Εκπαιδευτική επίσκεψη με το ΚΠΕ

Πραγματοποιήσαμε εκπαιδευτική επίσκεψη με το ΚΠΕ στο Κεφαλόβρυσο!!  Μαζί με τους μαθητές του 3ου Νηπιαγωγείου παίξαμε και διασκεδάσαμε! Περπατήσαμε στη φύση, είδαμε το ποτάμι και τη λίμνη, αγκαλιάσαμε τα πλατάνια!

Εκπαιδευτική επίσκεψη!!

Προσκεκλημένοι του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Ευρυτανίας πραγματοποιήσαμε επίσκεψη στο χώρο τους όπου παρακολουθήσαμε παραδοσιακούς χορούς από τον πολιτιστικό Σύλλογο «Παναγία» και χορέψαμε όλοι μαζί. Μαζί μας ήταν και αντιπροσωπεία μαθητών του 3ου Νηπιαγωγείου Καρπενησίου! Στο Τέλος δώσαμε στον Διευθυντή του Θεραπευτηρίου μια κάρτα που είχαν φτιάξει οι μαθητές και ευχηθήκαμε καλό καλοκαίρι!

Ευχαριστούμε πολύ το προσωπικό του Θεραπευτηρίου για την φιλοξενία και τη Θερμή τους υποδοχή.

Δραστηριότητες στην τάξη κ όχι μόνο!!

Παίζοντας στην τάξη επιτραπέζια παιχνίδια (εικόνες με αντίθετα κ βρίσκω τα όμοια καθώς και με σήματα κυκλοφοριακής αγωγής) αλλά και πηγαίνοντας στον κάδο ανακύκλωσης να πετάξουμε μπουκάλια!!

Οι Περιπέτειες του μικρού Σταγόνουλη

Με την βοήθεια καρτών που περιγράφουν τον κύκλο του νερού μέσα από τις περιπέτειες του μικρού Σταγονούλη, βάλαμε σε χρονολογική σειρά τα γεγονότα και με κολλάζ και ζωγραφική δημιούργησαν το μικρό Σταγονούλη!

 

Υγρό-στερεό-Αέριο

Μετά την εξάτμιση του νερού προχωρήσαμε στην στερεά μορφή του χρησιμοποιώντας φυσικά ένα παγάκι. Το πιάσαμε και το αφήσαμε σε ένα πιάτο να δούμε τι θα γίνει: α) μέχρι να φύγουμε και β) μέχρι την άλλη μέρα που θα ξαναέρθουμε σχολείο!

Στη συνέχεια χρησιμοποιώντας μια εργασία της Σουλτάνας Μάνεση χωρίσαμε αντικείμενα ανάλογα με τη φυσική τους κατάσταση.