Δημιουργήστε εύκολα video-παρουσιάσεις με τη νέα υπηρεσία mmpres.sch.gr

Η νέα υπηρεσία Ψηφιακών Πολυμεσικών Παρουσιάσεων & Διαλέξεων http://mmpres.sch.gr, φιλοδοξεί να προωθήσει την αξιοποίηση των πολυμέσων στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σε ότι αφορά την μαθησιακή διαδικασία, αλλά και γενικότερα τα δρώμενα της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Η υπηρεσία http://mmpres.sch.gr, παρέχει ένα σύνολο εργαλείων και λειτουργιών που δίνουν τη δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς, να δημιουργήσουν νέο οπτικοακουστικό περιεχόμενο συνδυάζοντας πολλών διαφορετικών μορφών εμπλουτισμένα μέσα, όπως βίντεο, εικόνες και ήχους. Το νέο αυτό περιεχόμενο, παίρνοντας τη μορφή πολυμεσικών διαλέξεων, σημειώσεων και ασκήσεων, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση του εκπαιδευτικού έργου. Αντίστοιχα, παίρνοντας τη μορφή πολυμεσικών σποτ και μηνυμάτων, συμβάλει στην ανάδειξη των εκδηλώσεων και των πρωτοβουλιών μαθητών και εκπαιδευτικών, στην αναβάθμιση του ρόλου του σχολείου και στην προσέγγισή του με την κοινωνία.

Η αρχική σελίδα της υπηρεσίας http://mmpres.sch.gr/

Η αρχική σελίδα της υπηρεσίας http://mmpres.sch.gr/

Η υπηρεσία διαθέτει και εργαλεία επεξεργασίας του πρωτογενούς υλικού. Έτσι, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να τεμαχίζει αρχεία βίντεο και ήχου, απομονώνοντας τα τμήματα που τον ενδιαφέρουν, να προσθέτει εφέ και κείμενο στα πολυμεσικά αρχεία της παρουσίασής του, να τροποποιεί τη σειρά εμφάνισης εικόνων και βίντεο. Μπορεί επίσης να συγχρονίζει εικόνες με κείμενο ή ένα βίντεο διάλεξης με τις διαφάνειές της, ή ακόμα να προσθέτει υπότιτλους στα βίντεό του.

mmpress-2

Με την ολοκλήρωση της επεξεργασίας του υλικού, ο δημιουργός της πολυμεσικής παρουσίασης, έχει τη δυνατότητα να τη δημοσιεύσει στην υπηρεσία Βίντεο κατ’ Απαίτηση του ΠΣΔ αλλά και σε δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα και ιστολόγια. Υπάρχει η δυνατότητα αναπαραγωγής των παρουσιάσεων από όλες τις συσκευές που υποστηρίζουν HTML5.

Οι παραπάνω λειτουργίες παρέχονται μέσα από ένα online περιβάλλον επεξεργασίας, που σκοπό έχει να βοηθήσει τον εκπαιδευτικό να δημιουργήσει πολυμεσικές παρουσιάσεις που θα κεντρίζουν το ενδιαφέρον των μαθητών.

Δείτε αναλυτικές οδηγίες για τη χρήση της υπηρεσίας mmpres εδώ