Συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Άρτας στην πανελλαδική δράση «Περιβάλλον και Πολιτισμός – Πνοές Ανέμων» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας.

Την Πέμπτη 19 και την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017 το Μουσικό Σχολείο Άρτας συμμετείχε στις εκπαιδευτικές δράσεις που διοργάνωσε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας στο Αρχαιολογικό Μουσείο, στο πλαίσιο της πανελλαδικής επικοινωνιακής δράσης  του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού  «Περιβάλλον και Πολιτισμός – Πνοές Ανέμων».

pnoes anemwn -1

Την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου  η Κλασική Ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου ερμήνευσε έργα κλασικών συνθετών καθώς και μουσικά θέματα από τις κινηματογραφικές ταινίες  Star Trek και Game of Thrones.

Την ευθύνη της διδασκαλίας και τη διεύθυνση της ορχήστρας είχαν η κα. Δημοθεοδώρου Θάλεια και ο κ. Ντέμσιας Μιχάλης εκπαιδευτικοί ΠΕ16 του σχολείου.

Την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Αέρινες Νότες», με υπεύθυνο τον κ. Γεώργιο Πολύζο, καλλιτέχνη και κατασκευαστή αρχαίων μουσικών οργάνων. Με αφετηρία τα πνευστά και άλλα μουσικά όργανα που εντοπίστηκαν στην Αμβρακία, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα μουσικά όργανα κατά την αρχαιότητα, την κατασκευή και τη χρήση τους.

 

Στη συνέχεια οι μαθητές ερμήνευσαν δυο τραγούδια, «Τα ήσυχα βράδια» της Αρλέτας και το «Αερικό» του Θανάση Παπακωνσταντίνου. Την ευθύνη της διδασκαλίας και τη διεύθυνση του συνόλου είχε ο κ. Παναγιώτης Γιαννούτσος εκπαιδευτικός ΠΕ16 του σχολείου.

pnoes anemwn -8

Στο τέλος της δράσης η Προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων κα Βαρβάρα Παπαδοπούλου και η διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου κα Ανθούλα Ζιώρη δεσμεύτηκαν για τη συνέχιση και τη διεύρυνση της συνεργασίας των δύο φορέων σε εκπαιδευτικό και πολιτιστικό επίπεδο.

 

pnoes anemwn -9

 

Παρακολουθείστε το βίντεο που δημοσιοποίησε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας για την συγκεκριμένη δράση:

Παρακολουθείστε το βίντεο που δημοσιοποίησε το Μουσικό Σχολείο Άρτας για την συγκεκριμένη δράση:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *