RSS Feed for This PostCurrent Article

Η αληθινή και η πραγματική φιλία

Πολλές φορές όταν γνωρίζαμε ένα νέο άνθρωπο, νιώθουμε πως αυτός μπορεί να παίξει στη ζωή μας το ρόλο του καλύτερου μας φίλου, χωρίς όμως αυτό να επιβεβαιώνεται στο τέλος αυτής της φιλίας. Η αληθινή φιλία δεν έχει ποτέ τέλος.

Ο πραγματικός φίλος δεν θα είναι πάντα καλός μαζί σου, μόνο και μόνο για να μην χάσει την παρέα σου, αλλά στις λάθος αποφάσεις σου θα σε σταματάει και θα σου δείχνει το σωστό, νιώθοντας το φόβο για οποιοδήποτε κακό μπορεί να σου συμβεί.

Πολλά παιδιά αναρωτιούνται πως θα καταλάβουν ποιος είναι ο πραγματικός φίλος τους. Δεν θα ψάξεις να βρεις ένα τέτοιο άνθρωπο. Θα έρθει στη ζωή σου όταν εσύ τον αφήσεις να μπει σ’ αυτή. Τότε θα είναι δίπλα σου στις χαρές και στις λύπες, θα σου εμπιστεύεται τα προβλήματα του, αλλά θα είναι έτοιμος να ακούσει και να βρει μια λύση και στα δικά σου προβλήματα. Θα σου εμπνέει εμπιστοσύνη από την πρώτη στιγμή.

Πραγματικός φίλος δεν είναι αυτός που για χάρη του θα οδηγηθείς σε πράξεις οι οποίες δεν αρμόζουν στον χαρακτήρα σου και στις αρχές σου.

Πολλοί λένε πως οι εφηβικές φιλίες δεν κρατάνε, χάνονται. Δεν είναι αγνές αλλά ο καθένας προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τον άλλο για δικό του συμφέρον. Αυτό είναι αδύνατο να συμβεί αν εσύ δεν το επιτρέψεις. Όταν  αγαπάς πραγματικά τον/την φίλη και τον/την έχεις βαθιά μέσα στην καρδιά σου ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΤΟΝ/ΤΗΝ ΑΦΗΣΕΙΣ ΝΑ ΒΓΕΙ,

Το να έχεις δίπλα σου πραγματικούς φίλους θα σε βοηθήσει πολύ στη ζωή σου, στον τρόπο που θα συμπεριφέρεσαι. Δεν θα φοβάσαι μην σε πληγώσει γιατί αν είναι πραγματικός σου φίλος δεν θα σε αφήσει σε μια δύσκολη στιγμή, θα είναι πάντα δίπλα σου.

Και όπως λέει η παροιμία “Δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι”

Trackback URL



  1. 1 Comment(s)

  2.   By ΣΟΥΡΟΠΑΝΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ on Μαρ 21, 2013 | Reply

    ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΕΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ. ΟΠΩΣ ΕΙΠΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΦΙΛΟ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΨΑΞΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΠΟΤΕ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ!

Post a comment

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση