Ελληνικός αθλητισμός: Η ντόπα, της ντόπας, ω ντόπα!

Οι Έλληνες αθλητές μετά την ‘εποποιία’ του 2004 διεκδικούν πια τα πρωτεία όχι στα κανονικά βάθρα των βραβευθέντων αθλητών μέσα στον στίβο αλλά στην παγκόσμια κορυφή των πρωταθλητών των άστοχων άκαιρων και ψευδών διαψεύσεων ακόμα και αναδρομικά.

Η πίεση ήταν αφόρητη που αισθανθήκαμε έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι στην ώρα μας  στις αρχές του Ολυμπιακού Αυγούστου του 2004 με τα Ηράκλεια δαπανηρά ανούσια και ματαιόδοξα -αφού θα μπορούσαν να είχαν γίνει προκάτ όπως όλοι πλέον κάνουν έκτοτε-  Ολυμπιακά ακίνητα έργα  ώστε να μην γίνουμε ρεζίλι διεθνώς καθυστερώντας αλλά και να αποδείξουμε ότι ‘αν θέλουμε μεγαλουργούμε και κάνουμε θαύματα’  σαν Έθνος.

Μέσα σε λίγους μήνες τότε όλος ο πλανήτης έβλεπε να συντελείται το ελληνικό θαύμα στον αθλητισμό που οι διαφημιστές και πολιτικοί εκμμμμμμεταλεύτηκαν * στο έπακρο για ψύλλου πήδημα. Τέτοια άλλωστε ισχνή, ψιλή ήταν η δυνατότητα μας στο πήδημα για να ακριβολογούμε.

Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο και όλα πήγαιναν ‘ρολόι’.  Από την μια το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου μετά η Eurovision, και ενδιάμεσα εισαγωγές χρυσού στο Στίβο……έκαναν τον μέσο και βάλε…. Έλληνα να αισθάνεται ότι ….να…. ήμασταν μια υπερδύναμη στις τέχνες και τον πολιτισμό (ευρω – τρομάρα μας ) αλλά ναι και ακόμα στον αθλητισμό !

Ένα έθνος βουβό

Ενα έθνος που το ‘βουλώνει΄, που κάνει πα πα πα κοινώς την πάπια  και περνάει στην ζούλα όποια τρανταχτή απόδειξη έρχεται να κατεδαφίσει την διεθνή περήφανη εικόνα που θελήσαμε να δώσουμε και πρόσκαιρα είχαμε πιστέψει όλοι μας.

Πότε αυτά ; απλά όταν έρχονται οι τρανταχτές αποδείξεις ότι σχεδόν όλοι σχεδόν οι πρωταθλητές μας χαπακώνονταν,  σουτάραν ενέσεις και εξαφανίζονταν από προσώπου γης για να μην τους βρει η WADA και τους ζητήσει δείγμα ούρων.

Είχαμε τσαμπουκαλίδικα νομιμοποιήσει σαν απάντηση το “άει κατούρα μας από δω ρε συ δεν δίνω δείγμα”

Γαλλίδα παγκόσμια αθλήτρια, γαζέλα με κάτι πόδια 1,5 μέτρο που έχει φάει τα νιάτα της στους στίβους δήλωσε σε δημοσιογράφους…..

“…Είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο για εμάς τους αθλητές, που περάσαμε όλη μας την ζωή μέσα στα κουλουάρ, να κατανοήσουμε, πως,  η Ελληνίδα πρωταθλήτρια διαπρέπει και παίρνει από το πουθενά πρωτιές και χρυσά  έτσι ξαφνικά μέσα. Πόσο μάλλον εδώ τώρα στην πατρίδα της… Είναι για γέλια το θέμα ειλικρινά’

Ταυτόχρονα η Ελληνίδα “τούρμπο φούρμπο” πρωταθλήτρια σαν αριστούχος που αρίστευσε σε Πανελλήνιες μετά την νίκης της,  αφού σύμφωνα με το δοξαστικό,  αφιέρωσε το μετάλλιο στην πατρίδα της δήλωσε στον περήφανο ελληνικό αθλητικό Τύπο.

“Απέδειξα πως είμαστε πλασμένοι για τα μεγάλα εμείς οι Ελληνίδες… Ξέρετε δεν στερήθηκα τίποτα όλα αυτά τα 2-3 (! ) χρόνια της προετοιμασίας μου. Ακόμα και σε μπαρ και ντίσκο έβρισκα τον χρόνο και πήγαινα”

Μπαμ Μπουμ ! Πάρε με κάτω μόλις το άκουσα Αξέχαστη η δήλωση…

Δεν κατερρίφθη κανένα αεροπλάνο ευτυχώς. Όλοι μας από τότε αισθανόμαστε να τριπάρουμε κάθε φορά που ο μικρός Έλληνας μιλά για τα Μεγάλα και τολμάει να ορθώνεται στο βάθρο πατώντας στο τραμπολίνο της ντόπας.

Δικαστικά κανείς δεν καταδικάστηκε. Ακόμα και εκεί που υπήρχαν αδιάσειστες αποδείξεις. Ακόμα και όταν λίγες ώρες πριν από την εκκίνηση των 100 μέτρων οι δύο πρωταθλητές μας έκαναν κόντρες με παπάκια και τσακίστηκαν στην άσφαλτο της παραλιακής !

Ρε λεβέντες!  παρέα με τον υπόλοιπο ελληνικό περήφανο Λαό που μας αρέσει που και που να νοιώθουμε υπερήφανοι και αδέσμευτοι και βαπτίζουμε έτσι ‘απλόχερα’ το ό

www.womenonly.gr/…/i_syggeniki_ntopa_tou_doni-128625459/

Φωτογραφία του/της ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Σχολιάστε