Το Νηπιαγωγείο μας

ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Το σχολικό έτος 2022-2023 λειτουργούν στο Νηπιαγωγείο μας δύο πρωινά τμήματα, ένα ολοήμερο καθώς και τμήμα πρόωρης υποδοχής.

Το ωράριο λειτουργίας του Νηπιαγωγείου  μας διαμορφώνεται ως εξής:

  • το Βασικό Υποχρεωτικό Πρόγραμμα, αφορά όλα τα τμήματα και διαρκεί
    από τις 8:30 μέχρι τις 13:00 και
  • το Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα που διαρκεί από τις 13:00 μέχρι τις 16:00
  • η Πρόωρη Υποδοχή διαρκεί από 7:45 μέχρι 8:30 και αφορά μαθητές/τριες που είναι εγγεγραμμένοι στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα

Η υποδοχή μαθητών/τριών γίνεται από 7:45 έως 8:00 για το τμήμα Πρόωρης Υποδοχής και από 8:15 έως 8:30 για το Βασικό Υποχρεωτικό Πρόγραμμα.

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

Προϊσταμένη: Μωυσιάδου Ελένη- Νηπιαγωγός ΠΕ60

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός 1ου τμήματος: Κοκοζίδου Κατερίνα

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός 2ου τμήματος: Συροπούλου Γεωργία

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός ολοήμερου τμήματος: Μωυσιάδου Ελένη

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός Αγγλικών: Τσιτιρίδου Σταυρούλα

 

ΟΡΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ:
Η περιοχή των ορίων της Κοινότητας Αγίου Γεωργίου

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ

χωριό μας

Άγιος Γεώργιος – Ημαθίας

Πρόκειται για ένα από τα πιο μεγάλα και όμορφα χωριά του νομού Ημαθίας. Οι περισσότεροι από τους κατοίκους είναι αγρότες και ασχολούνται κυρίως με τα θερμοκήπια, αλλά και την καλλιέργεια δέντρων, κυρίως ροδάκινων.
Ο Άγιος Γεώργιος παλιά ονομάζονταν Γιάντσιστα ή Γιάννισα. Η Πηνελόπη Δέλτα το αναφέρει στο βιβλίο της “τα Μυστικά του Βάλτου”, με αυτό το όνομα, ως ένα παραλίμνιο χωριό. Μετά από μια μεγάλη πλημμύρα το 1935, το χωριό ξαναχτίστηκε, περίπου 3 χιλιόμετρα δυτικότερα και πήρε το όνομα του από την εκκλησία του παλιού χωριού.
Οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν την πολεοδομία του, το πάρκο και τις εκκλησίες του. Η κεντρική εκκλησία της κοίμησης της Θεοτόκου, πανηγυρίζει τον Αύγουστο. Εκτός από αυτήν υπάρχει και το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου, αλλά και ένα μοναδικό βυζαντινό μνημείο, το εκκλησάκι του Αγίου Αθανασίου το οποίο βρίσκεται βορειοανατολικά του χωριού και αποτελεί για τους κατοίκους μία πολιτισμική κληρονομιά.
Οι κάτοικοι τιμούν τα έθιμα και τις παραδόσεις ενώ παράλληλα φροντίζουν να τα προβάλλουν μέσα από αντίστοιχες εκδηλώσεις πολιτιστικών συλλόγων.