To Animoto είναι μια web 2.0 εφαρμογή, που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε εκπληκτικές βίντεο-παρουσιάσεις για να μοιραστείτε τις φωτογραφίες σας με εντυπωσιακά εφέ κίνησης συνοδευόμενες από το αγαπημένο σας τραγούδι.

Δεν απαιτεί τίποτα πέρα από βασικές γνώσεις χρήσης υπολογιστή και υπομονή λίγων και μόνο λεπτών. Το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει!

Βασικό πλεονέκτημα του Animoto, πέρα από την ευκολία της χρήσης του, είναι το ότι η εναλλαγή των εικόνων συντονίζεται με τον ρυθμό της μουσικής που έχετε επιλέξει, κάνοντας το τελικό αποτέλεσμα να μοιάζει απόλυτα επαγγελματικό.

Τρόπος χρήσης

  1. Για να δημιουργήσετε το δικό σας video επιλέγετε πρώτα τις φωτογραφίες που θέλετε να ενσωματώσετε και τις ανεβάζετε από τον υπολογιστή σας ή από κάποιο website όπως τα Flickr, Facebook, SmugMug, Picasa, Photobucket, κτλ.
  2. Μετά επιλέγετε τη σειρά εμφάνισης των φωτογραφιών και σε ποιες απ’ αυτές θέλετε να δώσετε περισσότερη έμφαση. Αν θέλετε έχετε τη δυνατότητα να προσθέσετε τους δικούς σας τίτλους.
  3. Τέλος ανεβάζετε το μουσικό κομμάτι με το οποίο θα επενδύσετε το video ή επιλέγετε ένα από την υπάρχουσα πλούσια μουσική συλλογή της εφαρμογής.

Αμέσως μόλις ολοκληρωθεί το video μπορείτε να το παρακολουθήσετε. Αν σας αρέσει μπορείτε να στείλετε τη διεύθυνσή του με e-mail, να το ενσωματώσετε σ website ή το blog σας και να το ανεβάσετε στο YouTube. Έχετε τη δυνατότητα να δημιουργήσετε την ίδια παρουσίαση ξανά με διαφορετικά εφέ, αυτόματα ή με τη δική σας παρέμβαση. Όλη η διαδικασία για την παραγωγή του video γίνεται μέσα από τον web browser.

Βίντεο Παρουσίασης
Δείτε και ένα video με τις δυνατότητες που σας παρέχει το Animoto:


Το Animoto στη δωρεάν του έκδοση σας επιτρέπει να δημιουργήσετε video slildeshows διάρκειας 30 δευτερολέπτων τα οποία μπορείτε να μοιραστείτε online αλλά όχι να τα κατεβάσετε στον υπολογιστή σας. Για να δημιουργήσετε και να κατεβάσετε απεριόριστα video διάρκειας μέχρι 10 λεπτών θα χρειαστεί να πληρώσετε 30$ για συνδρομή ενός έτους στην υπηρεσία.


Εφαρμογές στην Εκπαίδευση

Εκτός όμως από ένα εργαλείο δημιουργίας παρουσιάσεων, το Animoto προφέρει δυνατότητες που μπορεί να χρησιμοποιήσει ένας εκπαιδευτικός. Οι δυνατότητες προσφέρονται από το Animoto for Education. Δείτε το παρακάτω video για περισσότερα:

Αυτή την περίοδο, χρησιμοποιώ το Animoto στο μάθημα Εφαρμογές Πληροφορικής της Α΄ Λυκείου και σκοπεύω να αφιερώσω 2 διδακτικές ώρες (εγγραφή στην υπηρεσία, παρουσίαση και εκμάθηση της εφαρμογής και τέλος υλοποίηση ενός βίντεο). Μόλις οι μαθητές ολοκληρώσουν τα σκηνοθετικά τους αριστουργήματα, θα τα ανεβάσω στο blog  για να τα θαυμάσετε…

🙂

Ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.animoto.com