Στις 7 Φεβρουαρίου στις 11:00 στο 1ο Δημοτικό Μουδανιών πραγματοποιήθηκε συνάντηση στρογγυλής τράπεζας για θέματα Σύγχρονης και Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης με τη βοήθεια του Διευθυντή του 1ου Δημοτικού Μουδανιών κου Στυλιανού Μαυρόπουλου τον οποίο και ευχαριστούμε ιδιαίτερα, για την πολλή ζεστή του φιλοξενία και τη διάθεση της αίθουσας της βιβλιοθήκης μαζί με τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Σε ένα θαυμάσιο κλίμα, έγινε από τους συμμετέχοντες (λίστα πιο κάτω) συζήτηση γνωριμίας των δράσεων Σύγχρονης Τηλεκπαίδευσης που γίνονται στο νομό μας από τους Σύμβουλους Α/θμιας Εκπαίδευσης και στη συνέχεια παρουσιάσθηκαν υλοποιημένες δράσεις Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης από τους παρόντες Εκπαιδευτικούς, καθώς και περιγραφή διαφορετικών υλοποιήσεων και χρήσεων. Επίσης έγινε συζήτηση για τις εκπαιδευτικές ανάγκες οι οποίες μπορούν να καλυφθούν με τις δράσεις αυτές και αναφέρθηκαν τρόποι αξιοποίησής τους. Στη συνέχεια έγινε αναφορά στα διάφορα λογισμικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και αναφέρθηκαν πλεονεκτήματα από τη χρήση καθενός από αυτά, καθώς και απαιτήσεις σε υλικό και λογισμικό για τη φιλοξενία τέτοιων υπηρεσιών.

Τέλος συζητήθηκαν πιθανές δράσεις που μπορούν να οργανωθούν προκειμένου να γίνει διάχυση των γνώσεων στους εκπαιδευτικούς του Νομού Χαλκιδικής. Συμφωνήθηκε η οργάνωση καταρχήν ενός δια ζώσης εργαστηρίου (workshop) για Εκπαιδευτικούς του Νομού Χαλκιδικής με σκοπό την αξιοποίηση μορφών σύγχρονης και ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης στη διδακτική πράξη.

Σύντομα θα ανακοινωθεί πρόσκληση περιορισμένου αριθμού εκπαιδευτικών για συμμετοχή στο workshop

Στη συνάντηση συμμετείχαν (μετά από εκδήλωση ενδιαφέροντος σε ανοικτή και δημόσια πρόσκληση του Υπ. ΠΛΗΝΕΤ) :

οι Εκπαιδευτικοί
Νίκος Μιχαηλίδης (Υπ. Πληροφορικής στο 1ο Δημοτικό Μουδανιών)
Βασίλης Μισαηλίδης (Διευθυντής στο Δημοτικό Ολύνθου)
Φίλιππος Στεφανίδης (Διευθυντής στο Δημοτικό Γαλάτιστας)
Χρήστος Βαγιάννης (Δάσκαλος στο Δημοτικό Σημάντρων)
Χρήστος Μαλλιαράκης (Υπ. Πληροφορικής στα εκπ/ρια Μαντουλίδη)

οι Σχολικοί Σύμβουλοι Α/θμιας
Απόστολος Παρασκευάς (3ης Εκπ/κης Περιφέρειας)
Βαγγέλης Κελεσίδης (2ης Εκπ/κης Περιφέρειας)
Γιώργος Μπότσας (1ης Εκπ/κης Περιφέρειας – δεν μπόρεσε να παρευρεθεί τελικά)

ο Σύμβουλος Φιλολόγων Χαλκιδικής
Γεωργιάδης Μιχάλης

και ο Υπ. ΠΛΗ.ΝΕ.Τ.
Βασίλης Στεφανίδης

Η Επιμορφωτική Συνάντηση έγινε σύμφωνα με την έγκριση του Διευθυντή Αθμιας (Φ.15/347α/30-01-2013) Εκπαίδευσης Ν. Χαλκιδικής κου Μυλωνά Ιωακείμ

Αναδημοσίευση από το ΚΕΠΛΗΝΕΤ Ν. Χαλκιδικής