RSS Feed for This PostCurrent Article

O ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονες κοινωνίες στο κατώφλι του 21ου αιώνα είναι να μπορούμε να συμβιώνουμε αρμονικά με το διαφορετικό. Να αξιοποιούμε δημιουργικά την πολυμορφία. Σε έναν κόσμο όπου τα σύνορα ανάμεσα στους λαούς γίνονται σημεία δημιουργικής επαφής με τον πολιτισμό της γης, είναι σημαντικό να συμβιώνουμε αρμονικά και ευτυχισμένα.

Εμείς τα παιδιά μπορούμε μέσα από το σχολείο και την παιδεία που διαθέτουμε, να διαδραματίσουμε σημαντικό ρόλο στην προετοιμασία για μια τέτοια συμβίωση. Είναι αδιανόητο στις μέρες μας να υπάρχει έντονα το φαινόμενο του ρατσισμού και να οδηγούνε τους πολίτες ενός δημοκρατικού κράτους σε φαινόμενα  βίας και εγκληματικότητας που οδηγούν σε ηθική κατάπτωση και εξευτελισμού της ανθρώπινης ύπαρξης καθώς και των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Trackback URL



  1. 2 Comment(s)

  2.   By ΓΟΥΛΑ ΣΟΦΙΑ on Μαρ 13, 2013 | Reply

    Μπράβο Βασίλη για το άρθρο σου.
    Με την παιδεία που μας προσφέρεται κανονικά δεν θα έπρεπε να εμφανίζονται φαινόμενα βίας σε μια κοινωνία… “πολιτισμένη”, όπως θέλουμε να θεωρούμαστε. Αλλά δυστυχώς μεγαλώνουμε σε ένα περιβάλλον που μας αναγκάζει να έχουμε τέτοιες αντιλήψεις. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι όλοι είμαστε ίσοι!

  3.   By ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ on Μαρ 20, 2013 | Reply

    Βασιλη μπραβο για το αρθρο σου. Ειναι ενδιαφερον το πως βλεπεις τον ρατσισμο γιατι αυτο το αρθρο  αποτελει ουσιαστικα προσωπικη σου αποψη. Παρολα ταυτα αυτη σου η γνωμη με βρισκει συμφωνο και θεωρω πως αφου εχουμε πολλα παιδια τις ιδιες αποψεις να κανουμε κατι σχετικα με το θεμα. Συνεχισε την καλη δουλεια και παλι μπραβο!

Post a comment

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση