Γιορτή Λήξης Σχολικού Έτους 2018-2019

Αποτέλεσμα εικόνας για ΧΟΡΟΙ

 

Οι μαθητές και οι μαθήτριες

του 5ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού σας προσκαλούν

στη Γιορτή Λήξης με θέμα:

«Ταξίδι στην Παράδοση: 

Χοροί και τραγούδια του τόπου μας».

Η γιορτή θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28 Μαϊου 2019 στο Κηποθέατρο του Δήμου Παπάγου στις 19:30.

Σας περιμένουμε!

ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΠΟΥ ΚΡΥΩΝΕ

Λίγα λόγια για το βιβλίο
«Το άγαλμα που κρύωνε», μια ιστορία στα όρια πραγματικότητας και φαντασίας, πραγματεύεται ένα πολύ επίκαιρο θέμα σήμερα: την προσφυγιά. Μέσα από τις περιπέτειες του μικρού μαρμάρινου αγοριού, φωτίζει με ευαισθησία τη νοσταλγία που νιώθουν οι πρόσφυγες για τις πατρίδες που αναγκάστηκαν να χάσουν και τη λαχτάρα που έχουν να επιστρέψουν εκεί, ενώ δεν παραλείπει να τονίσει την αξία της αληθινής φιλίας και της αποδοχής των προσφύγων στα νέα περιβάλλοντα που εκείνοι καλούνται να ζήσουν.

 

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Οι μαθητές της ΣΤ΄ Τάξης χωρισμένοι σε ομάδες δημιουργούν εικονογραφημένες ιστορίες.

ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα «ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ» παρουσίασε στην ΣΤ΄Τάξη η παιδαγωγός, εμψυχώτρια και συγγραφέας Aλέκα Βαρβαρέσου.
Το πρόγραμμα βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Serres Alain.

Οι μαθητές έπαιξαν παιχνίδια λόγου, μνήμης, παρατηρητικότητας και μοιράστηκαν τις αγωνίες του συγγραφέα.


Κοιτάζοντας τη Γη από ψηλά, κατάλαβα πως η ζωή πάνω της βρισκόταν παντού και συνιστούσε ένα σύνολο που βρισκόταν σε συνεχή εξέλιξη. Το δάσος, το ποτάμι, η έρημος, το παγόβουνο, το νησί, το βουνό και ο ωκεανός, όλα αυτά συνυπάρχουν. Το φλαμίνγκο των αλμυρών λιμνών της Αφρικής ή η αρκούδα των παγωμένων πολικών εκτάσεων συγκατοικούν σ αυτήν μαζί με μας, τους ανθρώπους. Κάθε μέρα φυτά, ζώα και άνθρωποι δίνουν μια νέα μορφή στη Γη. Είναι αυτή η μυθική κίνηση της ζωής που συνεχώς με συγκινεί σε κάθε μου ταξίδι, όπως και στην πρώτη μου πτήση».

Εναέριες φωτογραφίες που αποκαλύπτουν την ομορφιά και τις οδύνες του πλανήτη. Σχέδια και λέξεις γεμάτες ευαισθησία επικεντρώνονται στην ανθρώπινη ύπαρξη και ανοίγονται στο όνειρο. Μέσα από τις σελίδες αυτού του βιβλίου αναγεννάται ένας άλλος κόσμος, φυσικός και αδελφωμένος.
Στο τέλος του βιβλίου επεξηγούνται 100 λέξεις-κλειδιά της αειφόρου και αλληλέγγυας ανάπτυξης.