Ο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΠΗΓΗ ΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

0

Συγγραφέας: ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΧΩΡΑΣ ΣΑΜΟΥ | Κατηγορία ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ | , στις 11-02-2013

Το νηπιαγωγείο μας συμμετείχε σε Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με θέμα “Ο Ηλεκτρονικός Υπολογιστής Πηγή Γνώσης και Δημιουργίας- Ασφαλής χρήση του Διαδικτύου”, στα πλαίσια Προγραμμάτων Δραστηριοτήτων Αγωγής Υγείας

Αφορμή για το σχέδιο εργασίας με θέμα: «Ο Η/Υ , πηγή γνώσης και δημιουργίας», ήταν η συζήτηση με το μικρό Γιωργάκη και η παρότρυνση του να γίνουμε «φίλοι» στο διαδικτυακό τόπο του «facebook».

Η συζήτηση μαζί του και στη συνέχεια με όλα τα νήπια του τμήματος μας έκανε να προβληματιστούμε για την έκταση που έχει πάρει η χρήση του Διαδικτύου και στις μικρότερες ηλικίες και το κατά πόσο αυτό γίνεται με ασφάλεια.

Η συζήτηση με τα νήπια, οι γνώσεις τους και οι απορίες τους σε συνδυασμό με τη μεγάλη άγνοια τους στους κινδύνους κατά τη χρήση του Διαδικτύου, μας προβλημάτισαν ιδιαίτερα και η θέληση και το μεγάλο ενδιαφέρον που έδειξαν τα νήπια για να ασχοληθούμε με το συγκεκριμένο θέμα μας οδήγησαν στην περαιτέρω διερεύνηση του και στην ανάπτυξη σχετικών δραστηριοτήτων.

Ως αποτέλεσμα του Προγράμματος ήταν η δημιουργία του Ιστολογίου του Νηπιαγωγείου μας στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

Περισσότερο σχετικά με τους στόχους, τις δραστηριότητες και την αξιολόγηση του προγράμματος μπορείτε να δείτε στην κατηγορία Σχέδια Εργασίας- Project

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση