Μετά την μεγάλη επιτυχία του Google ArtProject, (διαβάστε εδώ παλαιότερη μου ανάρτηση) είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω την έναρξη λειτουργίας του Artsteps: ενός διαδικτυακού περιβάλλοντος που δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να δημιουργήσουν και να περιηγηθούν εικονικά σε τρισδιάστατους χώρους τέχνης.

Το Artsteps απευθύνεται σε καλλιτέχνες και καλλιτεχνικούς οργανισμούς καθώς και σε κάθε φίλο της τέχνης, ερασιτέχνη ή επαγγελματία δημιουργό. Επιτρέπει τη δημιουργία ρεαλιστικών τρισδιάστατων χώρων για την ψηφιακή αποτύπωση εικονικών εκθέσεων, συμβατικών και μη. Στις εικονικές αυτές εκθέσεις μπορούν να προβάλλονται δισδιάστατα εκθέματα (λ.χ. πίνακες ζωγραφικής και φωτογραφίες), τρισδιάστατα εκθέματα (λ.χ. γλυπτά και μικρές εγκαταστάσεις) καθώς και video.

Η κατασκευή και περιήγηση των εκθέσεων του Artsteps γίνεται μέσα από έναν απλό web browser, χωρίς την ανάγκη για εγκατάσταση ειδικού εξοπλισμού ή λογισμικού. Όλες οι εκθέσεις παρουσιάζονται μέσα από την ιστοσελίδα του Artsteps. Επιπλέον, κάθε έκθεση μπορεί να ενσωματωθεί σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα ή blog. Οι επισκέπτες των εκθέσεων μπορούν να σχολιάζουν και να ψηφίζουν τις αγαπημένες τους εκθέσεις καθώς και να τις ‘μοιράζονται’ σε δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα.

Χρησιμοποιώντας ένα εύχρηστο εργαλείο για το σχεδιασμό και τη δημιουργία εικονικών εκθέσεων, το Artsteps φέρνει ένα νέο παράθυρο πρόσβασης στην τέχνη μέσα από το διαδίκτυο. Οι χρήστες, όπου και αν βρίσκονται, έχουν τη δυνατότητα να φανταστούν, να σχεδιάσουν ή απλά να επισκεφθούν εκθέσεις από την οθόνη του υπολογιστή τους.

Να σημειωθεί ότι η εφαρμογή ArtSteps είναι δημιουργία της ελληνικής εταιρείας Dataverse ΕΠΕ, μια εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού με παρουσία στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Δείτε παρακάτω τρία βίντεο τα οποία παρουσιάζουν τις δυνατότητες της εφαρμογής: Artsteps.

Εφαρμογές στην Εκπαίδευση

Η διαδικτυακή εφαρμογή Artsteps, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα μαθήματα Ιστορίας και Καλλιτεχνικών επιτρέποντας τους μαθητές να δημιουργήσουν τη δική τους εικονική έκθεση τέχνης.

Σύνδεσμος: http://www.artsteps.com/