RSS Feed for This PostCurrent Article

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Η Καρδίτσα πρωτεύουσα του ομωνύμου νομού, είναι μια υπέροχη πόλη, ήσυχη, όμορφη και γεμάτη κόσμο. Έχει πολλά μαγαζιά που μπορείς να βρεις ότι θέλεις χωρίς κόπο και θόρυβο. Η Καρδίτσα είναι γεμάτη κόσμο και είναι SUPER! με καλούς και φιλόξενους ανθρώπους που ζουν ελεύθερα και αρμονικά μεταξύ τους. Η πόλη απαριθμεί 32.031 κατοίκους (απογραφή 2001) και  είναι κτισμένη στον πλούσιο αγροτικά Θεσσαλικό Κάμπο (καμπίσια πόλη), με πολλούς και τετραγωνισμένους δρόμους. Υπάρχει όμως ένα μικρό προβληματάκι με το κυκλοφοριακό, διότι έχουμε μεγάλο αριθμό αυτοκινήτων.

ΠΩΣ ΠΕΡΝΑΜΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΜΑΣ …

Έχουμε πολλά internet café που πάμε και παίζουμε ηλεκτρονικά παιχνίδια (lol, aion). Μετά πάμε για καφέ σε πολλές καφετερίες, μαγαζιά ή κλαμπάκια.

Συνήθως βγαίνουμε με μεγάλες παρέες. Όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας, δεν είμαστε και καμιά μεγαλούπολη για να χανόμαστε στο πλήθος. Περνάμε τέλεια γιατί κάθε μέρα κάνουμε και από κάτι διαφορετικό και έτσι δεν βαριόμαστε ποτέ.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Έχουμε το πανέμορφο άλσος του Παυσίλυπου, δύο μουσεία (Αρχαιολογικό και Λαογραφικό), το άγαλμα του σπουδαίου στρατηλάτη Ν. Πλαστήρα που είναι αρκετά μεγάλο, 5 μοναδικές και μεγάλες πλατείες που η κάθε μια έχει την δικιά της ιστορία.

Έχουμε πολλά μνημεία και πολλά τουριστικά μέρη, όπως την πανέμορφη και γραφική λίμνη Πλαστήρα, με τα μικρά χωριουδάκια που ομορφαίνουν την ευρύτερη περιοχή. Από τον νομό μας καταγόταν οι Γ. Καραϊσκάκης και  Ν. Πλαστήρας, που διακρίθηκαν στον πόλεμο και στην ιστορία της χώρας μας.

Ο ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΣ

Ένα από τα σπουδαιότερα έργα της πόλης μας είναι ο μεγάλος και σύγχρονος ποδηλατοδρόμος. Το δίκτυο των ποδηλατοδρόμων σήμερα καλύπτει κεντρικές διαδρομές με μεγάλη ζήτηση, έχει διευκολύνει την ζωή των κατοίκων και έχει ελαττώσει τα τροχαία ατυχήματα. Δεν είναι τυχαίο που οι φοιτητές μετακινούνται με ποδήλατο από τις πρώτες ημέρες που έρχονται στην πόλη.

Trackback URL



  1. 1 Comment(s)

  2.   By ΣΤΑΥΡΟΥ ΑΡΓΥΡΩ on Μαρ 15, 2013 | Reply

    Συγχαρητήρια για την πόλη σας !!!!!!!!! Θα θέλαμε πολύ να την επισκεφτούμε , καθώς φαίνεται  πως έχει πολλές δραστηριότητες για να κάνεις , όπως internet cafe , πολλά αξιοθέατα αλλά και έναν ποδηλατόδρομο.
          Σίγουρα θα προσπαθήσουμε να πραγματοποιήσουμε μία εκδρομή στην πανέμορφη πόλη σας !!!! 

Post a comment

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση