Οικολογικά σχολεία-οικοκώδικας

Το σχολείο μας συμμετέχει στο διεθνές δίκτυο Οικολογικά Σχολεία. Τη σχολική χρονιά 2020-21 ασχοληθήκαμε με τις εξής θεματικές ενότητες: Αειφόρο σχολείο, Θάλασσες και ακτές και  Ποιότητα ζωής (υγιεινή- διατροφή). Στα πλαίσια των παραπάνω θεματικών ενοτήτων δημιουργήθηκαν δυο οικοκώδικες. Ο οικοκώδικας είναι  ένα σύνολο κανόνων περιβαλλοντικής συμπεριφοράς στο σχολείο και στο σπίτι.Ο οικοκώδικας αποδεικνύει με σαφή και ευρηματικό τρόπο, τη δέσμευσή του σχολείου για τη βελτίωση των περιβαλλοντικών επιδόσεων του στα επιλεγμένα θέματα. (περισσότερα…)

Τι ζητούσε μια φορά η αλεπού στη ρεματιά;(Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας)

Τι ζητούσε μια φορά η αλεπού στη ρεματιά;

Το παραμύθι του Κώστα Μάγου, μας μαθαίνει την αξία της Εθελοντικής αιμοδοσίας. Η Μαριλού η αλεπού ξεκίνησε βράδυ για τη ρεματιά να κυνηγήσει γιατί πεινούσε. Ήταν άνοιξη και το λιβάδι ήταν γεμάτο αγριολούλουδα. Μύρισε τα λουλούδια, χαιρέτησε το Γρηγόρη το Λαγό και σχεδόν είχε φτάσει όταν η μυρωδιά ενός ξεχωριστού μεζέ την έκανε να την ακολουθήσει και να πιαστεί…… σε παγίδα. Η Μαριλού χρειάζεται αίμα για να σωθεί η ζωή της και η ουρά της. Όλα τα ζωάκια τρέχουν να την βοηθήσουν και να δώσουν αίμα. Ιδρύουν σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών και μας μαθαίνουν μέσα από το βιβλίο τις αξίες της αλληλοβοήθειας, του εθελοντισμού και της προσφοράς. (περισσότερα…)

Επιστροφή στο σχολείο…..με ασφάλεια!

Επιστρέφουμε στο σχολείο με self test. Εκδόθηκε η σχετική ΚΥΑ:

file:///C:/Users/nip-Ag-Dim/Downloads/document_17_1%20(1).pdf

Τα self test θα τα  προμηθεύονται οι γονείς από τα φαρμακεία τις καθημερινές. Σε ανήλικους κάτω των 13 ετών το τεστ θα διενεργείται από τους γονείς/κηδεμόνες. (περισσότερα…)

Πασχαλινές δημιουργίες

Οι πασχαλινές μας δημιουργίες έγιναν εξ αποστάσεως αφού και τη φετινή χρονιά τα σχολεία ήταν κλειστά. Όλες οι εργασίες των παιδιών συγκεντρώθηκαν σε  ένα e-book με  την εφαρμογή bookcreator το οποίο μπορείτε να ξεφυλλίσετε παρακάτω αφού πατήσετε πάνω στην εικόνα.

«Ο Ψεματούρης»

1 Απριλίου με τον «Ψεματούρη» της Γιολάντας Τσορώνη Γεωργιάδη. Τα παιδιά άκουσαν την ιστορία και εικονογράφησαν το ψέμα του μήνα των γενεθλίων τους. Κατασκευάσαμε και τον Πινόκιο με ανακυκλώσιμα υλικά. 

 

 

 

Παγκόσμια ημέρα ελεύθερου παιχνιδιού-3 Φεβρουαρίου 2021

«Μπορείτε να ανακαλύψετε περισσότερα για ένα άτομο σε μια ώρα παιχνιδιού παρά σε ένα χρόνο συνομιλίας.»(Πλάτωνας).                                                                                                                                                                            Συμμετείχαμε στην Παγκόσμια ημέρα ελεύθερου, μη δομημένου παιχνιδιού 3 Φεβρουαρίου 2021. Παίξαμε, γελάσαμε, χαρήκαμε, διασκεδάσαμε στις γωνιές της τάξης μας και στην αυλή.  (περισσότερα…)

Χριστούγεννα 2020

Με τα σχολεία κλειστά οι μικροί μας μαθητές μέσω της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης δημιούργησαν Χριστουγεννιάτικα δέντρα,κάρτες,ζωγραφιές,έπαιξαν,πειραματίστηκαν,τραγούδησαν. Σύμμαχοί μας στην προσπάθεια οι γονείς μας που βοήθησαν αποτελεσματικά.Παρουσιάζουμε το αποτέλεσμα της συνεργασίας μας με τα παιδάκια μας και τους γονείς τους στο βίντεο που ακολουθεί.

Κι ένα βίντεο με τις ζωγραφιές των παιδιών.

Δημιουργήθηκαν επίσης και δυο Padlet, ένα με ψηφιακά παιχνίδια και ένα με παιδικές ταινίες και τραγούδια τα οποία αφιερώνουμε στα παιδάκια μας.

Made with Padlet

Made with Padlet

Οι δραστηριότητες μας σε μια διαδραστική αφίσα μαζί με τις ευχές των παιδιών.