Στολίζουμε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο μας!!!

Έφτασαν και φέτος τα Χριστούγεννα και όλοι ετοιμαζόμαστε και στολίζουμε το σχολείο μας! Έτσι και φέτος όλοι μαζί.. εκπαιδευτικοί, ΕΕΠ και ΕΒΠ και τα παιδιά του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου στολίσαμε το δέντρο μας!!! Και του χρόνου να είμαστε καλά και όλοι σας με τις οικογένειες σας!!

Βιβλία σε ρόδες!

Έφτασε στο σχολείο μας η βαλίτσα με τα παραμύθια που κάνει ταξίδια σε πολλά σχολεία, με τη βοήθεια της Σχολικής Συμβούλου κα Μιχαηλίδου Βασιλικής και του υπεύθυνου σχολικών δραστηριοτήτων κ. Παρούτσα. Φέτος τα παραμύθια αφορούσαν τα συναισθήματα!! Με τα παιδιά τα διαβάσαμε και τα ζωγραφίσαμε!

Επίσκεψη στο 3ο Νηπιαγωγείο

Στα πλαίσια της συνέργασίας μας με τους μαθητές και τις εκπαιδευτικούς του συστεγαζόμενου 3ου Νηπιαγωγείου Καρπενησίου, πραγματοποιούμε επισκέψεις στο χώρο του σχολείου και κοινές δράσεις!

 

Εκπαιδευτική εκδρομή – Ημέρα χαράς!

Στα πλαίσια των δράσεων για τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας Ατόμων με Αναπηρία οι μαθητές του σχολείου μας συμμετείχαν μαζί με άλλα σχολεία της πόλης στην εκδήλωση για τα παιδιά που διοργάνωσε την Τετάρτη 29-11-2017 ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων Α.ΜΕ Α. Π.Ε. Ευρυτανίας με θέμα την διαφορετικότητα στο Κλειστό Γήπεδο του Δήμου Καρπενησίου. Οι μαθητές έπαιξαν παιχνίδια, συμμετείχαν σε εικαστικές δημιουργίες και χόρεψαν όλοι μαζί!

Στην παιδική χαρά όλοι περνάμε μια χαρά!

Στην παιδική χαρά του σχολείου μας περνάμε ευχάριστα και ξεπερνάμε τους φόβους και τους δισταγμούς γνωρίζοντας το σώμα μας και τις κινήσεις που μπορεί να κατφέρει!

px1 px2 px3

Συναισθήματα!!

Γνωρίζουμε και τα συναισθήματα. Ανακαλύπτουμε πότε νιώθουμε χαρά, λύπη, φόβο, θυμό, αγάπη και τα αναγνωρίζουμε και στους άλλους. Κολλάζ και ακροστοιχίδες με τα συναισθήματα βγαίνουν στην επιφάνεια σε συνεργασία με την ψυχολόγο την κ. Στέλλα!

IMG_20171025_103700 Συναισθήματα IMG_20171025_114711

Αισθήσεις!

Μετά τη γνωριμία με τα μέρη του σώματος ανακαλύπτουμε τις αισθήσεις! Το κουκλοθέατρο είναι μια δραστηριότητα πρωτόγνωρη που φαίνεται να αρέσει στα παιδιά. Η κυρία Αφή, Γεύση, Όραση, Όσφρηση και Ακοή έρχονται στην παρέα μας μαζί με τον κύριο Εγκέφαλο. Σε συνεργασία με την κοινωνική Λειτουργό τη κ. Μαρία ξεδιπλώνουμε τις ιστορίες!

κουκλοθεατρο IMG_20171020_091207 IMG_20171020_090537