Συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Άρτας στην Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας (22-1-22)

Το Μουσικό Σχολείο Άρτας μέσα από τις δράσεις που πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2021-22 για την οδική ασφάλεια, έγινε δεκτό ως μέλος της Ευρωπαϊκής Χάρτας Οδικής Ασφάλειας (European Road Safety Charter).

https://road-safety-charter.ec.europa.eu/node_el

Digital Badges RGB Member

Η Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, υπό την καθοδήγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αποτελεί τη μεγαλύτερη πλατφόρμα της κοινωνίας των πολιτών σχετικά με την οδική ασφάλεια. Μέχρι σήμερα, περισσότερες από 3800 δημόσιες και ιδιωτικές οντότητες έχουν δεσμευθεί όσον αφορά τη Χάρτα και πραγματοποιούν δράσεις και πρωτοβουλίες οδικής ασφάλειας που στοχεύουν στα μέλη τους, τους εργαζόμενους και την υπόλοιπη κοινωνία των πολιτών.

Οι δράσεις αυτές έχουν ενισχύσει τη νοοτροπία της οδικής ασφάλειας σε όλη την Ευρώπη, έχουν βελτιώσει την κοινή γνώση σχετικά με τα αίτια των ατυχημάτων και έχουν συμβάλει στη δημιουργία προληπτικών μέτρων και λύσεων.

 Η πολυποίκιλη κοινότητα μελών της Χάρτας αποτελείται από εταιρίες, ενώσεις, τοπικές αρχές, ερευνητικά ιδρύματα, πανεπιστήμια και σχολεία. Όλες οι οντότητες που έχουν αναλάβει δέσμευση έχουν λάβει αυθεντική αναγνώριση και οι δράσεις τους έχουν προβληθεί δημόσια στον ιστότοπό μας, δίνοντας τη δυνατότητα και σε άλλους να μαθαίνουν και να εμπνέονται.

 Ειδικότερα, η Χάρτα έχει ως σκοπό να:

  • ενθαρρύνει και να υποστηρίξει ευρωπαϊκές ενώσεις, σχολεία, πανεπιστήμια, εταιρίες όλων των τύπων και μεγεθών καθώς και τοπικές αρχές να αναλάβουν δράση σχετικά με την οδική ασφάλεια στην Ευρώπη.
  • αναγνωρίσει τη συνεισφορά της κοινωνίας των πολιτών στην οδική ασφάλεια.
  • διευκολύνει τα μέλη της κοινωνίας των πολιτών στην απόκτηση και την ανταλλαγή γνώσεων σχετικά με θέματα οδικής ασφάλειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  • διευκολύνει τον αυθεντικό διάλογο για την μετάδοση εμπειριών και πρακτικών οδικής ασφάλειας σε όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μαζί έχουμε διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην πανευρωπαϊκή προσπάθεια να καταστήσουμε τους δρόμους μας ασφαλέστερους. Η αποστολή της Ευρωπαϊκής Χάρτας Οδικής Ασφάλειας είναι τώρα να ενθαρρύνει περαιτέρω, να προωθήσει και να διευρύνει την κοινότητα αυτή με απώτερο στόχο τη μείωση του αριθμού θυμάτων τροχαίων ατυχημάτων.

(Πηγή: https://road-safety-charter.ec.europa.eu/about-the-charter/what-we-do_el )

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *