RSS Feed for This PostCurrent Article

Περιβαλλοντικά προβλήματα …

Η μόλυνση του περιβάλλοντος στις μέρες μας έχει ξεπεράσει κάθε όριο!!!

Το όζον της ατμόσφαιρας που προστατεύει τη γη από τις υπέρυθρες ακτίνες του ήλιου κάθε χρόνο καταστρέφεται όλο και περισσότερο. Αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί μία τεράστια τρύπα, η τρύπα του όζοντος. Αυτό οφείλεται στην εκπομπή των χλωροφθορανθράκων που απελευθερώνουν τα ψυγεία παλιάς τεχνολογίας, οι κλιματιστικές συσκευές, τα αεροζόλ κ.α.

Η όξινη βροχή οφείλεται στην ατμοσφαιρική ρύπανση, δηλαδή οι ρύποι των αυτοκινήτων κυρίως, που απελευθερώνονται στην ατμόσφαιρα αυξάνονται συνεχώς, κι έτσι πέφτουν στη γη με την βοήθεια της όξινης βροχής.

Η καταστροφή των δασών του Αμαζονίου δεν είναι ένα μικρό πρόβλημα, αλλά ένα τεράστιο που παίρνει διαστάσεις κάθε χρόνο και δεν έχει αντιμετωπιστεί ακόμα. Αποτέλεσμα κάθε λεπτό, κάθε δευτερόλεπτο καταστρέφεται ένα δάσος. Αυτό δεν συμβαίνει μόνο στα δάση του Αμαζονίου αλλά και στα υπόλοιπα δάση της υφηλίου.

Η μόλυνση των θαλασσών. Οι βιομηχανίες αδειάζουν τα θανατηφόρα απόβλητα τους στη θάλασσα, με αποτέλεσμα χιλιάδες ψάρια και ψαροπούλια βρίσκουν το θάνατο κάθε μέρα άδικα επειδή κάποιοι άλλοι αποφασίζουν για το αν θα ζήσουν ή όχι.

Φαινόμενο του θερμοκηπίου. Αυτός είναι ο χαρακτηρισμός που έχουν δώσει οι επιστήμονες στην υπερθέρμανσης του πλανήτη μας. Διότι λειτουργεί όπως το θερμοκήπιο όπου οι ακτίνες του ήλιου περνάνε και θερμαίνουν το θερμοκήπιο, έτσι περίπου συμβαίνει και με τη Γη. Τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει το φαινόμενο του θερμοκηπίου είναι να ανεβεί η στάθμη της θάλασσας επειδή λιώνουν οι πάγοι στους πόλους.

Τέλος, για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων θα πρέπει να κάνουμε κάτι όλοι μαζί. Έχουν δημιουργηθεί οργανώσεις, οι οποίες προσπαθούν να αντιμετωπίσουν έστω κάποια από τα προβλήματα. Εμείς το πρώτο πράγμα, το πιο απλό που μπορούμε να κάνουμε είναι να γίνουμε μέλη σε μία από αυτές τις οργανώσεις.

Trackback URL



Post a comment

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση