Διαφημίσεις υπέρ του καπνίσματος

  Tσιγάρα και Διαφημίσεις

Από την εποχή που βγήκε το τσιγάρο όλοι ξέρανε πως  βλάπτει την υγεία και σίγουρα δεν θα  κάνει καλό. Παρόλ’ αυτά όλοι ήθελαν να δοκιμάσουν. Τους άρεσε όλους αλλά άρχισαν να εμφανίζονται ασθένειες μέσα απο αυτό. Όμως ακόμη και οι άνθρωποι που το ήξεραν συνέχισαν να καπνίζουν. Άνθρωποι πέθαιναν  μέχρι που άρχισαν να υπάρχουν κάποιες καταγγελίες εναντίον του τσιγάρου. Οι καπνοβιομηχανίες πήραν τα μέτρα τους και έγραψαν σε κάθε πακέτο τσιγάρο,πως το τσιγάρο σκοτώνει. Ερχόμαστε στο παρόν οι διαφημιστές προβάλουν το τσιγάρο σαν κάτι καλό για κάποιον, φυσικά και όλοι ξέρουμε πως κάνει κακό αλλά παρόλ’ αυτά συνεχίζουμε και το αγοράζουμε. Οι διαφημιστές το κατάλαβαν αυτό και τώρα υπάρχουν πολλές διαφημίσεις που σε παρακινούν να αρχίσεις το τσιγάρο. Τέλος καταλήγουμε να βλέπουμε παντού ένα άτομο που καπνίζει.

  • Τσιγάρα Δόξα

Αυτή η διαφήμιση προσπαθεί να μας πει πως το τσιγάρο φέρνει  δόξα και ομορφιά.

  •  Μarlboro

Αυτή η διαφήμιση θέλει να μας δείξει πως το κάπνισμα σε κάνει όμορφο και μάγκα, ώστε να κινήσει το ενδιαφέρον των ανδρών.

 

  • Tipalet

 Σε αυτή τη διαφήμιση βλέπουμε  ότι το τσιγάρο έλκει την κομψή γυναίκα και με αυτόν τον τρόπο θέλει να δείξει οτι όταν καπνίζουμε, τραβάμε την προσοχή των γυναικών.

 

  • Marlboro 

Αυτή η διαφήμιση απεικονίζει έναν στρατιώτη ο οποίος καπνίζει. Με αυτό θέλει να μας δείξει πως τα τσιγάρα  σου δίνουν δύναμη.

Βιβλιογραφία: Αναζήτηση στο Google

Oμάδα: Λιτσίδης Δημήτρης και Λιτσίδης Αλέξανδρος

Αφήστε μια απάντηση