Στη σελίδα Voki υπάρχει μια δωρεάν υπηρεσία που επιτρέπει τους εκπαιδευτικούς να δημιουργήσουν χαρακτήρες που ομιλούν και να τους ενσωματώσουν στο blog τους ή σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Δείτε το προσωπικό μου Voki, που δημιούργησα για να το ενσωματώσω στην δεξιά παράπλευρη μπάρα αυτού του blog! 🙂

Επισκεφτείτε την σελίδα www.voki.com, και δημιουργήστε το δικό σας Voki.

Η πραγματική αξία όμως του Voki, είναι η αξιοποίηση του μέσα στην τάξη, έτσι ώστε να κινήσουν το ενδιαφέρον, να δώσουν κίνητρα και να διδάξουν τους μαθητές μας. Οι μαθητές μπορούν επίσης να δημιουργήσουν το δικό τους Voki και να το χρησιμοποιήσουν σε εργασίες ή στο blog τους.


Οδηγοί Χρήσης

Δείτε στην συνέχεια μια παρουσίαση και ένα βίντεο που παρουσιάζουν τις λειτουργίες της υπηρεσίας και πως να φτιάξετε ένα Voki.

VokiView more presentations from digitalmaverick.και

Εφαρμογές στην Εκπαίδευση

  • Οι μαθητές μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Voki για να δημιουργήσουν μια παρουσίαση για την τάξη τους, να ηχογραφήσουν ένα μήνυμα και να δημιουργήσουν ένα avatar του εαυτού τους.
  • Οι μαθητές επικοινωνούν και συνεργάζονται με τους συμμαθητές τους ή/και με άλλους μαθητές σε άλλα σχολεία, με την ανταλλαγή των ηχογραφημένων μηνυμάτων.
  • Οι μαθητές ξενόγλωσσων μαθημάτων μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα Voki, για να “μιλήσουν” την ξένη γλώσσα σε δραστηριότητες παιξίματος ρόλων.
  • Ο καθένας μπορεί να τα χρησιμοποιήσει ως σύντομο “δελτίο ειδήσεων”.
  • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εισαγωγή σε ηλεκτρονικά portfolia μαθητών.
  • Σαν μια “αυθεντική” ξενόγλωσση εμπειρία, οι μαθητές γράφουν, διαβάζουν, διορθώνουν και μιλάνε σε κοινό.
  • Οι καθηγητές ξενόγλωσσων μαθημάτων μπορούν να ηχογραφήσουν την προφορά ή το λεξιλόγιο ως βοήθεια προς τους μαθητές τους.


Αληθινή Ιστορία

Τέλος, δείτε ένα βίντεο με μια πραγματική ιστορία από μια ομάδα εκπαιδευτικών στη Μεγάλη Βρετανία, που προσπάθησε να παρακινήσει τους μαθητές στο μάθημα των ισπανικών χρησιμοποιώντας το Voki. Αποτέλεσμα; Τα παιδιά αγάπησαν το Voki!

Δείτε το βίντεο στο τηλεοπτικό κανάλι στη Μεγάλη Βρετανία.


(κάντε κλικ για να μεταφερθείτε στην ιστοσελίδα με το video)