Αγαπητοί φίλοι και συνάδερφοι,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι μόλις κυκλοφόρησε ένα ολοκληρωμένο βοήθημα για τη διδασκαλία του μαθήματος «Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον» σε μορφή e-book. Το ηλεκτρονικό αυτό βιβλίο διατίθεται δωρεάν ενώ αποτελείται από τριάντα τέσσερα (34) φυλλάδια θεωρίας και ασκήσεων και έντεκα (11) επαναληπτικά τεστ, που καλύπτουν με ολοκληρωμένο τρόπο την ύλη αλλά και τους διδακτικούς στόχους του μαθήματος.

BookAeppNew

Τίτλος: Ολοκληρωμένο Βοήθημα για το μάθημα «Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον».
ISBN:  978-960-93-8104-8
Σελίδες: 145
1η Έκδοση: Απρίλιος 2016
Τιμή: Δωρεάν (σε μορφή e-book)

Τα φυλλάδια ασκήσεων, τα οποία έχουν μέγεθος από δύο έως τέσσερις σελίδες, είναι σχεδιασμένα ώστε να καλύπτουν όλη την ύλη του μαθήματος και αποτελούνται συνήθως από τα εξής μέρη:

  1. Ένα αρχικό μέρος όπου παρουσιάζεται η θεωρία του μαθήματος μ’ ένα σύντομο και κατανοητό τρόπο,
  2. Ένα δεύτερο μέρος που περιλαμβάνει ερωτήσεις κατανόησης όπως π.χ. ερωτήσεις σωστού – λάθους, ερωτήσεις αντιστοίχισης, ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής και ερωτήσεις ανάπτυξης,
  3. Ένα τρίτο μέρος με ασκήσεις στις οποίες οι μαθητές καλούνται να γράψουν μικρά κομμάτια κώδικα. Κάθε άσκηση αποτελείται από τον αριθμό της άσκησης, την εκφώνηση, βοήθεια σχετική με την άσκηση και χώρο για να γραφεί η λύση.
  4. Ένα τέταρτο μέρος που περιλαμβάνει προγράμματα τα οποία καλούνται οι μαθητές να γράψουν. Τα προγράμματα αυτά, στα αρχικά φυλλάδια ασκήσεων, είναι μισοτελειωμένα με στόχο να ενθαρρύνουν και να βοηθήσουν το μαθητή στη συγγραφή των προγραμμάτων. Με την πάροδο όμως του χρόνου οι μαθητές καλούνται να γράψουν ολόκληρα τα προγράμματα.

Τα επαναληπτικά τεστ έχουν μέγεθος δύο σελίδων και είναι σχεδιασμένα ώστε να προσομοιάζουν τη δομή των θεμάτων που πέφτουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις αλλά και να μπορούν να υλοποιηθούν από τους μαθητές σε χρονική διάρκεια μίας διδακτικής ώρας. Να σημειωθεί ωστόσο ότι ορισμένα επαναληπτικά τεστ δεν περιλαμβάνουν πολλές θεωρητικές ασκήσεις επειδή δεν επαρκεί ο χρόνος για την υλοποίηση τους.

Η ύλη της Α’ έκδοσης του βιβλίου αντιστοιχεί στην ύλη που διδασκόταν στην Τεχνολογική Κατεύθυνση της Γ’ Λυκείου έως το σχολικό έτος 2014-2015. Ωστόσο το μεγαλύτερο μέρος του (30 από τα 34 φυλλάδια ασκήσεων) μπορεί να χρησιμοποιηθεί, χωρίς αλλαγές, και για τη διδασκαλία του μαθήματος από το σχολικό έτος 2015-2016. Ελπίζουμε μέχρι τις αρχές του σχολικού έτους 2016-2017 να είμαστε έτοιμοι να δημοσιοποιήσουμε και τη Β’ έκδοση που θα καλύπτει πλήρως τη νέα ύλη.

 

Για περισσότερες πληροφορίες αλλά και για να κατεβάσετε το ολοκληρωμένο βοήθημα επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://blogs.sch.gr/bookaepp/.

 

Για οποιαδήποτε πληροφορία είμαστε στη διάθεση σας.

 

Ευχαριστούμε πολύ

 

Οι Συγγραφείς

Σαρημπαλίδης Ιωάννης

Μιχαηλίδης Νικόλαος

Μισαηλίδης Άνθιμος