Γνωριμία με το σχολείο μας!

Σας καλωσορίζουμε στο ιστολόγιο μας! Μέσα από εδώ, μας δίνεται η ευκαιρία να σας δείξουμε την απίστευτη όρεξη για μάθηση που έχουμε εμείς οι μικροί Ηρακλειανοί. Όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς θα σας ενημερώνουμε για τα θέματα που μας απασχόλησαν και για τις γνώσεις που ανακαλύψαμε … απολαύστε τες μαζί μας!!

Zώα της Θάλασσας

Μετά  την υλοποίηση του προγράμματος «Προστασία του περιβάλλοντος-Καθαρές θάλασσες», μας γεννήθηκε η απορία τι ακριβώς υπάρχει μέσα στη θάλασσα… υπάρχουν ζώα; υπάρχουν φυτά; υπάρχουν ψάρια;;;

Αφού συζητήσαμε για δικές εμπειρίες με τα ζώα της θάλασσας είπαμε  ο καθένας τι έχει δει από κοντά. Στη συνέχεια παρακολουθήσαμε εκπαιδευτικό dvd με τα πλάσματα της θάλασσας και εκεί συνειδητοποιήσαμε ότι

 » Διαβάστε όλο το άρθρο

Ομαλή μετάβαση νηπίων στο δημοτικό σχολείο

Η μετάβαση είναι μια πολύπλοκη διαδικασία, κατά την  οποία το παιδί εγκαταλείπει το οικείο περιβάλλον του νηπιαγωγείου και μετακινείται στο καινούργιο περιβάλλον του δημοτικού σχολείου, το οποίο έχει τους δικούς του κανόνες λειτουργίας και οι οποίοι διαφέρουν  αρκετά από τους κανόνες του νηπιαγωγείου. Το παιδί οφείλει να προσαρμοστεί γρήγορα σε πολλές αλλαγές ταυτόχρονα.

Οι αλλαγές

 » Διαβάστε όλο το άρθρο

Έντομα-Μέλισσα-Πεταλούδα

Τα έντομα αποτελούν ένα θέμα με μεγάλο ενδιαφέρον για τους μικρούς εξερευνητές. Ο μεγάλος πληθυσμός των ειδών των εντόμων, καθώς και η ιδιομορφία κάθε εντόμου, ενθουσιάζουν  τα παιδιά… κάθε ηλικίας! Πόσο μάλλον για μας που ζούμε στην αγαπημένη μας Ηρακλειά , ένα νησί με φυσικό πλούτο και δυνατότητες εξερεύνησης.