Οι Σχολικοί Σύμβουλοι Πληροφορικής σας προτείνουν τη συμμετοχή σας στην “Εβδομάδα Πληροφορικής: Ωρα Κώδικα”   μια εκπαιδευτική εβδομάδα για την Επιστήμη Η/Υ  & Πληροφορικής που διοργανώνουμε 9-15 Δεκεμβρίου 2013 στην Ελλάδα και τη δράση  «Ώρα Κώδικα» διεθνώς.

Αυτή την χρονιά το Code.org υλοποιεί την «Ώρα Κώδικα» στο πλαίσιο των ετήσιων εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στηνΕκπαιδευτική εβδομάδα για την επιστήμη των Η/Υ & Πληροφορικής. H δράση αυτή αποσκοπεί στο να παροτρύνει οποιονδήποτε να δει ότι μπορεί να αποκτήσει βασικές γνώσεις γύρω από την επιστήμη της πληροφορικής με το σύνθημα «όλοι μπορούν» και να αναπτύξουν ικανότητες δημιουργικότητας και καινοτομίας.

Στις μέρες μας, είμαστε «περικυκλωμένοι» από την τεχνολογία. Σήμερα όλο και περισσότεροι μαθητές έχουν τα δικά τους έξυπνα τηλέφωνα και tablets αλλά παρόλα αυτά πολύ λίγοι γνωρίζουν πως πραγματικά λειτουργούν αυτές οι συσκευές. Οι απλές επιστημονικές δραστηριότητες με την χρήση υπολογιστών μπορούν να καλλιεργήσουν την δημιουργικότητα και τις ικανότητες  επίλυσης προβλημάτων. Με την πρόωρη απόκτηση υπολογιστικής σκέψης, οι μαθητές μπορούν να θεμελιώσουν την επιτυχία στην μελλοντική επαγγελματική τους διαδρομή.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: http://cseduweek.wordpress.com

Δείτε και το πολύ καλό εισαγωγικό βίντεο με ελληνικούς υπότιτλους

Κάντε κλικ στην εικόνα για να μεταφερθείτε στις δραστηριότητες

code.org-learn2

 

Σύνδεσμος: http://csedweek.org/learn2