4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού _ Το 2ο ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης συμμετέχει…

 Σας  προσκαλούμε στις εκπαιδευτικές & αθλητικές εκδηλώσεις που  διοργανώνει  το 20  ΓΕΛ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ, με αφορμή την 4η  Πανελλήνια ημέρα  σχολικού αθλητισμού, τη Δευτέρα  2 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 8:45  στη σχολική μας μονάδα.afisa ATHLITIKI HMERA 2ο gel

(ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ)

  Το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, αναγνωρίζοντας τη «παρεμβατική δυναμική» του Σχολικού Αθλητισμού, της Άθλησης και της Δια Βίου Άσκησης στην ισόρροπη ψυχοκινητική ανάπτυξη του μαθητικού πληθυσμού της χώρας, θεσμοθέτησε την  Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου κάθε σχολικού έτους.

 Η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού συνδέεται με κεντρικό «θεματικό άξονα» ευρύτερου μαθησιακού/συμπεριφορικού πεδίου που υλοποιείται βιωματικά μέσα από το Σχολικό Αθλητισμό καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους.
  Στόχος της συγκεκριμένης  ημέρας  είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετέχουν στις διάφορες δράσεις, να αποκομίσουν τα ιδιαίτερα στοιχεία της ευρύτερης Παιδείας, που ο Αθλητισμός δύναται να προσφέρει μέσω της συμμετοχής, της προσπάθειας, του συναγωνισμού και της προσωπικής υπέρβασης.
 Στην 4η  Πανελλήνια Ημέρα σχολικού Αθλητισμού που φέτος έχει ως κεντρικό σύνθημα: «ΑΘΛΟΥΜΑΙ –ΧΑΡΑΖΩ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» οι μαθητές και μαθήτριες των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις/δραστηριότητες εντός και εκτός των σχολικών μονάδων. Επιδίωξη  μέσω της συγκεκραμένης  εκπαιδευτικής  παρεμβάσεις είναι η  προβολή   της  άσκησης και του αθλητισμού , δημιουργώντας τις  προϋποθέσεις εκείνες  για την προαγωγή της  υγείας , τη  διαμόρφωση της προσωπικότητας και της ψυχοσωματική ανάπτυξης των  μαθητών.

  Αυτό και μόνο αποτελεί  το μεγαλύτερο  και ουσιαστικότερο  «έπαθλο» ενασχόλησης  με τον αθλητισμό και τα σπορ  γενικότερα.

  Στο παραπάνω πλαίσιο  οι δράσεις που θα λάβουν χώρα στη σχολική μας  μονάδα  αγγίζουν ένα ευρύ κινητικό , ψυχοσωματικό  και κινη-αισθητικό εύρος που αναδεικνύει και προάγει  την αξία και τη χαρά της συμμετοχής, χωρίς ιδιοτελή κίνητρα  και  με  ίσες ευκαιρίες  για όλους!

Ο  Διευθυντής του σχολείου

 ΠΟΥΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 9:00          ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ

–                 ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΘΗΤΩΝ  ( ΠΡΟΑΥΛΙΟΣ   ΧΩΡΟΣ)

  • XAIΡΕΤΙΣΜΟΣ  Δ/ΝΤΗ  &  ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ    ΦΟΡΕΩΝ

    9:45                  ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ  ΣΕ  ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ  ΟΜΑΔΕΣ – ΔΡΑΣΕΙΣ

  1η   ΔΡΑΣΗ:.   ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ  ΜΕ ΜΗΝΥΜΑΤΑ  ΣΤΟΝ  ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΧΩΡΟ

  2η   ΔΡΑΣΗ:    ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΗ   ΦΥΣΗ  (ΠΑΡΚΟ  ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ / ¨ΕΓΝΑΤΙΑ¨)                 

  3η  ΔΡΑΣΗ:    ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ  ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ  ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ  ( ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ)  

 4η ΔΡΑΣΗ:      ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ & ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ  (ΑΕΡΟΒΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ , ΖΟΥΜΠΑ)

 5η  ΔΡΑΣΗ:     ΠΡΟΒΟΛΗ ΒΙΝΤΕΟ – ΤΑΙΝΙΑ « ΚΑΡΔΙΑΑΓΓΕΙΑΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΗ»     

 6η  ΔΡΑΣΗ:      ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ & ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   (Yoga )

7η  ΔΡΑΣΗ:        ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ Α΄ ΒΟΗΘΕΙΩΝ

*.Παράλληλες  δραστηριότητες 

  1. Διασχολικό τουρνουά  5χ5  ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ( Ομάδες  3ΟΥ & 2ου ΓΕΛ)  «ΟΛΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ !!!»
  2. Ελεύθερο παιχνίδι Βόλεϊ –   πινγκ –πονγκ 
  3. Αγώνες χειρολαβής

12: 30  ΛΗΞΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ   1.  ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ  ΣΥΛΛΟΓΟΙ ,  ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ & ΣΩΜΑΤΕΙΑ  ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ  ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ    

                         2.  ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/nikitpapa/2017/09/21/4%ce%b7-%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ae%ce%bd%ce%b9%ce%b1-%ce%b7%ce%bc%ce%ad%cf%81%ce%b1-%cf%83%cf%87%ce%bf%ce%bb%ce%b9%ce%ba%ce%bf%cf%8d-%ce%b1%ce%b8%ce%bb%ce%b7%cf%84%ce%b9%cf%83%ce%bc-2/

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση