ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΣΧΑ

Οι άγιες μέρες του Πάσχα πλησιάζουν και το νηπιαγωγείο μας μπαίνει στους ρυθμούς και στις απαιτήσεις των ημερών. Οι  πασχαλινές μας δραστηριότητες μας βρίσκονται πλέον στην τελική ευθεία.

 Η πρώτη αναφορά είχε γίνει με την έναρξη της Σαρακοστής και την κατασκευή της που θα μας βοηθούσε να υπολογίσουμε το χρόνο που μας έμενε μέχρι το Μεγάλο Σάββατο. Παίρνοντας  αφορμή τα πόδια που κόβαμε κάθε Παρασκευή γνωρίσαμε το θέμα με το οποίο ασχολούταν η εκκλησία μας κάθε Κυριακή και διαπραγματευτήκαμε συναισθήματα ,όπως η ταπεινότητα και η συγχώρεση

.DSCN2442DSCN2443

Ακολουθούν δραστηριότητες για τα πασχαλινά έθιμα(τα κάλαντα του Λαζάρου, το βάψιμο των αβγών, την παρασκευή των τσουρεκιών, τις λαμπάδες, το σούβλισμα του αρνιού)και τον συμβολισμό τους. Θα βάψουμε τα δικά μας αβγά και θα φτιάξουμε τα δικά μας τσουρέκια.

DSCN2465DSCN2466

DSCN2471DSCN2474

Με τη χρήση του υπολογιστή και κατάλληλου εποπτικού υλικού γίνεται αναφορά στη διδασκαλία και  τα θαύματα του Χριστού, στην  ιστορία του Πάσχα, από την Ανάσταση του Λαζάρου ως την Ανάληψη του Χριστού. Ολοκληρώνουμε πάντα με τις κατασκευές μας

 

DSCN2468DSCN2447DSCN2464

Όλα αυτά γίνονται αποσκοπώντας να ξεκινήσουν τα παιδιά μας τις διακοπές τους με διάθεση και δίψα να ακούσουν ,να δουν και να ζήσουν αυτές τις άγιες μέρες έχοντας αποκτήσει περισσότερες γνώσεις , απορίες και διάθεση να τις συζητήσουν με όλους εμάς ,για να μας αγγίξουν  με την αθωότητα τους και να μας χαρίσουν αυτό που υπάρχει μέσα στην δική τους αγνή και καθαρή ψυχή .Νηπιαγωγοί και  νήπια σας ευχόμαστε Καλό Πάσχα .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *