Ζωγράφισε την αφίσα!

afisa-thumb-large

Ο διαγωνισμός παιδικής αφίσας του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης γίνεται για τρίτη χρονιά. Κάθε χρονιά πρωταγωνιστής είναι ένα συγκεκριμένο ειδώλιο. Να, δες εδώ, την αφίσα της περσινής χρονιάς. Φέτος πρωταγωνιστής της αφίσας θα είναι το μαρμάρινο κεφάλι ενός κυκλαδικού ειδωλίου (2800-2300 π.Χ.). Στο πρόσωπο ξεχωρίζει μόνο η μύτη, όμως θα μπορούσαμε να το φανταστούμε με ζωγραφισμένες λεπτομέρειες: μάτια, στόμα, φρύδια και μαλλιά! Διάλεξε τα χρώματα και τα υλικά που σου αρέσουν και ζωγράφισέ το. Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός. Μπορείς να του φορέσεις καπέλο, γυαλιά, μάσκα, να το μεταμορφώσεις σε αγαπημένο σου υπερήρωα ή να το στολίσεις με διάφορα χρώματα και σχήματα!

Πώς μπορείς να πάρεις μέρος στο διαγωνισμό

Εφόσον δεν είσαι μικρότερος από 6 και μεγαλύτερος από 12 ετών…
1. Μπες στο http://www.cycladic.gr/appdata/HEAD-TEMPLATE.2015311163353.pdf
2. Εκτύπωσε το σχέδιο σε Α4.
3. Χρωμάτισε το κεφάλι όπως σου αρέσει – μπορείς να χρησιμοποιήσεις ό,τι υλικό θέλεις: ξυλομπογιές, μαρκαδόρους, τέμπερες, χαρτιά για κολάζ, κ.λπ.
4. Στείλε το έργο σου και τη φόρμα συμμετοχής ταχυδρομικά. Μην ξεχάσεις να γράψεις το όνομά σου δίπλα στο έργο! Εάν πρόκειται για συμμετοχή σχολικής ομάδας, απαιτείται όνομα και κινητό τηλέφωνο του υπεύθυνου εκπαιδευτικού.
5. Τα έργα πρέπει να σταλούν ή να παραδοθούν έως την Τρίτη 30 Ιουνίου 2015 στη διεύθυνση: Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Νεοφύτου Δούκα 4, 10674 Αθήνα, Υ/Ο: Τμήμα Επικοινωνίας & Ανάπτυξης.
 
Φέτος το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης γιορτάζει τα 30 του χρόνια!
Γι’ αυτό 30 θα είναι και οι νικητές! Τα 30 έργα θα πρωταγωνιστούν στην αφίσα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του μουσείου που θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο του 2015. Εάν το έργο σου κριθεί ανάμεσα στα 30 καλύτερα, θα κερδίσεις δωρεάν συμμετοχή σε κάποιο από τα εκπαιδευτικά προγράμματα που θα πραγματοποιηθούν τον Οκτώβριο.

Τα αποτελέσματα
Οι 30 νικητές θα αναδειχθούν από επιτροπή και το όνομά τους θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του μουσείου στις 15 Ιουλίου 2015. Την Ημέρα Έναρξης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων (την ημέρα που γονείς και παιδιά έρχονται στο μουσείο για να γνωρίσουν τα προγράμματα που θα γίνονται όλη τη χρονιά), που γίνεται συνήθως το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου, τα έργα θα παρουσιαστούν στο κοινό.

* Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης θα δημιουργήσει ένα μεγάλο αρχείο από τις ζωγραφιές σας, με τις οποίες θα διακοσμήσει τα εργαστήρια των παιδικών προγραμμάτων. Για το λόγο αυτό δε θα υπάρχει δυνατότητα επιστροφής των έργων σας. Επιπλέον, τα έργα σας μπορεί να χρησιμοποιηθούν σε άλλες εφαρμογές.

ΠΗΓΗ: kathimerini.gr ( Ερευνητές )

Σχετικά με ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Είμαι δάσκαλος στο 10( Δέκατο ) Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου. Υπηρετώ την εκπαίδευση για 33 έτη.


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Ψυχαγωγία. Ετικέτες: . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση