηκε πριν από 3 χρόνια και είναι χρηστική και ασφαλής. Σήμερα λειτουργεί με δύο οργανικές θέσεις Νηπιαγωγών

  • Η διεύθυνση του Νηπιαγωγείου είναι: Ιουλιανού 2
  • Το τηλέφωνό μας : 2310358657
  • Το ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο είναι: mail@nip-exoch.thess.sch.gr